NFL: New York Jets verliezen ook onder nieuwe hoofdcoach Jeff Ulbrich – Aaron Rodgers slaagt Hail Mary

De New York Jets kunnen nog steeds niet winnen onder hun nieuwe hoofdcoach Jeff Ulbrich. Ze leden een nipte nederlaag thuis tegen de Buffalo Bills – ondanks een prestatie van Aaron Rodgers

De New York Jets hebben ook de eerste wedstrijd onder hun nieuwe hoofdcoach Jeff Ulbrich in de NFL verloren. In de Monday Night Game van week 6 verloor de ploeg onder leiding van quarterback Aaron Rodgers met 20:23 thuis van de Buffalo Bills.

Rodgers maakte zijn reputatie als koning van de Hail Marys in de eerste helft opnieuw waar door Allen Lazard in de eindzone te vinden vanaf de middenlijn met de klok stilstaand om de stand op 17-20 te brengen.

In de tweede helft waren het vooral de kickers die negatief in het nieuws kwamen. Tyler Bass voor de Bills en Greg Zuerlein voor de Jets misten alleen al in de laatste 30 minuten van de wedstrijd in totaal drie field goals, en vooral de twee missers van Zuerlein waren er minstens één te veel vanuit het oogpunt van de Jets.

Er werd reikhalzend uitgekeken naar hoe de Jets zouden presteren in hun eerste wedstrijd met de nieuwe offensieve playcaller Todd Downing. Downing nam het over van de gedegradeerde voormalige aanvalscoördinator Nathaniel Hackett.

New York was in staat om de bal zowel op de grond als door de lucht veel beter te bewegen dan de vorige keer. Running back Breece Hall doorbrak voor het eerst dit seizoen de grens van 100 rushing yards.

Daarnaast bereikten zowel Lazard (114 receiving yards) als Garrett Wilson (107) driedubbele cijfers in receiving yards en scoorden ze elk een touchdown.

Rodgers onderschepping beslist wedstrijd

Rodgers speelde ook lange tijd een degelijke wedstrijd, maar maakte een beslissende onderschepping in de laatste wedstrijd voor de tweeminutenwaarschuwing, waardoor alle kansen op overtime of winst verkeken waren.

“Dat was een gouden kans. Soms win je wedstrijden in de NFL en soms geef je ze weg. Vandaag gaven we het weg,” betreurde Rodgers.

Josh Allen daarentegen bleef foutloos. De sterquarterback van de Bills gooide 215 yards en twee touchdowns en rende zelf ook één keer de eindzone in. De rol van de geblesseerde running back James Cook werd overgenomen door Ray Davis, die 97 yards aflegde met 20 runs.

Met de overwinning breidden de Bills hun voorsprong in de AFC East uit naar 4-2. De Jets daarentegen dreigen de aansluiting met de Bills en de wildcardplekken in de AFC te verliezen door hun 2-4 record.