NFL Preseason, Week 1: Jayden Daniels blaast debuut Commanders op

De eerste week van het 2024 NFL Preseason is nog in volle gang. Justin Fields had een gemengd debuut bij de Pittsburgh Steelers en Michael Penix Jr. vierde zijn debuut

De voorbereidingen voor het nieuwe NFL-seizoen zijn in volle gang, met drie wedstrijden op het programma op zaterdagavond Duitse tijd, gevolgd door nog vier wedstrijden op zaterdagavond. Speciale aandacht was er voor Justin Fields, die zijn debuut maakte bij de Pittsburgh Steelers.

Chicago Bears @ Buffalo Bills 33:6

The Buffalo Bills hebben zaterdag een duidelijke nederlaag geleden: de Chicago Bears wonnen met 33-6. Beide teams begonnen met hun vaste quarterbacks in het eerste kwart. Josh Allen begon voor de Bills en Caleb Williams voor de Bears.

De Bears zorgden voor een 6-0 voorsprong in het eerste kwart met twee field goals, maar toen was Allen’s dag al voorbij. Hij werd vervangen door Mitch Trubisky. Zijn eerste serie leidde tot een field goal en dus tot een 3:6 voorsprong voor de Bills.

De Bears kwamen echt op gang in de tweede helft. Williams lag eruit voor het einde van het tweede kwart. Met 95 passing yards en 4/7 leidde hij nog steeds de statistieken aan het einde. Tyson Bagent kwam voor hem in de plaats.

Velus Jones scoorde de eerste touchdown van de wedstrijd in het derde kwart en de Bears voegden daar drie touchdowns aan toe in het laatste kwart. De Bills konden daar alleen een field goal tegenover zetten in het derde kwart.

Washington Commanders @ New York Jets 17:20

In een close duel in alle fases zegevierden de New York Jets nipt met 20:17. The Commanders moesten hun eerste wedstrijd in het voorseizoen spelen zonder hun aanvallende tackles Andrew Wylie en Brandon Coleman.

Chris Paul en Trent Scott kregen de taak om Washington’s rookie Jayden Daniels te beschermen. Hij behaalde meteen 42 yards met zijn tweede pass. Een paar minuten later scoorde hij zijn eerste rushing touchdown om de Commanders een 6:0 voorsprong te geven en kicker Ramiz Ahmed verhoogde de voorsprong naar 7:0. De Jets kwamen echter terug in de tweede helft van de wedstrijd.

De Jets kwamen echter terug in het tweede kwart. Een touchdown van Jason Brownlee en het extra punt van Zuerlein Kick brachten de stand weer gelijk. Twee field goals van Ramiz Ahmed en Zuerlein zorgden voor 10:10 bij rust.

Pas in het laatste kwart kwam het weer echt op gang. The Commanders namen de leiding met een touchdown van Michael Wiley, maar de Jets wisten weer gelijk te maken. Het duurde tot 21 seconden voor het einde van de wedstrijd voordat New York uiteindelijk de eindstand op 20:17 bracht. Een field goal van Austin Seibert vanaf 37 yards moest het verschil maken.

Houston Texans @ Pittsburgh Steelers 20:12

Justin Fields’ debuut bij de Pittsburgh Steelers kan waarschijnlijk simpelweg omschreven worden als “gemengd”.

In de 12:20 nederlaag tegen de Houston Texans was de quarterback betrokken bij drie drives, waarbij hij vijf van de zes passpogingen voltooide en 67 yards aflegde. Fields was echter ook direct betrokken bij twee mislukte snaps die tot fumbles leidden. Hij werd ook twee keer onderuit gehaald.

“We hebben onszelf zeker in de voet geschoten,” merkte Fields op na de wedstrijd. Zijn rivaal voor de startbaan, Russell Wilson, speelde niet. In plaats daarvan stond Kyle Allen een groot deel van de wedstrijd op het veld en eindigde met een score van 17/23 voor 193 yards, een touchdown en een interceptie.

C.J. Stroud maakte ook kort zijn opwachting voor de Texans en scoorde de enige passer touchdown van zijn team. Tank Dell droeg zijn pass de eindzone in voor een 34-yard touchdown.

Atlanta Falcons @ Miami Dolphins 13:20

Ook het debuut van rookie Michael Penix Jr. voor de Atlanta Falcons werd hoog verwacht. In afwezigheid van Kirk Cousins speelde de first-round pick van april de eerste vijf drives van de wedstrijd, maar bleef grotendeels onopvallend.

Het hoogtepunt van zijn optreden was een 41-yard pass naar Chris Blair. “Het was leuk om met mijn teamgenoten te spelen”, zei Penix, “Ik speel het spel al sinds ik 5 jaar oud was. Geen nervositeit. Geen kriebels. Ik was er gewoon klaar voor.”

De Falcons kregen onlangs te maken met de vroegtijdige pensionering van receiver Rondale Moore, die tijdens de training een ernstige knieblessure opliep. In de zoektocht naar een nieuwe nummer drie achter Drake London en Darnell Mooney, kon geen enkele andere receiver een blijvende indruk maken tegen Miami.

De Dolphins zaten ook zonder hun sterren, want noch Tua Tagovailoa, Tyreek Hill, Jaylen Waddle of de twee running backs Raheem Mostert en De’Von Achane maakten hun opwachting. In plaats daarvan kon een rookie voor het eerst een grote indruk maken.

Running back Jaylen Wright deelde het achterveld met Chris Brooks, maar speelde veel opvallender. Met tien runs legde Wright 55 yards af en rende hij één keer de eindzone in. Aan de kant van de ontvangers drukte Tanner Conner zijn stempel op de wedstrijd met drie passes voor 70 yards.

Philadelphia Eagles @ Baltimore Ravens 16:13

Als beide teams een perfect seizoen hebben, zou het duel tussen de Philadelphia Eagles en de Baltimore Ravens over zes maanden wel eens plaats kunnen vinden in de Super Bowl. Maar nu stonden de back-ups op het veld.

De wedstrijd was niets voor fijnproevers, en vooral de Ravens moeten hopen dat Lamar Jackson niet geblesseerd raakt na het optreden van Josh Johnson en Devin Leary. Baltimore haalde slechts 181 aanvallende yards. Leary scoorde de enige touchdown met een één-yard run in de eindzone.

Het zag er iets beter uit voor de Eagles, voor wie nieuwkomer Kenny Pickett grote delen van de wedstrijd in actie kwam. De ex-Steeler vond Will Shipley met een zeven-yard pass in de eindzone.