NFL – Kansas City Chiefs verslaan Atlanta Falcons – maar weer controverse over scheidsrechter

The Kansas City Chiefs remain unbeaten against the Atlanta Falcons, but struggle again

De Kansas City Chiefs blijven ongeslagen in de NFL. In de Sunday Night Game van week 3 wonnen de Super Bowl-winnaars met 22:17 van de Atlanta Falcons. De wedstrijd was echter niet per se een voetbalwedstrijd.

De Chiefs dankten hun overwinning vooral aan hun verdediging, die verschillende aanvallen van de gastheren met succes afsloeg in de laatste minuten van de wedstrijd. De Falcons waren kort voor het einde zes yards verwijderd van de eindzone, maar geen van hun vier pogingen was succesvol.

Een vermeende pass interference penalty tegen de Chiefs die in deze fase niet werd gegeven – op een worp van Kirk Cousins naar Kyle Pitts – zorgde voor ongenoegen, vooral bij de fans in het net.

Opmerking: Maar een “roughing the passer” penalty tegen de Chiefs, die op zijn beurt de Falcons 15 yards en een belangrijke first down opleverde, zorgde ook voor discussie vooraf.

De touchdowns van de Falcons kwamen op een 14-yard pass van Kirk Cousins naar Drake London en een één-yard run van Bijan Robinson.

Voor de Chiefs vingen Rashee Rice en de onlangs opnieuw aangenomen JuJu Smith-Schuster elk 13-yard touchdown passes van Patrick Mahomes.

Kelce weer niet goed in de wedstrijd

Mahomes voltooide 26 van de 39 passes voor 217 yards en twee touchdowns, maar hij kreeg weer een interception tegen. Zijn tegenhanger Cousins gooide 20 van de 29 passes voor 230 yards, een touchdown en ook een interceptie.

Chiefs ster tight end Travis Kelce had wederom geen geweldige dag. Hij werd vijf keer gegooid en eindigde met vier vangballen voor een totaal van 30 yards.

Tijdens de rust legde hoofdcoach Andy Reid op “NBC” uit dat het team “Kelce meer in het spel moest krijgen”. Dit lukte echter niet echt in afwezigheid van zijn vriendin Taylor Swift. De 34-jarige wacht nog steeds op zijn eerste touchdown van het seizoen