Jacksonville Jaguars verslaan New Orleans Saints

De Jacksonville Jaguars vieren een belangrijke uitoverwinning op de New Orleans Saints in de NFL. Quarterback Trevor Lawrence beslist de wedstrijd met een late touchdown pass naar Christian Kirk.

De Jacksonville Jaguars hebben hun overwinningsreeks in de NFL voortgezet in de lastige uitwedstrijd bij de New Orleans Saints. In de Thursday Night Game van week 7 won het team rond quarterback Trevor Lawrence met 31-24 (17-6) en vierden ze hun vierde overwinning op rij.

Met een record van 5-2 staan de Jaguars duidelijk aan kop in de AFC South. De Saints daarentegen staan op 3-4 en moeten misschien afhaken in de krappe NFC South als de Tampa Bay Buccaneers (3-2) zondag hun divisional match tegen de Atlanta Falcons winnen.

De Jaguars hadden het lange tijd moeilijk in de passing game, met Lawrence die eindigde op 20 van 29 passes voor 204 yards en een touchdown. Een niet onbelangrijk deel van de statistieken kwam op het beslissende punt met nog drie minuten te spelen in de wedstrijd, toen Lawrence zijn ontvanger Christian Kirk met een 44-yard pass in de eindzone bracht.

In de eerste helft was running back Travis Etienne de ster van de wedstrijd, hij scoorde de eerste twee touchdowns van de wedstrijd. De Saints wisten aan de andere kant slechts twee field goals te scoren en gingen daarom de rust in met een stand van 17:6.

In de tweede helft kwamen de gastheren tot acht punten met nog een field goal en konden ze de volgende drive van de Jaguars direct stoppen. In de daaropvolgende drive van de Saints gooide quarterback Derek Carr de bal diep op zijn eigen helft op 3rd & 10 recht in de armen van verdediger Foyesade Oluokun, die de bal meenam naar de end zone voor een pick six.