NFL: Dallas Cowboys staan met één been in de play-offs na zege op New York Giants

De Dallas Cowboys kan een plaats in de play-offs van de NFL bijna niet meer worden ontzegd. Tegen een volkomen ongevaarlijke New York Giants onder leiding van de ongelukkige reserve Mike Glennon, zal “America’s Team” het moeten hebben van een sterke verdediging.

New Jersey/München – De Dallas Cowboys hebben met een 21-6 (15-3) zege op de New York Giants weer een stap gezet richting de play-offs van de NFL.

De overwinning was gegarandeerd door de stabiele verdediging, die de Giants aanval onder leiding van reserve quarterback Mike Glennon niet toestond een touchdown te scoren en in totaal vier turnovers afdwong.

Glennon, die speelde voor de geblesseerde vaste quarterback Daniel Jones, slaagde er weinig in met 99 passing yards, geen touchdowns maar wel drie interceptions. Het ging beter met Cowboys quarterback Dak Presott, die met 217 passing yards en een touchdown zonder intercepties maar een verloren fumble ook geen sterren uit de hemel trok.

Zeke Elliott profiteert na eerste Glennon interceptie

Een vroege interceptie van Glennon zette de Cowboys op het winnende spoor in het eerste kwart: de afgeketste pass van de reserve-quarterback belandde in de armen van Cowboys cornerback Jourdan Lewis. Op de volgende drive scoorde running back Ezekiel Elliott met een rush van 13 yards om de bezoekers op een 6-0 voorsprong te zetten.

Giants kicker Graham Gano zette de thuisploeg voor de eerste keer op het scorebord met een velddoelpunt kort voor het einde van het eerste kwart. Zijn tegenspeler Greg Zuerlein kickte twee field goals tegen het einde van een verder onbewogen tweede kwart om Dallas een 15-3 voorsprong te geven bij rust. Voor de tweede profiteerde hij van Saquon Barkley’s allereerste verloren prutsbal in de NFL, waardoor de Cowboys vlak voor rust balbezit kregen.

Tweede helft: New York Giants nog steeds ongevaarlijk

Het was ook een velddoelpunt dat voor de eerste punten van de tweede helft zorgde: Gano bracht de Giants terug tot op negen punten. Maar een touchdown van tight end Dalton Schultz na een één-yard pass van Prescott maakte het 21-6 voor de bezoekers en daarmee de voorlopige beslissing.

In het laatste kwart maakte Cowboys cornerback Trevon Diggs zijn tiende interceptie van het seizoen op een niet geplaatste pass van Glennon in de eindzone van de Cowboys. Een korte tijd later, was Glennon klaar. Jake Fromm, de back-up van de back-up, kwam in het spel voor de laatste vier minuten en maakte opnieuw reclame voor zichzelf met 82 passing yards.

Sterling Shepard moet er uit met een blessure

De Giants kregen vlak voor het einde van de wedstrijd nog een tegenslag te verwerken toen wide receiver Sterling Shepard geblesseerd raakte bij een kickoff zonder dat de tegenstander ingreep en het veld moest verlaten.

Na de overwinning kan de Cowboys, met een 10-4 record, de divisietitel en een play-off plaats nauwelijks worden ontzegd. Ze ontvangen het Washington Football Team op Matchday 16.

De Giants staan op de laatste plaats in de NFC East met een 4:10 record en hebben dus slechts theoretische play-off kansen. Ze ontmoeten de Philadelphia Eagles op 26 december in het volgende divisieduel.