Baltimore Ravens verslaan Cincinnati Bengals dankzij matchwinner Justin Tucker

De Baltimore Ravens hebben het divisieduel tegen de Cincinnati Bengals gewonnen. Lamar Jackson en co. hebben dat aan Justin Tucker te danken. De kicker zorgde voor de overwinning met vier field goals.

Munich – De Baltimore Ravens hebben hun weg terug naar succes gevonden. Tegen de Cincinnati Bengals vierden Lamar Jackson en co. een 19:17 overwinning (10:10) en hebben nu drie overwinningen en twee verliezen op hun palmares.

De verdediging van de Ravens begon bijzonder goed aan de wedstrijd en maakte de aanval van de Bengals in het begin wanhopig. In de eerste vier drives lukte het Joe Burrow en zijn team maar één first down. Pas in de vijfde drive konden de Super Bowl deelnemers van vorig jaar hun eerste punten scoren, toen Joe Burrow zijn tight end Hayden Hurst vond in de end zone. Dit werd voorafgegaan door een onderschepping door Lamar Jackson.

De Ravens daarentegen gingen beter van start en namen de leiding in hun eerste drive nadat Justin Tucker een 37-yard field goal had gemaakt. Een touchdown pass van Lamar Jackson op Mark Andrews vergrootte de voorsprong tot 10-0. Een 40-yard field goal van Evan McPherson net voor de rust stuurde de wedstrijd de rust in met een gelijke stand van 10-10.

Cincinnati Bengals vechten zich terug

Dan hebben beide teams het moeilijk in het derde kwart. De Ravens slaagden er niet in een fourth down poging om te zetten, maar kregen de bal snel terug na een interceptie van Joe Burrow, slechts één spel later. Justin Tucker maakte een 58-yard field goal in de daaropvolgende drive om de leiding te nemen (13-10).

De kicker van de Ravens was de matchwinner in deze wedstrijd. Nadat de Bengals een vierde poging op twee yards van de eindzone niet succesvol konden afronden, leidde Lamar Jackson zijn team over het veld met een drive van 91 yards. Tucker maakte er 16-10 van met een 25-yard field goal en toen toonde Joe Burrow ook zijn kwaliteiten.

De 25-jarige, die de wedstrijd eindigde met 217 passing yards, twee touchdowns en een interceptie, droeg de bal zelf de eindzone in na 15 plays en zette de Bengals op voorsprong (17:16) met nog ongeveer twee minuten te gaan.