NFL: Kansas City Chiefs winnen met een gebrekkige Patrick Mahomes

De Kansas City Chiefs storten de Cincinnati Bengals in een sportieve crisis, maar waren zelf bepaald niet vlekkeloos. De Pittsburgh Steelers zijn het seizoen goed begonnen met hun tweede overwinning. En de Arizona Cardinals hebben de Los Angeles Rams overtroffen.

Cincinnati Bengals @ Kansas City Chiefs 25:26

In het duel tussen de twee sterquarterbacks Joe Burrow en Patrick Mahomes had de laatste het betere einde voor zich. De beslissing viel pas in de slotseconde in het voordeel van de Kansas City Chiefs toen Harrison Butker een 51-yard field goal converteerde.

De twee prominente passers maakten ongewone fouten. Mahomes voltooide 18 van zijn 25 passes, maar behaalde slechts 151 yards. Tegenover zijn twee touchdown passes stonden twee onderscheppingen. Bijzonder om te zien was hoe Bengals cornerback CamTaylor-Britt een onderschepping ving met één hand.

Het spel van Burrow werd ook gekenmerkt door schommelingen. 23 van zijn 36 passes waren op doel, wat resulteerde in een winst van 258 yards en twee touchdowns. Hij maakte echter ook een fumble aan het begin van het vierde kwart, die door tegenstander Chamarri Conner rechtstreeks de eindzone in werd gedragen. Dit gaf de Chiefs een 23-22 voorsprong.

De Bengals namen ook weer de leiding met een field goal van Evan McPherson met nog iets minder dan tien minuten te gaan. Maar toen Mahomes weer balbezit kreeg met nog 2:35 minuten te gaan, zette hij zijn team op velddoelpuntafstand, waardoor ze hun tweede overwinning in de tweede wedstrijd behaalden.

De Bengals daarentegen hebben een slechte start met twee nederlagen en zullen in week 3 onder druk staan in de Monday Night Game tegen de Washington Commanders.

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals 10:41

De Arizona Cardinals hebben hun eerste overwinning van het seizoen binnen en hebben de nog steeds ongeslagen Los Angeles Rams verslagen. De Cardinals brachten de stand op 21-0 aan het begin van het tweede kwart met hun derde touchdown van de wedstrijd. De voorsprong werd halverwege het derde kwart uitgebreid naar 34:3, waardoor Arizona de voorsprong de rest van de wedstrijd kon vasthouden.

Cardinals quarterback Kyler Murray leverde een galavoorstelling af en voltooide 17 van zijn 21 passes voor 266 yards en drie touchdowns zonder een turnover te maken. Murray behaalde daarmee een perfecte passer rating van 158.3. Niet alleen de passing game, maar ook Arizona’s running game werkte en resulteerde in een winst van 233 yards. James Conner was alleen al goed voor 122 yards en een touchdown. Dennis Gardeck blonk uit in de verdediging met drie sacks.

Rams quarterback Matthew Stafford voltooide 19 van zijn 27 passes voor 216 yards, maar slaagde er niet in een touchdown pass te gooien. Kyren Williams zorgde voor de enige touchdown voor Los Angeles. Verder was de running game van de Rams geen factor met 53 yards.

Pittsburgh Steelers @ Denver Broncos 13-6

De Pittsburgh Steelers wonnen ook hun tweede wedstrijd, maar moesten tot de laatste seconde bibberen. Pas toen Broncos quarterback Box Nix een interception gooide op de laatste play van de wedstrijd was de overwinning voor de Steelers perfect.

Justin Fields, de quarterback van Pittsburgh, voltooide 13 van zijn 20 passes voor 117 yards. Zijn touchdown pass naar Darnell Washington was de enige touchdown van de wedstrijd. Broncos quarterback Nix, de No. 12 pick in de 2024 NFL Draft, was zeker effectief met 246 passing yards, maar hij gooide ook twee intercepties.

De Broncos stonden zichzelf in veel fases van deze wedstrijd in de weg. Ze stonden in totaal negen straffen toe voor 124 yards. Denver is nu winstloos na twee wedstrijden dit seizoen. De druk op hoofdcoach Sean Payton, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Broncos, zal daardoor waarschijnlijk toenemen.