Dolphins verslaan Patriots, Steelers winnen alleen in overtime

De Miami Dolphins hebben met aplomb gewonnen van de New England Patriots. Twee andere wedstrijden werden beslist in verlenging

New England Patriots tegen Miami Dolphins 7:20

The Miami Dolphins zegevierden in het divisie duel tegen de New England Patriots. Quarterback Tua Tagovailoa leverde een degelijke wedstrijd met 270 passing yards en een touchdown pass. Nieuw getekend superster Tyreek Hill ving acht passes en voegde er 100 yards aan toe.

In het tweede kwart maakte Patriots spelverdeler Mac Jones een fout net buiten zijn eigen eindzone, waardoor Melvin Ingram de bal kon oprapen en dragen voor een touchdown. Net voor de rust gooide quarterback Tagovailoa een touchdown pass naar Jaylen Waddle, waardoor het 17-0 werd bij het ingaan van de pauze.

Het was pas in de tweede helft dat de aanval van de Patriots zijn draai vond. New England zette een lange 18 play drive op tijdens hun eerste offensieve drive die eindigde met een touchdown pass van Jones naar Montgomery. De overwinning van Miami kwam echter niet in gevaar. Jones noteerde 213 passing yards en een touchdown pass, maar verloor ook tweemaal de bal.

Pittsburgh Steelers at Cincinnati Bengals 23:20 n.O.

Quarterback Joe Burrow (338 yards, 2 TD), die in februari nog in de Super Bowl zat met de Cincinnati Bengals, doorstond een moeilijke wedstrijd met in totaal vier interceptions.

De Bengals stonden 6 punten achter bij rust met nog 6:17 te gaan, maar vonden hun weg terug in de wedstrijd in de tweede helft. Met een achterstand van 14-20 kwamen ze op de 2-yard lijn van de tegenstander met nog 1:56 minuten te gaan, maar slaagden er niet in de eindzone te bereiken op fourth down.

De verdediging stond echter geen eerste down toe, zodat de Bengals nog een balbezit kregen met nog 1:26 te gaan. Met nog twee seconden te gaan, ving Ja’Marr Chase een touchdown pass. Het daaropvolgende extra punt had de wedstrijd kunnen winnen, maar werd geblokt;

Dit stuurde de wedstrijd naar de verlenging. De Steelers wonnen de wedstrijd met een 45-yard field goal op het laatste spel van de wedstrijd. Quarterback Mitch Trubisky, in zijn eerste wedstrijd met de Steelers, gooide voor 154 yards en een touchdown.

Baltimore Ravens at New York Jets 24:9

Joe Flacco, als reserve voor de geblesseerde Zach Wilson, stond uitgerekend tegenover de Baltimore Ravens, met wie hij in februari 2013 de Super Bowl won. De tactiek van New York was volledig gericht op het passenspel. Flacco voltooide 37 van zijn 59 passes voor 307 yards, één touchdown en één interception.

De Ravens hadden controle over de wedstrijd zonder echt te schitteren. Quarterback Lamar Jackson voltooide 17 van zijn 30 passpogingen voor 213 yards, drie touchdowns en één interceptie. Devin Duvernay ving twee touchdown passes.

Cleveland Browns at Carolina Panthers 26-24

Baker Mayfield stond tegenover zijn vroegere ploeg in zijn eerste wedstrijd voor de Carolina Panthers. Hij had aanvankelijk moeite om op gang te komen, maar werd sterker naarmate de wedstrijd vorderde en eindigde met 238 passing yards, één touchdown pass, één rushing touchdown en één interception.

De Panthers waren zelfs op de winnende weg totdat de Browns de wedstrijd omdraaiden met een 58-yard field goal met nog 13 seconden te gaan. Jacoby Brissett, die de geschorste Deshaun Watson verving, kon slechts in beperkte mate overtuigen met 147 passing yards en één touchdown pass. Nick Chubb, echter, won veel ruimte met 141 rushing yards.
New Orleans Saints tegen Atlanta Falcons 27:26

De New Orleans Saints wonnen de wedstrijd door een 53-yard field goal met nog 23 seconden te gaan. Quarterback Jameis Winston was zeer betrouwbaar met 269 passing yards, twee touchdown passes en geen turnovers. Alleskunner Taysom Hill liep voor 81 yards en een touchdown.

Marcus Mariota, in zijn eerste wedstrijd als quarterback van de Falcons, voltooide 20 van de 33 passes voor 215 yards en kwam één keer in de eindzone. Running back Cordarrelle Patterson rushed voor een sterke 120 yards en een touchdown.

Philadelphia Eagles at Detroit Lions 38:35

Duitse wide receiver Amon-Ra St. Brown ving een touchdown pass en retourneerde die 64 yards voor de winst, maar leed toch een verlies bij de Lions. Quarterback Jared Goff gooide 215 yards, twee touchdowns en één interception. De meest opvallende speler van Detroit was running back D’Andre Swift met 144 rushing yards en een touchdown.

Eagles quarterback Jalen Hurts (243 passing yards, 1 rushing touchdown) werkte vooral goed in combinatie met A.J. Brown, die passes ving voor 155 yards.

Indianapolis Colts at Houston Texans 20:20 n.O.

De vaak onderschatte Texaanse quarterback Davis Mills leverde een degelijke wedstrijd af met 240 passing yards, twee touchdown passes en slechts één fumble.

Jacksonville Jaguars at Washington Commanders 22:28

Quarterback Carson Wentz zorgde voor veel spektakel in zijn eerste wedstrijd voor Washington met 313 passing yards en vier touchdown passes, maar stond zichzelf ook twee intercepties toe. Twee van zijn touchdown passes eindigden in de armen van Jahan Dotson.

Jaguars playmaker Trevor Lawrence, de No. 1 pick in 2021, gooide passes voor 275 yards, een touchdown en een interception. Zijn favoriete ontvangststation was Christian Kirk met 117 ontvangende yards.