NFL: Cincinnati Bengals verslaan New York Giants

De overwinning in de Sunday Night Game van week 6 van het 2024 NFL-seizoen ging naar de Cincinnati Bengals. De verdediging was bijzonder indrukwekkend in de 17-7 overwinning op de New York Giants

Dankzij een sterk optreden van hun verdediging onder leiding van Trey Hendrickson (twee sacks, twee tackles for loss) hebben de Cincinnati Bengals hun tweede overwinning van het huidige NFL-seizoen geboekt.

Quarterback Joe Burrow (208 passing yards, 55 rushing yards en één rushing touchdown) en co. versloegen de New York Giants met 17:7 in week 6 om hen bij te houden in de AFC North.

De ster-QB drukte zijn stempel op de eerste drive van de wedstrijd door 47 yards de eindzone in te rennen, de langste touchdownrun uit zijn carrière. Het waren ook de enige punten die in de eerste helft werden gescoord.

Daniel Jones (205 passing yards, 56 rushing yards, één interceptie) en zijn collega’s slaagden er niet in om punten op het scorebord te zetten ondanks vijf periodes van balbezit. Vier drives eindigden met een punch in de eerste helft en de spelverdeler maakte ook een interceptie in de rode zone in het eerste kwart, die werd opgepikt door Bengals linebacker Germaine Pratt.

New York kende opnieuw een slechte start in het derde kwart met een turnover on downs, maar profiteerde daarna van een fumble van Zack Moss. Jones leidde de Giants naar de eindzone van de tegenstander en Tyrone Tracy rende erin voor een yard – de gelijkmaker

NFL: Bengals verdediging sterk – Giants kicker Joseph mist twee veldgoals

Cincinnati, voor wie Ja’Marr Chase (72 receiving yards) en Tee Higgins (77 receiving yards) zoals verwacht de grootste rol speelden in de passing game, nam weer de leiding met een field goal. De Giants misten er één in de daaropvolgende drive.

Ongeveer twee minuten voor het einde maakte Chase Brown het verschil met een 30-yard TD run. Jones leidde zijn aanval terug in field goal range, maar Greg Joseph miste opnieuw.

De Bengals (2-4) nemen het volgende week op tegen de struikelende Cleveland Browns (live-ticker op zondag vanaf 19.00 uur), terwijl de Giants (2-4) op hetzelfde moment gastheer zijn van de Philadelphia Eagles