NFL – Hall of Fame Game: Bears verslaan Texans om seizoen te openen – wedstrijd na 40 minuten geannuleerd

Het NFL-seizoen 2024 is begonnen. Om het voorseizoen af te trappen stonden de Houston Texans en de Chicago Bears donderdagavond tegenover elkaar in de Hall of Fame Game in Canton (Ohio).

De Texans kwamen al vroeg op voorsprong, toen Davis Mills (102 yards, één touchdown) tight end Teagan Quitoriano vond voor een 9-yard touchdown. In het tweede kwart sloegen de Bears, geleid door een sterke Brett Rypien (166 passing yards, drie touchdowns), echter terug.

De veteraan QB gooide naar wide receiver Collin Johnson (drie vangballen, 57 yards) voor een 20-yard touchdown in de end zone, Houston reageerde in de persoon van Cam Akers voordat Rypien Tommy Sweeney vond voor 22 yards in de end zone. Omdat Houston eerder ook succesvol was geweest met een field goal, ging Chicago de kleedkamer in met een 14:17 voorsprong.

In de tweede helft nam de spanning toe. Eerst vond Rypien Johnson opnieuw voor de vijfde touchdown van de dag voordat het spel werd gestaakt met nog 3:31 minuten te spelen in het derde kwart.

NFL – Hall of Fame wedstrijd tussen Bears en Texans geannuleerd na ongeveer 35 minuten

Door onweer en bliksem besloten de scheidsrechters aanvankelijk een pauze in te lassen, maar na iets meer dan 30 minuten was het duidelijk dat de wedstrijd niet door zou gaan.

“De NFL nam de juiste beslissing gezien de bliksem in het gebied, wat goed was om te zien,” zei Bears hoofdcoach Matt Eberflus, die net als zijn collega DeMeco Ryan zijn starters rust gaf na de wedstrijd.

De volgende wedstrijd voor beide teams is over twee weken. De Bears staan op 17 augustus om 19.00 uur tegenover de Bengals, terwijl de Texans op hetzelfde tijdstip tegen de Giants spelen.