Voorseizoen 2022: Pickett begint nieuw Steelers-tijdperk, Mayfield beveelt zichzelf aan, Bills punter zorgt voor hoogtepunt

Munich – Kenny Picket legde in zijn eerste wedstrijd voor de Pittsburgh Steelers de basis om volgend seizoen de startende quarterback te worden.

De 24-jarige rookie was overtuigend in zijn eerste optreden en gooide zelfs de beslissende touchdown met nog een paar seconden te gaan om de wedstrijd te winnen.

In totaal voltooide hij 13 van de 15 passes, gooide voor 95 yards en twee touchdowns.
Maar Mitchell Trubisky en Mason Rudolph presteerden ook goed. In een 32-25 overwinning op de Seattle Seahawks, eindigden de drie signal callers met een nauwkeurigheid van meer dan 70 procent en vonden de eindzone vier keer – zonder een interceptie te gooien.

Voor de Seahawks, ondanks het nipte resultaat op het einde, opende het dat het waarschijnlijk een moeilijk seizoen zal worden in de heropbouw.

De Tampa Bay Buccaneers waren zonder Tom Brady voor de eerste wedstrijd van het voorseizoen, maar de Miami Dolphins speelden ook zonder een aantal van hun potentiële starters voor Week 1.

De Bucs konden vertrouwen op veteraan Blaine Gabbert, die een perfecte drive afrondde en Jaelon Darden in de eindzone vond voor de touchdown.

Brady’s potentiële erfgenaam Kyle Trask, daarentegen, had geen goede avond. Hij leed aan een interceptie en een fumble in de eerste helft, die Sam Eguaveon oppikte voor een Dolphins score. Maar de rookie quarterback leidde bijna de game-winning drive – maar de laatste-second field goal werd gemist.

Voor de Dolphins heeft een voormalige Dallas Cowboys receiver zich laten gelden. Ced Wilson zette een sterke prestatie neer en bewees dat de competitie zich niet alleen kan richten op Tyreek Hill en Jaylen Waddle.

De New Orleans Saints vertrouwden op drievoudig Pro Bowler Andy Dalton als starter, terwijl Jameis Winston geen speeltijd kreeg. In een bijna perfecte drive, liet de voormalige Cincinnati Bengal zien dat hij nog steeds een back-up is om rekening mee te houden.

Maar Winston, die slechts één van zijn laatste vijf seizoenen heeft voltooid en veel heeft geworsteld met blessures, zal waarschijnlijk de aangewezen starter blijven.

Een vierde-ronde pick uit Florida speelde groots voor de Houston Texans. Running back Dameon Pierce leverde 20 yards af bij zijn eerste run en had een gemiddelde van bijna tien yards per run in de eerste helft.

In een wedstrijd zonder hoogtepunten, zorgde de vangbal van Johnny Johnson in de laatste minuut voor de touchdown voor een nipte 17-13 overwinning.

Dallas Cowboys tegen Denver Broncos 7:17

De Dallas Cowboys gaan verder waar ze vorig seizoen gebleven waren. 127 strafschoppen waren het hoogste aantal in de competitie in 2021, en alleen al in het 7-17 verlies tegen de Denver Broncos veroorzaakten de Cowboys 17 strafschoppen voor 129 yards.

Daarbovenop ging er aanvallend niets goed. De aanval haalde slechts 316 yards in totaal. Pas vijf minuten voor het einde scoorden Ben DiNucci en Simi Fehoko de eerste punten. Op dat moment stond het team van Mike McCarthy al 0:17 achter.

Zelfs Russel Wilson speelde niet voor de Broncos, alleen zijn backup Josh Johnson, die echter wel overtuigend was met 172 yards op 16 van de 23 passes. Hij leidde drie opeenvolgende drives in het tweede kwart die resulteerden in punten, waaronder twee touchdown passes.

Los Angeles Rams at Los Angeles Chargers 29:22

De beste speler voor de regerende Super Bowl kampioenen was de onaangekochte rookie receiver Lance McCutcheon, die twee touchdowns en een tweepunter ving. In totaal was hij verantwoordelijk voor de helft van de voltooide wedstrijden van de Rammen.

De Chargers hielden lang stand, maar zonder hun ster linebackers Kyle van Noy en Khalil Mack waren ze geen partij voor de offensieve kracht van de Rams.

Carolina Panthers at Washington Commanders 23:21

Alle ogen waren gericht op de quarterbackpositie van de Carolina Panthers, maar het was de verdediging die uiteindelijk de aandacht kreeg. Pas in het laatste kwart gingen de Panthers een beetje op de rem staan, lieten de Washington Commanders vrijer opereren en maakten de wedstrijd onnodig spannend.

Een beslissend doelpunt met nog slechts enkele seconden te gaan zorgde echter voor de 23:21 overwinning voor de Panthers.

Zowel Sam Darnold als Baker Mayfield kregen hun drives, waarbij de laatste als starter werd ingezet en een overtuigender optreden leverde dan zijn concurrent op de quarterbackpositie.

Hoofdcoach Matt Rhule maakte echter direct na de wedstrijd duidelijk dat de beslissing over wie de baan als starter krijgt nog niet definitief is. Hij zei dat ze de band van de wedstrijd opnieuw zouden bekijken en een nieuwe beslissing zouden nemen voor de volgende wedstrijd.

Indianapolis Colts tegen Buffalo Bills: 24:27

Onder Frank Reich, begonnen de Indianapolis Colts traditioneel slecht aan het reguliere seizoen. Maar zijn plan om in het voorseizoen meer gebruik te maken van starters liep ook spaak in de eerste poging.

Zowel Matt Ryan als andere potentiële eerste-week starters speelden het tweede kwart, maar niemand kon echt overtuigen. Ryan voltooide zes van de tien passes in vier drives voor 58 yards en werd eenmaal gesackt. De O-line bleek een zwak punt te zijn tegen de Buffalo Bills.

Maar omdat de Bills hun tweede lijn gebruikten, bleef het spel open tot het beslissende velddoelpunt in de slotseconde. Raheem Blackshear zette aan met zijn twee touchdown runs in het vierde kwart en zorgde ervoor dat de Bills uiteindelijk met 27:24 zegevierden.

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd werd echter geleverd door Bills rookie Matt Araiza met zijn waanzinnige 82-yard punt.