NFL Play-offs: Baltimore Ravens verslaan Houston Texans en gaan door naar de AFC Championship Game

De Baltimore Ravens staan voor het eerst in elf jaar in de AFC Championship Game. In de Divisional Playoffs verslaat het team van John Harbaugh de Houston Texans dankzij een sterke tweede helft

De Baltimore Ravens hebben voor het eerst sinds 2012 de AFC Championship Game bereikt met een overwinning tegen de Houston Texans.

Lamar Jackson was de gevierde held met in totaal vier touchdowns in de 34-10 (10-10) overwinning in de play-offs van de divisie.

Aangejaagd door 70.000 uitzinnige fans in het M&T Bank Stadium in Baltimore domineerde de verdediging van de Ravens aanvankelijk de wedstrijd.

Texans quarterback C.J. Stroud – die 274 yards, drie touchdowns en een bijna perfecte passer rating van 157.2 had in de Wild Card Ronde tegen de Cleveland Browns – voltooide geen pass van meer dan tien yards tot 14 minuten in de wedstrijd. De rookie eindigde met 165 yards en een passpercentage van 56 procent.

De running game was nog slechter: Devin Singletary en co. kregen slechts 14 yards op de grond in de eerste helft.

De Ravens hadden aanvallend aanvankelijk ook hun problemen. Maar in het tweede kwart kwam het beste team van het reguliere seizoen (13-4) aan het rollen. Gus Edwards, die 13 touchdowns had in het reguliere seizoen, liep voor belangrijke first downs. Nelson Agholor ving een trefzekere Jackson-pass op voor de eerste touchdown van de wedstrijd – 10:3.

Texans dragen Ravens punt voor touchdown

Dan de knal: Steven Sims droeg een punt van de Ravens 67 yards terug de eindzone in.

Een spel waar de Ravens zichtbaar van schrokken: de aanval moest drie keer op rij onderuit na drie plays, de verdediging liet de Texans kort voor rust binnen field goal range komen. Maar Ka’imi Fairbairn miste van 47 yards – de score was 10:10 bij het ingaan van de pauze.

De Ravens gingen perfect van start in de tweede helft: Jackson leidde zijn team 55 yards over het veld in de eerste drive en maakte het af met een 23-yard touchdown run – 17:10 uur.

Baltimore nam daarna meer en meer controle over de wedstrijd. De verdediging verstikte Stroud, terwijl de running game offensief steeds effectiever werd via Edwards, Justice Hill en Jackson in het bijzonder: de quarterback eindigde met precies 100 rushing yards, de Ravens hadden een totaal van 229.

Aan het begin van het vierde kwart vond Jackson tight end Isaiah Likely met een prachtige lob pass in de eindzone na een 93-yard drive – touchdown, 24:10.

Met nog iets meer dan zes minuten te spelen bereikte de quarterback voor de tweede keer te voet de eindzone – 31:10. Justin Tucker voegde een field goal toe om de eindstand op 34:10 te brengen.

Ravens in de AFC-finale tegen Bills of Chiefs

The Ravens zijn aanstaande zondag (om 0:30 in de live ticker) gastheer van de winnaar van de wedstrijd Kansas City Chiefs tegen Buffalo Bills in de AFC-finale – de eerste AFC Championship Game in Baltimore sinds 1971.

Maar de uitgeschakelde Texans hebben ook een mooie toekomst met Offensive Rookie of the Year kandidaat Stroud