NFL – Joey Bosa hekelt vermeende foute beslissingen: “De refs zijn blind!”

Defensive end Joey Bosa heeft geen goede woorden voor de scheidsrechters na de 28:14 zege van zijn Los Angeles Chargers. De reden is zijn persoonlijke straf na een niet afgeroepen houdgreep.

Munich – De Los Angeles Chargers maakten een einde aan de winning streak van de Las Vegas Raiders in de Monday Night Game.

Maar buiten dat, verdediger Joey Bosa’s interview na de wedstrijd kwam ook in het nieuws.

Bosa was zichtbaar ongelukkig met de scheidsrechterlijke beslissingen in het vierde kwart – en nam geen blad voor de mond.

De topverdediger van de Chargers kreeg een persoonlijke straf in de beslissende momenten van de wedstrijd omdat hij klaagde over een holding call die de scheidsrechters niet hadden gegeven.

De daaropvolgende 15-yard penalty zette de Raiders op de 48-yard lijn – met minder dan vier minuten op de klok en een achterstand van 14 punten. Bosa legde in het interview uit: “Ik had niet eens door dat ik de penalty kreeg, zo boos was ik.”

“Vijftien yards is veel. Natuurlijk is het aan mij. Ik kan mijn kalmte niet verliezen,” gaf hij toe. “Maar ik bedoel, de Schris zijn blind, zo simpel is het. Sorry, maar jullie zijn blind. Open je ogen en doe je werk. Dit is zo slecht, gewoon ongelooflijk!”

Maar na zijn ommekeer beloofde Bosa dat hij zich de volgende keer zou inhouden. Ongeacht of de scheidsrechters fluiten, zei hij dat hij een stap terug zal doen en zich zal concentreren op het volgende spel.

Uiteindelijk had de straf ook geen grote gevolgen voor de Chargers. Slechts twee plays later gooide Raiders quarterback Derek Carr een interceptie en was de wedstrijd voorbij.