NFL Week 18: Indianapolis Colts verliezen van Jacksonville – Detroit Lions vieren derde zege van het seizoen

De Indianapolis Colts verliezen verrassend van de Jacksonville Jaguars en moeten nu vrezen voor hun play-off ticket. Amon-Ra St. Brown en de Detroit Lions vieren een juichende overwinning aan het eind van het seizoen. ran vat de 7 p.m. wedstrijden samen.

Indianapolis Colts at Jacksonville Jaguars 11:26

Win and you’re in – de standaard voor de Indianapolis Colts had niet duidelijker kunnen zijn in de aanloop naar hun laatste wedstrijd van het seizoen in Jacksonville. Met een overwinning had het team rond ster running back Jonathan Taylor hun play-off deelname kunnen veilig stellen.

De Jaguars, die tot nu toe slechts twee wedstrijden hebben gewonnen, hadden echter andere plannen: De sterke verdediging smoorde veel drives van de Colts in de kiem en nam zo al vroeg de wind uit de zeilen van de play-off kandidaten. Vooral Taylor heeft zich nauwelijks kunnen ontwikkelen.

Hetzelfde gold voor spelverdeler Carson Wentz, die bijna geen terrein zag tegen de agressieve verdedigingslinie. In het derde kwart beging de veteraan twee bittere turnovers (een fumble, een interception), die de Jaguars in tien punten konden omzetten. De enige touchdown van de Colts kwam laat in het vierde kwart.

Zijn tegenhanger Trevor Lawrence sloot zijn eerste NFL seizoen af met een uitroepteken en bleef foutloos. Na 60 minuten, had de huidige nummer 1 keuze 223 yards en twee touchdowns.

Indianapolis sluit het seizoen af met een record van 9-8 en heeft nu wat hulp nodig in de play-off race. De Jaguars verbeteren hun record naar 3-14.

Green Bay Packers at Detroit Lions 30-37

De twee NFC North rivalen speelden een duel van gelijken om het seizoen af te sluiten. Beide teams overtuigden met sterke plays en scoorden elk vier touchdowns. Aan de kant van de Lions blonk Amon-Ra St. Brown opnieuw uit, hij eindigde de wedstrijd met 109 ontvangen yards en een touchdown.

De Packers, die zich al verzekerd hadden van de nummer 1 plaats in de NFC, deden het iets rustiger aan en vervingen ster quarterback Aaron Rodgers in de rust. Jordan Love gaf Green Bay een tijdelijke voorsprong, maar zijn twee onderscheppingen in de slotminuten maakten uiteindelijk de weg vrij voor Detroit.

De Lions verbeteren hun record tot 3-13-1 op het jaar, terwijl Green Bay (13-4) afscheid neemt van een bye week en over veertien dagen de play-offs ingaat.

Washington Football Team tegen New York Giants 22-7

De New York Giants zetten hun inzinking voort tegen hun divisie rivalen uit de Amerikaanse hoofdstad. De aanval rond derde-string quarterback Jake Fromm kon slechts 177 yards noteren (waarvan 103 passing yards van Fromm) en kwam niet verder dan een touchdown.

Het football team daarentegen sloot het seizoen af met een positieve noot: Running back Antonio Gibson (146 yards en een touchdown op 21 runs) en wide receiver Terry McLaurin (93 yards op vier gevangen ballen) leverden belangrijke bijdragen aan de zevende overwinning van het team van het seizoen, terwijl de tweede touchdown werd gescoord door safety Bobby McCain, die een interceptie 30 yards in de end zone droeg.

Nadat Washington vorig jaar de divisietitel won, moet het dit jaar genoegen nemen met de derde plaats in de NFC East (7-10). De Giants hebben een teleurstellend seizoen en komen niet verder dan vier overwinningen (4-13).

Chicago Bears at Minnesota Vikings 17:31

Na een achterstand van 3:14, zetten de Vikings het in de tweede helft echt aan en vierden uiteindelijk een welverdiende overwinning om het seizoen af te sluiten. Quarterback Kirk Cousins noteerde drie touchdowns en eindigde met 250 yards.

Bears signal-caller Andy Dalton vertraagde merkbaar in de tweede helft na een sterke start en maakte twee bittere intercepties in het laatste kwart, waarvan de eerste werd hersteld door ster cornerback Patrick Peterson voor een pick-six voor de Vikings.

Minnesota eindigt het seizoen met een record van 8-9, terwijl Chicago niet verder komt dan 7-10.