NFL Week 18: San Francisco 49ers winnen overtime thriller in Los Angeles – Bills stellen AFC East veilig

De San Francisco 49ers winnen dankzij een indrukwekkend optreden tegen de Los Angeles Rams en stellen daarmee play-off deelname veilig. De AFC East gaat voor de tweede keer op rij naar de Buffalo Bills. ran vat de late wedstrijden van Matchday 18 samen.

San Francisco 49ers at Los Angeles Rams 27:24

De San Francisco 49ers maakten hun status als gevreesde tegenstanders van de Los Angeles Rams weer waar. In de zaal van de volgende Super Bowl vierden de 49ers een veelgeprezen overwinning en verdienden hun play-off ticket.

In het begin leek het er echter niet op: De aanval van de Rams kende een droomstart en bouwde een 17-3 voorsprong op bij rust. Een van de twee touchdown passes van Matthew Stafford werd geholpen door een interceptie van 49ers spelverdeler Jimmy Garoppolo, die op het veld stond ondanks een handblessure.

San Francisco kwam volledig veranderd uit de pauze en vertrouwde in het derde kwart bijna volledig op het loopspel rond Elijah Mitchell. De verdediging van de Rams kon geen vuist maken tegen de plays van hoofdcoach Kyle Shanahan, zodat de 49ers de achterstand snel konden verkleinen.

Dankzij een trick play waarbij receiver Deebo Samuel naar zijn positiegenoot Jauan Jennings gooide, maakte San Francisco kort voor het beslissende kwart gelijk. Een andere interceptie van Garoppolo kantelde de wedstrijd opnieuw in de slotminuten.

Cooper Kupp zette de Rams weer op voorsprong voordat de eerder gehavende Garoppolo een picture-perfect twee minuten durende drive afleverde: met nog 26 seconden te gaan, Jennings maakte er 24-24.

San Francisco won de toss voor overtime, maar kon de lange rit alleen afmaken met een velddoelpunt. De Rams kregen opnieuw de bal en begonnen veelbelovend tot Matthew Stafford een diepe pass gaf die onderschept werd door Ambry Thomas.

De overwinning in overtime bezorgt de 49ers (10-7) hun terugkeer naar de play-offs. De Los Angeles Rams (12-5) winnen de NFC West, maar zakken naar de vierde plaats in de playoffs.

Met een overwinning tegen Atlanta en een gelijktijdig verlies van de 49ers, had New Orleans op de laatste speeldag nog een plaatsje in de play-offs kunnen bemachtigen. Hoewel Saints quarterback Taysom Hill al vroeg geblesseerd raakte, draaide de aanval lange tijd op volle toeren en ging met een 24-6 voorsprong de rust in.

De Falcons hadden het lang moeilijk tegen de goede verdediging en stonden op geen enkel moment in de wedstrijd aan de leiding. Quarterback Matt Ryan eindigde de wedstrijd met 216 yards, een touchdown en een interception.

Atlanta eindigt het seizoen met een 7-9 record, terwijl de Saints het jaar afsluiten met een positief record (9-8).

Seattle Seahawks at Arizona Cardinals 38-30

Russell Wilson en de Seattle Seahawks vierden een veelgeprezen overwinning op de Arizona Cardinals om het seizoen af te sluiten. Met 190 yards en een 62-yard touchdown, maakte running back Rashaad Penny opnieuw indruk.

De Cardinals offense bleef met 305 yards ver achter bij de Seahawks (431 yards) en gaat als nummer 5 (11-6) de NFC play-offs in.

Carolina Panthers at Tampa Bay Buccaneers 17:41

De regerende Super Bowl kampioenen toonden geen tekenen van zwakte een week voor de start van de play-offs en vierden hun 13e overwinning van het seizoen tegen Carolina. De aanval van Tom Brady (326 yards, drie touchdowns) was weer op dreef, met in totaal vijf touchdowns.

Panthers quarterback Sam Darnold had opnieuw een gemengde dag met twee passing touchdowns, maar ook een interceptie en een verloren fumble. Carolina eindigt het seizoen met een 5-12 record, Tampa Bay gaat op een missie om hun titel te verdedigen met een 13-4 record.

New England Patriots tegen Miami Dolphins 24:33

De Miami Dolphins (9-8) maakten hun rol als bangmakers van de Patriots weer eens waar en zetten het team van Bill Belichick vakkundig op hun plaats. De verdediging liet met name quarterback Mac Jones niet lang met rust en dwong de rookie tot twee turnovers, die beide eindigden in directe touchdowns.

Aan de kant van de Dolphins was running back Duke Johnson bijzonder overtuigend met 117 yards en een touchdown. Signal caller Tua Tagovailoa eindigde de wedstrijd met 109 yards en een touchdown.

Dankzij een solide 10-7 record, zijn de Patriots terug in de playoffs na een onderbreking van een jaar.