NFL: Minnesota Vikings verslaan Steelers! Pittsburgh comeback te laat

Na twee nederlagen op rij kwamen de Minnesota Vikings weer op dreef tegen de Pittsburgh Steelers, maar moesten na een sterke eerste helft aan de zege blijven hangen.

Minnesota/Munich – De Minnesota Vikings wonnen met 36-28 van de Pittsburgh Steelers in de Thursday Night Game.

In de eerste helft leek het erop dat de Vikings de wedstrijd zouden winnen, met een 23-0 voorsprong bij rust en een 29-0 voorsprong in de derde periode. Maar het werd weer spannend: de Steelers vonden hun weg in het spel in het laatste kwart, scoorden 21 punten in de laatste periode en brachten de achterstand terug tot acht punten met nog 4:19 minuten te gaan.

Omdat de aanvalsopzet van de Vikings daarna geen succes had, kreeg Pittsburgh de bal weer in bezit met nog 2:11 minuten te gaan. De Steelers kwamen tot de 12-yard lijn van de tegenstander, maar quarterback Ben Roethlisberger’s laatste pass was incompleet.

Dalvin Cook was de man van de wedstrijd

Roethlisberger gooide voor 308 yards, drie touchdown passes en één interception. Najee Harris was zeer effectief met 94 rushing yards en een touchdown.

Kirk Cousins, de spelmaker van de Vikings, had een nogal gemengde wedstrijd. Hij gooide 206 yards en twee touchdowns, maar hij maakte ook twee intercepties. De man van de wedstrijd was running back Dalvin Cook met 205 rushing yards en twee touchdowns.

De Vikings hebben een record van zes overwinningen en zeven verliezen. De Steelers hebben een record van 6-6-1.