NFL – Dak Prescott redt wankelende Dallas Cowboys bij Pittsburgh Steelers

De wedstrijd begon na een vertraging van 90 minuten vanwege slecht weer. De Steelers gingen goed van start en scoorden met een 41-yard field goal van Chris Boswell in de eerste drive van de wedstrijd om een 3-0 voorsprong te nemen.

Maar de Cowboys stonden voor bij rust nadat Brandon Aubrey field goals maakte vanaf 55 en 33 yards.

Volgende tegenslag voor de 49ers

Prescott beging twee turnovers in de eerste helft. Eerst verloor hij de bal op een strip-sack van T.J. Watt en Nick Herbig en gooide ook een interception

Steelers: 100e sack voor T.J. Watt

De Prescott sack was een speciaal moment die avond in Pittsburgh: T.J. Watt noteerde de 100e sack uit zijn carrière. Hij is de 44e speler ooit met 100 sacks in zijn carrière. En alleen Reggie White, met 100 sacks in zijn 96e wedstrijd, deed het sneller dan Watt, die 109 wedstrijden nodig had.

Er was onrust rond Fields. In het derde kwart werd de Steelers playmaker hard geraakt door Cowboys defensive end Tyrus Wheat nadat hij de bal al had gegooid.

Fields werd getest op een hersenschudding, maar kon terugkeren op het veld en voltooide de drive voor de eerste touchdown van de gastheren via Connor Heyward. De Steelers leidden met 10-6.

Dallas Cowboys: twee onderscheppingen door Dak Prescott

Maar de Cowboys sloegen terug met een 90-yard drive voor hun eerste touchdown van de avond aan het begin van het laatste kwart: Prescott gooide 22 yards naar running back Rico Dowdle en de Cowboys stonden 13-10 voor.

Prescott’s volgende onderschepping kwam met nog iets meer dan tien minuten te spelen toen Joey Porter Jr. een brede pass van de spelverdeler onderschepte.

En de Steelers profiteerden van de balwinst: Fields leidde zijn team naar de eindzone en maakte de drive af met een korte pass naar tight end Pat Freiermuth, die de touchdown afmaakte voor een 17-13 voorsprong.

Het einde was wild en het spel veranderde in een thriller: de Cowboys kwamen tot net buiten de eindzone en hadden vier pogingen om de beslissende touchdown te scoren. En Prescott vond wide receiver Jalen Tolbert bij de laatste poging om de wedstrijd te winnen.

Steelers en Cowboys: dit is wat er nu gebeurt

De Cowboys staan in week 6 op 13 oktober tegenover de Detroit Lions. De Steelers staan zondag ook tegenover de Las Vegas Raiders