Tom Brady wordt overtroffen door rookie Brock Purdy, Chiefs verslaan Broncos

Tom Brady heeft een zeer zwakke wedstrijd tegen de San Francisco 49ers. De Seattle Seahawks hebben een bittere tegenslag te verwerken. En de Kansas City Chiefs zijn terug op het winnende spoor.

Tampa Bay Buccaneers tegen San Francisco 49ers 7:35

Tom Brady werd echt te kijk gezet door 49ers quarterback Brock Purdy, die zijn eerste NFL-wedstrijd als starter speelde. De “Mr. Irrelevant” van de 2022 NFL Draft was op zijn best in het bijzijn van zijn familie, met 16 van zijn 21 passes voor 185 yards en twee touchdowns, en zelfs een keer in de eindzone. Brady gooide 253 yards, één touchdown en twee intercepties;

De 49ers domineerden de wedstrijd vanaf het begin en leidden halverwege het tweede kwart met 21-0, maar kregen vijf minuten voor rust een tegenslag te verwerken toen running back Deebo Samuel bij een fumble een enkelblessure opliep en uit de wedstrijd moest worden gehaald.

Dit was San Francisco’s zesde overwinning op rij, wat hun record op negen overwinningen en vijf verliezen brengt. Tampa Bay daarentegen heeft een negatief record op 6-7 met het verlies, maar leidt nog steeds de NFC South.

Kansas City Chiefs tegen Denver Broncos 34-28

De Kansas City Chiefs hebben hun weg terug naar de overwinning gevonden na het verlies van vorige week tegen de Cincinnati Bengals. Met de 34:28 tegen de Denver Broncos hebben ze nu een record van 10-3 en zijn ze vrijwel zeker van de play-offs.

Patrick Mahomes had een zeer gemengde wedstrijd. De quarterback gooide 352 yards en drie touchdowns, maar hij had ook drie intercepties. Jerick McKinnon was een van de meest opvallende spelers van de Chiefs, met passes voor 112 yards en twee touchdowns. De verdediging speelde ook een grote rol in de overwinning met zes sacks.

Broncos quarterback Russell Wilson noteerde 247 yards, drie touchdown passes en een interceptie, maar moest later uit de wedstrijd worden gehaald wegens een vermoedelijke hersenschudding. Denver heeft nu vijf wedstrijden op rij verloren en heeft met een record van 3-10 ook geen wiskundige kans om de play-offs te halen.

Carolina Panthers at Seattle Seahawks 30:24

De Seattle Seahawks leden een bittere tegenslag in hun strijd om de play-offs. Met het verlies tegen de Carolina Panthers hebben ze nu drie van hun laatste vier wedstrijden verloren en zijn ze afgezakt naar een record van 7-6. “Ik heb het gevoel dat de Seahawks gedegradeerd zijn door de prestaties sinds de NFL Germany wedstrijd,” zei rendexpert Werner.

De Seahawks kwamen tot zes punten met nog 16 seconden te gaan in de wedstrijd. De daaropvolgende onside kick mislukte echter. Seahawks quarterback Geno Smith gooide 264 yards en drie touchdowns, maar hij had ook twee intercepties. Panthers playmaker Sam Darnold was met 120 passing yards en één touchdown pass bepaald niet uitmuntend. Maar het loopspel was zeer effectief met 223 yards en twee touchdowns.

Carolina heeft nu drie van zijn laatste vier wedstrijden gewonnen en is terug in de strijd om de play-offs. Het record van 5-8 klinkt zeker niet veelbelovend. Maar geen enkel team in de zwakke NFC South heeft tot nu toe meer dan zes wedstrijden gewonnen. Tampa Bay leidt de divisie