New England Patriots verliezen wedstrijd in Frankfurt tegen Indianapolis Colts – Belichick legt Mac-Jones-Benching uit

De crisis bij de New England Patriots zette zich voort in de tweede Frankfurt-wedstrijd in de geschiedenis van de NFL. Quarterback Mac Jones kreeg de maximale straf in de slotfase.

De crisis van de New England Patriots zette zich voort in de tweede wedstrijd in Frankfurt in de geschiedenis van de NFL. De Pats verloren met 6:10 (3:7) van de Indianapolis Colts in een wedstrijd die lange tijd onbewogen was. Met een record van 2-8 blijft New England onderaan staan in de AFC en zal de druk op de legendarische coach Bill Belichick waarschijnlijk verder toenemen.

De Colts daarentegen hebben nu een gelijk record van vijf overwinningen en vijf nederlagen en hebben hun kleine buitenkans om het naseizoen te halen behouden.

Bij de Patriots werd quarterback Mac Jones in de laatste drive van de wedstrijd op de bank gezet na een zeer slechte interceptie. Bailey Zappe nam het over, maar was niet in staat om de achterstand om te buigen en maakte in plaats daarvan voorgoed een einde aan de wedstrijd met nog een interceptie.

“De coachingstaf vertelde me dat ik eruit lag. Ik speelde niet goed”, zei Jones na de wedstrijd op de persconferentie over zijn wissel: “Het is een moeilijke beslissing, maar aan het einde van de dag wil ik dat mijn team wint. Maar ik weet dat ik beter moet spelen”.

Patriots coach Bill Belichick gaf na de wedstrijd ook commentaar op de wissel van Mac Jones: “Ik was ervan overtuigd dat het tijd was voor verandering. Ik heb de beslissing genomen, dat is alles.” Belichick wilde niet zeggen of Mac Jones nu permanent op de bank zit: “Daar zorgen we volgende week wel voor.”

Zowel de Patriots als de Colts gaan na de wedstrijd in Duitsland hun bye week in. Daarna moet New England spelen tegen de New York Giants, terwijl de Colts gastheer zijn van de Tampa Bay Buccaneers.

Voor 50.000 toeschouwers in het Deutsche Bank Park kregen de Patriots als eerste de bal en marcheerden over het veld met running backs Rhamondre Stevenson en Ezekiel Elliott in de hoofdrol. De aanval slaagde er echter niet in om een touchdown te scoren en kicker Chad Ryland maakte een 37-yard field goal om de leiding te nemen.
De Colts deden het beter op hun eerste drive. Een 30-yard pass van quarterback Gardner Minshew op Isaiah McKenzie bracht Indianapolis op de helft van de Patriots, waarna het tijd was voor running back Jonathan Taylor. De voormalige All-Pro kreeg de bal verschillende keren en beëindigde de drive uiteindelijk bij zijn vierde poging met de eerste touchdown van de wedstrijd.

NFL in Frankfurt: Een rustig tweede kwart

Op dit punt was het eerste kwart bijna voorbij door de vele running plays. Het spel ging echter niet in hetzelfde tempo verder en geen van beide aanvallers produceerde ook maar één functionerende drive in de volgende minuten.

Pas tegen het einde van de eerste helft voerden de Colts de druk op. Na een aanvankelijk indrukwekkende drive die zonder punten eindigde, leidde Minshew zijn aanval opnieuw over het veld in de laatste aanval.

Kicker Matt Gay kreeg de kans voor een field goal, maar zijn poging vanaf 57 yards was te kort

De tweede helft begint met een onderschepping

De tweede helft begon met het eerste grote spel van de verdediging. Een afgeketste pass van Minshew belandde in de armen van Patriots verdediger Myles Bryant, die de eerste onderschepping van de wedstrijd opving

New England kon dit grote moment echter niet in haar voordeel gebruiken. Hoewel Mac Jones erin slaagde om een behoorlijke drive naar de 17-yard lijn van de Colts te maken, miste kicker Ryland wat een zekere field goal had moeten zijn vanaf 37 yards.

Capitale fout van Jones leidt tot voorlopige beslissing

De Patriots zaten nu echter veel beter in het spel en korte tijd later marcheerde de aanval bijna het hele veld over. Ze slaagden er echter opnieuw niet in een touchdown te scoren, maar deze keer kon Ryland de achterstand terugbrengen tot 6:7 met een field goal. De Colts counterden onmiddellijk en herstelden de achterstand met een field goal.

Mac Jones maakte toen een enorme blunder. Na een sterke drive waren de Patriots al in de eindzone van de Colts. Jones gooide echter een pass recht in de armen van verdediger Julian Blackmon.

Nadat de Colts er niet in slaagden de klok uit te spelen, kregen de Patriots de bal terug met iets minder dan twee minuten op de klok. Het was echter niet Jones die de drive leidde, maar back-up quarterback Zappe.

Hij was echter niet in staat om de wedstrijd te keren en gooide in plaats daarvan zelf een interceptie na een faked spike.