NFL: Detroit Lions verslaan Los Angeles Rams in overtime – Amon-Ra St. Brown verbleekt daarbij

Detroit Lions winnen hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen de Los Angeles Rams, maar de beslissing valt in overtime.

Los Angeles Rams @ Detroit Lions 20:26 OT

De Detroit Lions zijn het nieuwe NFL-seizoen begonnen met een nipte overwinning. De ploeg uit de NFC North versloeg de Los Angeles Rams met 26:20 in de Sunday Night Game op de eerste speeldag, maar de wedstrijd werd pas in overtime beslist.

Na een weinig opwindend eerste kwart, kickte kicker Jake Bates een field goal en scoorde Jahmyr Gibbs een one-yard rushing touchdown om de Lions een 10-3 voorsprong te geven bij de rust.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam na de pauze. Detroit quarterback Jared Goff gooide een 52-yard touchdown pass naar Jameson Williams. De Lions waren echter niet in staat om hun veronderstelde comfortabele 17:3 voorsprong vast te houden.

In plaats daarvan wisten de Rams drie keer op rij op het scorebord te komen. Kyren Williams (two-yard run), Cooper Kupp (9-yard touchdown pass van Matthew Stafford) en kicker Joshua Karty scoorden via een field goal.

Een 17:3 voorsprong veranderde in een 17:20 achterstand, die de Lions 17 seconden voor het einde van de wedstrijd gelijk maakten met een field goal. Ze profiteerden daarna van geluk bij een toss in overtime. De gastheren kregen de bal als eerste en eindigden hun drive met een one-yard rushing touchdown van David Montgomery

Amon-Ra St. Brown maakt nauwelijks zijn opwachting

Jared Goff voltooide 18 van de 28 passes voor een touchdown in de eerste thuisoverwinning van het seizoen, maar hij gooide ook een interceptie.

Zijn tegenspeler Stafford voltooide ook 34 van de 49 passes voor 317 yards met één touchdown en één onderschepping.

Ondertussen speelde de Duitse sterontvanger Amon-Ra St. Brown slechts een ondergeschikte rol in de wedstrijd. Hij werd vijf keer gegooid door zijn quarterback en eindigde met drie vangballen voor 13 yards.

Ondertussen was het een bittere pil voor de Rams: meteen in de eerste helft moest passontvanger Puka Nacua het veld verlaten met knieklachten en keerde niet terug. Rams left tackle Joe Noteboom moest zelfs van het veld worden gereden met een enkelblessure