NFL thriller! Jacksonville Jaguars komen terug van 17 punten achterstand om Dallas Cowboys te verslaan.

De Dallas Cowboys leken hun play-off ticket al veilig te stellen. Maar in de tweede helft zetten Trevor Lawrence en zijn Jacksonville Jaguars aan en wonnen een spannende wedstrijd in overtime.

Jacksonville/München – De Jacksonville Jaguars mogen blijven dromen van de play-offs. Op de 15e dag van het NFL-seizoen wonnen de Jaguars met 40-34 (34-34, 7-21) in overtime, ondanks een achterstand van 17 punten.

Jags quarterback Trevor Lawrence kende een hobbelige start, maar dankzij een opleving in de tweede helft eindigde hij met 318 passing yards, vier touchdowns, één interceptie en één fumble op 27 van de 42 gegooide passes.

Zijn tegenhanger Dak Prescott voltooide 23 van zijn 30 passpogingen en eindigde met 256 passing yards, drie touchdowns en twee interceptions. Eén daarvan bezegelde uiteindelijk de nederlaag van de Texanen in hun tweede NFL-wedstrijd in Jacksonville. De beste ontvangers waren Dallas’ CeeDee Lamb (126 receiving yards) en Zay Jones voor de Jaguars (109 yards, drie touchdowns).

Safety Rayshawn Jenkins brengt de beslissing

Jaguars safety Rayshawn Jenkins zorgde voor de beslissende score in overtime, door een pass van Prescott te onderscheppen en deze voor 51 yards de eindzone van de Cowboys in te dragen

Door de overwinning staan de Jaguars op een 6-8 record. Dit houdt hen op de hielen van de momenteel leidende Tennessee Titans in de AFC South. Aanstaande zaterdagavond moeten Lawrence & Co. tegen de New York Jets spelen.

De Dallas Cowboys (10-4) hebben nog steeds een play-off plek in eigen hand, ondanks hun eerste verlies na vier overwinningen op rij. Ze staan tegenover de Eagles in een NFC clash op kerstavond om 22.25 uur.