NFL: Krachtmeting in topwedstrijd – Baltimore Ravens onttronen San Francisco 49ers

Voor de wedstrijd tegen de Baltimore Ravens werden de San Francisco 49ers beschouwd als het sterkste team in de NFL.

Uiteindelijk was het overduidelijk! De Baltimore Ravens wonnen de topper tegen de San Francisco 49ers met een duidelijke 33:19.

Zoals zo vaak kon de franchise vertrouwen op quarterback Lamar Jackson, die uiteindelijk 252 yards en twee touchdowns scoorde en zelf 45 yards scoorde. Belangrijker is echter dat hij geen turnovers veroorzaakte.

Aan de andere kant was het een heel ander verhaal. MVP kandidaat Brock Purdy had een gitzwarte dag. “Mr (Ir)relevant” gooide vier interceptions – en gooide daarmee ook de overwinning weg.

Het spel maakte zijn belofte waar in de eerste helft. Een close top-of-the-table game – die ook een beetje curieus bleek te zijn! De Ravens gaven een safety weg omdat Lamar Jackson over de scheidsrechter struikelde

De score was 16:12 in het voordeel van Baltimore bij het ingaan van de rust.

De 49ers kregen daarna weinig voor elkaar. De Ravens beslisten de wedstrijd in hun voordeel met twee touchdown passes naar Nelson Agholor en Zay Flowers in het derde kwart.

Sam Darnold krijgt ook een kans

Aan het einde van de wedstrijd verving back-up quarterback Sam Darnold zelfs Brock Purdy, die ondertussen geblesseerd was geraakt maar had kunnen terugkeren.

Met de overwinning verbeterden de Ravens hun record naar 12-3 en leiden ze de AFC. Alleen Miami en Cleveland kunnen hen nog uitdagen voor de titel.

De San Francisco 49ers staan nog steeds bovenaan in de NFC met elf overwinningen en vier verliespartijen, maar de Eagles en Lions liggen op de loer op de andere plaatsen met hetzelfde record.