Christian McCaffrey is meedogenloos! San Francisco 49ers geven Seattle Seahawks geen kans

In de derde wedstrijd van de NFL Thanksgiving-serie vieren de San Francisco 49ers een overwinning tegen divisierivaal Seattle Seahawks terwijl één speler schittert met

San Francisco 49ers winnen divisie. Het team, onder leiding van quarterback Brock Purdy, versloeg de Seattle Seahawks met 31-13 in de laatste NFL-wedstrijd op Thanksgiving.

Running back Christian McCaffrey leverde opnieuw een belangrijke bijdrage aan het succes van de Niners met 114 yards rushing, 25 yards receiving en twee touchdowns. Vooral in de eerste helft liet CMC explosief spel zien en stond twee keer in de eindzone, waardoor hun franchise een voorsprong van 21 punten had bij de rust.

Sterker nog: voordat McCaffrey aan de slag kon, zette Deebo Samuel de bezoekers al vroeg op voorsprong met een rushing touchdown in hun allereerste spel.

De gastheren uit Seattle hadden – afgezien van de field goal – niet veel reden om te vieren. Dat veranderde in de tweede helft toen 49ers spelverdeler Purdy in het derde kwart een onderschepping gooide die door Jordyn Brooks werd teruggedragen naar de eindzone voor een pick six.

Alle hoop van de thuisploeg op een comeback werd echter in de laatste periode de grond ingeboord, toen San Francisco opnieuw scoorde na Purdy’s 28-yard touchdown pass naar ontvanger Brandon Ayuk.

Seahawks verzwakken in aanval

De quarterback van de Niners voltooide 21 van de 30 passes voor 209 yards, een touchdown en een onderschepping, terwijl zijn tegenhanger 18 van de 27 passes voltooide voor 180 yards en een onderschepping. Hij scoorde geen touchdown.

In ieder geval hebben de Seahawks slechts drie aanvallende touchdowns gescoord in hun laatste vier wedstrijden, waarvan er drie werden verloren.

Met een record van 8-3 staan de 49ers bovenaan in de NFC West, terwijl de Seahawks vlak achter hen staan met zes overwinningen en vijf nederlagen.