Seattle Seahawks verslaan Arizona Cardinals – Kansas City Chiefs verslaan Los Angeles Chargers

De Seattle Seahawks zegevieren over de Arizona Cardinals op de zevende speeldag in de NFL. De Los Angeles Chargers worden verslagen door de Kansas City Chiefs. De wedstrijden van de late zondag window in een oogopslag.

Pittsburgh Steelers @ Los Angeles Rams 17:24

Matthew Stafford en de aanval van de Rams zorgden voor een aantal hoogtepunten, maar tegelijkertijd ontbrak het vaak aan consistentie van spel tot spel. Stafford verzamelde bijvoorbeeld 231 yards maar voltooide slechts 14 van zijn 29 passes.

Rams kicker Brett Maher miste twee field goal pogingen (van meer dan 50 yards elk).

Minder spectaculair maar consistenter was de aanval van de Steelers, die 14 punten scoorde in het vierde kwart om de wedstrijd te beslissen in het voordeel van het team van hoofdcoach Mike Tomlin.

Quarterback Kenny Pickett voltooide 17 van zijn 25 passes voor 230 yards. Hij vond vooral George Pickens (vijf vangballen en 107 yards) of de herstellende Diontae Johnson (vijf vangballen en 79 yards) vaak. De running game rond running backs Jaylen Warren en Najee Harris verzamelde 86 yards.

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks 10:20

Green Bay Packers @ Denver Broncos 17:19

Na de bye week hadden de Packers een helft nodig om de roest van zich af te schudden. De ploeg van hoofdcoach Matt LaFleur moest genoegen nemen met een 9-0 achterstand bij rust. In de tweede periode kwam de aanval van quarterback Jordan Love (21/31 voor 180 yards, twee touchdowns en één interceptie) veel beter op gang.

De Packers zorgden voor twee merkwaardige touchdown catches. Romeo Doubs worstelde met cornerback Patrick Surtain om de bal, beiden hadden hun handen op de bal, in dit geval krijgt de aanvallende speler de vangprijs. Bij de tweede touchdown glipte de pass van Love door de handen van de beoogde passontvanger en Jayden Reed, die achter hem stond, ving de bal met tegenwoordigheid van geest.

Los Angeles Chargers @ Kansas City Chiefs 17:31

In een open strijd konden de Chiefs zich losmaken van de Chargers. Chiefs quarterback Patrick Mahomes had een geweldige dag. Hij voltooide 32 van zijn 42 passes. Aan het einde van de wedstrijd had hij 424 yards en vier touchdowns op zijn naam staan. Eén interceptie bleek de haren in de soep te zijn.

De tweevoudig MVP bediende in totaal tien verschillende receivers. Vooral Travis Kelce viel op in de passing game. De tight end zette 12 vangballen om in 179 yards en een touchdown.