NFL Week 2, zondag spelen: eerste overwinning voor de Chiefs – Bengals crisis duurt voort

Een zucht van verlichting voor de Kansas City Chiefs, verbijstering voor de Cincinnati Bengals: Week 2 van het 2023 NFL-seizoen heeft een aantal nieuwe verhalen geschreven en een aantal bevindingen uit de eerste week bevestigd. Dit is hoe de eerste wedstrijden op zondag verliepen:

Green Bay Packers @ Atlanta Falcons 24-25 (10-9)

Het post-Rodgers tijdperk in Green Bay heeft zijn eerste grote tegenslag gehad – ondanks weer een goed optreden van quarterback Jordan Love. In het NFC-duel met de Falcons won de runninggame van de gastheren het uiteindelijk van de passinggame van de Packers.

Love speelde foutloos en efficiënt en scoorde drie touchdowns met 151 passing yards. Rookie Bijan Robinson domineerde echter de wedstrijd voor de Falcons, met 172 scrimmage yards waar de Packers niets tegenover konden stellen.

Las Vegas Raiders @ Buffalo Bills 10:38 (10:21)

De Bills en quarterback Josh Allen hebben zich succesvol herpakt na hun openingsverlies tegen de New York Jets. Hoewel de Raiders de eerste score van de wedstrijd wisten te scoren met Davante Adams, nam Buffalo daarna het heft in handen.

Jimmy Garoppolo bracht het momentum aan de kant van de Bills met een vroege interceptie en daarna draaide de aanval van de gastheren op volle toeren. De running game van de Raiders werkte totaal niet en running back Josh Jacobs eindigde de wedstrijd zelfs met min yards.

De Bills waren een ander verhaal. James Cook liep 123 yards en liet zien dat de aanval van de Bills ook op de grond kan werken.

Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals 27:24 (13:10)

Het hoogtepunt van de eerste helft vanuit het oogpunt van de Bengals was Charlie Jones, die een punt van de Ravens 81 yards de eindzone in droeg. Het was de eerste punt return touchdown voor Cincinnati sinds 2012.In de tweede helft vond Burrow tweemaal Tee Higgins in de eindzone, maar het was niet genoeg tegen een foutloos, maar niet glanzend, Ravens-team.

Seattle Seahawks @ Detroit Lions 37-31 OT (7-14)

Wat een wedstrijd in Detroit! Na een wilde wedstrijd met verschillende wisselingen van de leiding en een overtime, hadden de Seahawks uiteindelijk het betere einde.

Op de laatste dag van het voorseizoen hielpen de Lions de Seahawks naar de play-offs met een overwinning tegen de Green Bay Packers. Seattle’s kicker Jason Myers wilde ze in ieder geval duidelijk bedanken na afloop, hij miste twee field goals in de eerste helft.

De tweede helft begon met een snelle fumble van de Lions, die de aanval van de Seahawks rond quarterback Geno Smith direct omzette in punten. Een pick six na een onderschepping door Jared Goff met nog ongeveer negen minuten te gaan leek de bezoekers uit het westen op het winnende spoor te zetten.

Voor Goff kwam hiermee een einde aan een indrukwekkende reeks van 383 passpogingen zonder interceptie. Extra wrang: hij kwam slechts 19 passes tekort voor het record van Aaron Rodgers.

Maar de Lions vochten terug, stopten de Seahawks in hun laatste drive en zorgden voor overtime. Daar kregen de Seahawks als eerste de bal – en Smith leidde zijn aanval op uitmuntende wijze het veld af. Tyler Lockett ving de beslissende touchdown voor de overwinning.

Los Angeles Chargers @ Tennessee Titans 24:27 OT (14:10)

De valse start voor de Chargers is perfect. Na het aanvallende spektakel tegen de Miami Dolphins de week ervoor, had de aanval veel meer moeite tegen de sterke verdediging van de Titans zonder Austin Ekeler.

De Titans stonden kort voor het einde van de wedstrijd al voor, voordat LA zich in overtime redde dankzij een field goal. Daar kregen de Chargers de bal, maar konden geen fatsoenlijke drive opbouwen. De Titans waren een ander verhaal, mede dankzij DeAndre Hopkins, want zij reden het veld af en schopten een field goal om de wedstrijd te winnen.

Chicago Bears @ Tampa Bay Buccaneers 17:27 (10:13)

Kan Baker Mayfield de schoenen van Tom Brady vullen? Na week 2 lijkt de trend in ieder geval positief. De Buccaneers wonnen van de Bears dankzij een foutloos optreden van hun quarterback en staan 2-0, voor Mayfield is het de eerste keer in zijn carrière.

Vooral het samenspel met Mike Evans werkte briljant, 171 van Mayfields 317 passing yards belandden in de armen van de receiver. Evans was ook goed voor de enige passing touchdown van de Bucs.

Voor de Bears toonde Justin Fields op zijn minst enige verbetering, maar hij gooide twee intercepties, waarvan de laatste de wedstrijd beëindigde in het voordeel van zijn team. In tegenstelling tot vorige week had receiver D.J. Moore veel meer te doen en slaagde hij in 104 yards.

Kansas City Chiefs @ Jacksonville Jaguars 17:9 (7:6)

Birthday boy Patrick Mahomes kreeg het verwachte ongemakkelijke feestje in Florida. Het kostte de pas 28-jarige en de Chiefs’ offense bijna de hele eerste helft om zelfs maar punten op het bord te zetten. De Super Bowl MVP maakte nog een interceptie. Maar de Jaguars hadden het ook moeilijk en kregen slechts twee field goals tegen.

Ook in de tweede helft bleef het gehoopte offensieve vuurwerk uit, maar een vroege touchdown van de teruggekeerde Travis Kelce gaf de Chiefs wat ademruimte. Zoals verwacht, tilde verdediger Chris Jones het niveau van de verdediging van de Chiefs naar een veel hoger niveau na het einde van zijn holdout, wat uiteindelijk leidde tot de eerste overwinning van het seizoen.

Indianapolis Colts @ Houston Texans 31:20 (28:10)

Anthony Richardson tegen C:J. Stroud – het duel van de twee rookie quarterbacks werd vanaf het begin een stukje NFL-geschiedenis. Nooit eerder hadden twee jongere spelmakers elkaar ontmoet. De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de QB van de Colts, die twee rushing touchdowns scoorde.

Maar toen kwam de schok: Richardson liep een hersenschudding op tijdens zijn tweede run naar de eindzone. Gardner Minshew nam het over als vervanger, maar had het vervolgens makkelijk om de voorsprong tegen de ongevaarlijke Texans uit te breiden en vervolgens te consolideren, ook al kwamen de Texans aan het eind dichterbij.