Wiki

НФЛ: Лексикон от най – важните термини в американския футбол

Речникът на НФЛ на nfl-news.net. Най – важните условия на Американския Футбол, за да можеш да следиш Националната Футболна Лига без проблеми. Тук ще намерите азбучен списък на всички важни термини.

Отвлечен: Когато пропускът е „отклонен “, играч от защитата е блокирал пропуск или поне го е отклонил по такъв начин, че да не пристигне. Ако пропускът е„ отклонен “, Патрик Есуме се е опитал да преведе своя денглиш и е единственият, който знае какво означава. Между другото, останалите термини в този речник имат сериозно значение.

Звук: Ако куотърбекът промени вече обявен ход малко преди щракването, той се нарича звук.

Бекфийлд: В бекфийлда са тези нападателни играчи, които не са директно позиционирани на линията на сблъсъка. Сред другите куотърбек. Отборът има защитници и защитници на заден план. Те също се наричат „второстепенни “.

Сляпата страна: Сляпата страна е страната на нападението, към която куотърбекът обръща гръб след щракването. Например, десничарят обикновено използва лявата страна.”

Сляп страничен удар “: е удар от сляпата страна. Куотърбеците обикновено са защитени от сляпата страна от най – силния нападател в отбора.

Блиц: Отбранителен ход, при който допълнителни защитници се втурват към куотърбека или да го съборят преди хвърлянето, или да предотвратят подаването му.

Изрязване: е незаконен блок под пояса в задната част на противника. Като наказание, отборът на фалиралия играч получава 15 ярда повече пространство.

Пълен пропуск: пропуск, който се хваща от въздуха и се държи надеждно.

Преобразуване: Възможността за отбелязване на две допълнителни точки след тъчдаун с една игра. Трябва да стигнеш до крайната зона отново от два ярда.

Crackback Block:Офанзивна стратегия, при която играч е близо до тъч линията и тича обратно до центъра на полето в момента на щракването, за да блокира защитник за рънбека. Блокирането е незаконно, ако контактът е под талията. Резултатът е 15 – ярдово наказание.

Забавяне на играта: Забавяне на играта, което се наказва със загуба на пространство.

Екипът има право на 4 опита да напредне с 10 ярда всеки път. По правило, отборът рита четвъртия аут, или за да вкара гол, или за да вкара.

Диск: Диск е сборът от всички ходове. С други думи, пълна серия от атаки, докато противникът си върне топката.

Чернова: Нареждане за таланти на колежанските играчи над седем рунда. Първият избор от първия рунд е направен от най – слабия отбор на предварителния сезон, последният избор от първия рунд от шампиона на Суперкупата. Обикаля кръг по кръг до последния избор.

Encroachment: Играчът се придвижва в Неутралната зона преди щракването и докосва нападателя. Резултат: загуба на пространство от 5 ярда. Ходът се прекъсва и опитът се повтаря.

Крайна зона: Зоната от двете страни на терена между голлинията (линия между терена и крайната зона) и крайната линия (линия на височината на голпостовете). „Яйцето“ трябва да бъде пренесено там или уловено там, за да отбележи тъчдаун.

Допълнителна точка:След тъчдаун атакуващият отбор има възможност да отбележи допълнителна точка, като рита от 15 – ярдовата линия през голпостовете.

Лицева маска: Лицевата маска се нарича както решетка на шлема, така и дръжка в решетката. Важно: хващането в мрежата е позволено, но ако го хванеш, действието се счита за фал. (дузпа: 15 ярда)

Честен улов:Знак, даден от играч, който решава да не бяга напред, преди да хване топката. В този случай той не може да бъде атакуван от противника. Ако не хване или изпусне топката, тя е безплатна.

Fair Catch Kick: След Fair Catch, екипът за улов има възможност да направи опит за гол на полето. Предимство: защитата е на 10 ярда.

Фалшива намеса – Фалшив ход, който само Ян Стекър разбира.

Фалшив старт: е вертикално движение на нападател. Преди щракването само един играч (” Човек в движение “) може да се

движи успоредно на линията на разбъркване. Гол:Успешен удар през голпостовете, за който получавате три точки.

Първи даун: първият от четирите опита на атакуващия екип да завземе 10 ярда пространство.

Съдиите хвърлят топката, когато има фал.

Изпусна топката, когато самолетоносачът имаше контрол над топката. Това често води до обрат, загуба на правото на атака. Важно тук: Контактът на играча със земята не може да предизвика изпускане – следователно топката трябва да бъде нокаутирана или да излезе от контрол.

Галски: Прилагателно средство, използвано главно за описание на защита. Синоним за хапане, рязко, злонамерено. Използва се само от истински експерти от НФЛ.
Определение за скорост, свободно адаптирано от Патрик Есуме.

Жълта линия:Оптична помощ за телевизионния зрител, показваща от коя позиция има нов първи даун за атакуващия екип. Не всички излъчващи телевизионни станции от САЩ обаче предлагат тази функция.

Аве Мария:Дълъг пас (обикновено не коронясан с успех) към крайната зона малко преди края на играта. Отборът изостава, за да отбележи точки.

Предаване:е директен трансфер на топката, без да я хвърляте.

Хич и питч:Офанзивен ход, при който куотърбекът хвърля топката към приемник, който незабавно подава топката обратно към друг приемник или я хвърля за кратко.

Задържане: Фаул, при който играч на противниковия отбор, който не притежава топката, бива спрян. Задържане от нападател води до наказание от 10 ярда. Ако фалът е извършен от защитник, отборът е наказан с 5 ярда загуба на пространство и автоматичен първи даун за противника.

Съберете играчите, преди да се позиционират на линията на сблъсъка. В тълпата куотърбекът определя следващия ход.

Входящи: Означава, че играчът все още е в полето на действие.

Непълно изпускане:Ако изпускането не е сигурно, но топката остава свободна, докато играта не бъде спряна.

Незавършен пас: пас на куотърбека, който докосва земята, преди да бъде уловена и контролирана от приемника. За разлика от прихващането, това не води до загуба на топката.

Умишлено заземяване: хвърляне на топката от куотърбека без пас приемник в околността. Важно: умишленото заземяване се подсвирква само ако куотърбекът е все още в джоба, зоната зад офанзивната линия. Позволено е да хвърлиш топката на земята, за да спреш времето. Часовникът спира при незавършен пропуск. Забранено е обаче да се хвърля топка там, където никой от играчите на собствения отбор не е позициониран надлъж и нашир, за да се избегне неизбежна космическа загуба. Изключение: куотърбекът е извън джоба.

Пресичане: Засичане на топката от въздуха, давайки на екипа защитник правото да атакува.

Смущения: Незаконно възпрепятстване на подаващ приемник или, в случай на ритници, на връщащия се играч. В случай на намеса при преминаване, играта продължава от мястото, където е възникнала.

Начало:Начало, където кикърът рита топката напред от тениската (малък пластмасов статив).

Kick Return: Опит на защитата да пренесе топката напред след началото.

Кубичен измервателен нокът:Играч, който е толкова широк, колкото е висок. Според Патрик Есуме.

Страничен пас: заден или страничен пас. За разлика от предния пас (който може да бъде хвърлян само веднъж на движение и само зад линията на разбъркване), страничният пас може да бъде хвърлян толкова често, колкото е необходимо.

Линия на сблъсък:Въображаема линия, на която отборите се подреждат, за да върнат топката в игра след прекъсване.

Мъжът в движение:Човекът в движение е единственият играч в нападението, който може да се движи паралелно на линията на сблъсъка преди мача, за да предизвика объркване.

Неутрална зона: Официално наименование на линията на разбъркване, която сама по себе си не е линия, тъй като кълбото със своята обиколка определя обхвата на зоната.

Неутрална зона Инфракция: Когато защитник се придвижи в Неутралната зона преди щракването и провокира „фалшив старт“ на нападението. Наказанието е пет ярда. Пиесата се прекъсва незабавно.

Куотърбекът не обсъжда следващия ход. Обикновено се играе под натиск от времето.

Засада в американския футбол. Защитата е засада, когато защитник е в неутралната зона по време на щракването. Пиесата обаче продължава (за разлика от Encroachment или Neutral Zone Infraction). Има „Безплатна игра“ за нападението. Наказанието е пет ярда. Удар

отвътре:Удар, който умишлено е кратък и се извършва, за да се възстанови бързо притежанието на топката.

Извън границите: зоната извън игрището. Извън границите.

Маршрут: е репетицията на пас приемника.

Тъчдаун в резултат на прихващане.

Игра Екшън:Преминаваща игра, която се фалшифицира с бягаща игра.

Джоб: Дали „джобът “, формиран от нападателите, за да защити куотърбека от атаките на защитниците при преминаване на опитите.

Списък с НОВОРОДЕНИ:КУТРЕТАТА означават физически неспособни да играят, което означава, че играчът физически не може да тренира или да играе. Списъкът С НОВОРОДЕНИ ще се използва за играчи, които са претърпели футболна травма преди началото на редовния сезон, но от тях се очаква да бъдат годни да играят в или по време на редовния сезон. Прави се разграничение между активно/НОВОРОДЕНО и резервно/НОВОРОДЕНО. Играчите, които са в списъка Резерв/КУЧЕНЦА, нямат право да играят или тренират през първите шест седмици на сезона и не се броят за част от 53 – членния отбор. След тези шест седмици отборът разполага с още шест седмици, за да върне играча на тренировка, да го сложи в ИЧ списъка или да го освободи.

Махни го от ръката ми. Упражнява се от атакуващия екип веднага щом не е достигнал дворовете, необходими за първия даун – обикновено след третия даун. След удар, притежанието на топката обикновено се променя.

Пилон: Това са блокове от оранжева пяна, които маркират ъглите на крайната зона. Пилонът е част от крайната зона.

Куотърбек: Централна позиция на играча, който получава топката от центъра през краката си, или за да я подаде на рънинг бека, или за да я хвърли на приемник, пресичащ защитната линия. Освен това, самият куотърбек може да бяга напред с топката.

Куотърбекът се придвижва напред веднага след щракването.

Червена зона: Зоната на полето между 20 – ярдовата линия и крайната зона. Червената зона няма официално, но статистическо значение и обикновено не е маркирана на полето.

Обратно: В обратна посока, бягането назад зад линията на сблъсъка подава топката към широк приемник, бягащ към нея от противоположната посока. Атакуващият отбор се надява, че защитниците ще се съсредоточат върху рънбека и че широкият приемник ще може да бяга сравнително безпрепятствено.

Грубо: е късна атака срещу кикър или куотърбек, след като топката е подадена. Фаул се наказва с първи даун и 15 ярдова дузпа.

Рънинг бек: Играч в тази позиция има задачата да носи топката възможно най – напред през защитната линия. Опция

за преминаване: Опция за преминаване, съкратено RPO, е игра, при която офанзивната линия блокира по такъв начин, че може да се играе пас или пас. Решението в крайна сметка се взема от куотърбека точно преди топката да бъде предадена на рънингбека. Топката може да бъде подадена или куотърбекът може да хвърли пас, в зависимост от това, което той мисли, че е по – добрият вариант. Освен това мобилният куотърбек може, разбира се, да тича и сам за топката. За защитата РПО са много трудни за защита поради тяхната променливост.

Атака на защитата срещу куотърбека, където куотърбекът е повален, преди да успее да подаде топката.

Безопасност: Отнася се преди всичко до позицията на Либеро в защитата. И второ: атакуващ играч, притежаващ топката, е повален на земята в собствената си крайна зона. Това дава на защитниците две точки.

Разбъркване: Опит на куотърбека да избегне защитниците по време на преминаващ мач, за да спечели допълнително време за преминаващия опит.

Скрийн Пас:Куотърбекът фалшифицира дълъг пас, но хвърля къс пас зад линията на схватката.

Куотърбекът е на около 5 ярда зад снайпера. Колкото по – голямо е разстоянието, толкова повече време минава.

Слайд: е преден слайд, с краката напред след бягане. Така се избягват наранявания, защото не е позволено да бъдете атакувани, докато се плъзгате.

Топката преминава през краката към куотърбека, разположен зад него. С това действие атаката започва. При удар или удар центърът хвърля топката към играча зад него. Опция

за скорост: Опцията за скорост е прост метод за атака от външната страна на защитната линия. Това е текуща игра, при която пропуска на куотърбека към рънбека е фалшив или действително изпълнен – и двете опции са налични. Тогава се прави опит да се заобиколи защитната линия. Решението дали куотърбекът или рънбекът бяга често се взема в последния момент, в зависимост от това как се разчита защитата.

Куотърбекът умишлено хвърля топката на земята след щракването. Шипът не се брои за умишлено заземяване. След скок, часовникът спира. Острието също се брои за хвърляне на топката на земята след тъчдаун.

Твърда ръка: Носачът на топката протяга ръка към противника, за да избегне сблъсък и да държи противника на разстояние.

Силна страна: е страната на нападението, където е поставен тесния край.

Борба: Действие на защитата, при което играчът на противниковия отбор, притежаващ топката, е държан или повален на земята. Опъването е позволено само срещу носача на топката.

Насочване: Предлага се само в колежанския футбол. Захват срещу главата или шията се наказва с 15 ярда и играчът е изключен от играта. Ако суспензията се появи през втората половина, суспензията се прилага и за първата половина на следващия мач.

Подиграване: Подиграването е провокация, която се причинява от думи или жестове, насочени към противниковия отбор. Пример: Футболът се хвърля или завърта към противников играч на земята. Подиграващото се престъпление ще доведе до 15 – ярдово наказание.

Трети аут: нападението не достига първи даун при първия си опит за атака.

Таймаут. Всеки отбор има право на три таймаут на полувреме.

Тъчбек: Ако топката се търкаля, лети или отборът защитник притежава топката в крайната зона и не излиза от крайната зона по време на началото или след удар, се присъжда тъчбек. Атаката започва на 25 ярдовата линия.

Тъчдаун: Целта на атаката, която се постига, когато топката бъде отнесена в крайната зона или уловена от приемник, разположен в крайната зона. Получаваш шест точки за тъчдаун.
Изправяне. Наказанието е 10 ярда.

Две минути преди края на всяко полувреме реферът сигнализира края на играта. Играта е спряна. Реализация в

две точки: Опитът да се отбележат две допълнителни точки след тъчдаун. Атакуващият отбор се отказва от обичайния гол (1 точка) и вместо това прави пълна игра от противоположната двуярдова линия. Атаката е успешна, ако топката е уловена от играч в крайната зона на противника или вкарана в нея. Ако двуточковата конверсия не е успешна, атаката продължава с начало.

Слаба страна: страната на нападението, където “Тънкия край” липсва.

Широк приемник:Позиция, която обикновено се заема от най – бързите играчи на терена. Задачата на широкия приемник е да хваща широки пасове от куотърбека и след това да спринтира, доколкото е възможно, към крайната зона.

Author
Published
1 year ago
Categories
по принцип
Comments
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wiki

NFL: Leksykon najważniejszych terminów w futbolu amerykańskim

Słownik NFL na nfl-news.net. Najważniejsze warunki Futbolu Amerykańskiego, dzięki czemu można bez problemu śledzić rozgrywki National Football League. Tutaj znajduje się alfabetyczna lista wszystkich ważnych terminów.

Odrzucony: Gdy podanie jest “odbite”, zawodnik drużyny broniącej zablokował podanie lub przynajmniej odblokował je w taki sposób, że nie dochodzi do niego. Kiedy przepustka jest “podrobiona”, Patrick Esume próbował przetłumaczyć swój denglisz i jest jedynym, który wie, co to znaczy. Przy okazji, pozostałe terminy w tym słowniku są rozumiane poważnie.

Słyszalny: Jeśli rozgrywający zmieni już zapowiedziany ruch na krótko przed pstryknięciem, nazywa się to “słyszalnym”.

Backfield: Na boisku znajdują się zawodnicy ofensywni, którzy nie są bezpośrednio na linii boiska. Między innymi rozgrywający. Drużyna broniąca ma rzuty rożne i zabezpieczenia na boisku. Są oni również znani jako gracze “drugorzędni”.

Ślepa strona: Ślepa strona jest stroną przestępstwa, do której rozgrywający odwraca się plecami po pstryknięciu. Na przykład, praworęczny gracz zazwyczaj używa lewej strony.

Blind Side Hit: to sprzęt od ślepej strony. Quarterbacks są więc zazwyczaj chronieni po stronie ślepej przez najsilniejszego ofensywnego linemana w drużynie.

Blitz: Ruch obronny, w którym dodatkowi obrońcy atakują rozgrywającego, aby go powalić przed rzutem lub uniemożliwić mu podanie.

Clipping: Jest to nielegalny blok poniżej pasa w tylnej części szyi przeciwnika. W ramach kary, drużyna faulowanego zawodnika otrzymuje 15 jardów przestrzeni.

Full Pass: Przepustka, która jest złapana z powietrza i trzymana bezpiecznie.

Konwersja: Możliwość zdobycia dwóch dodatkowych punktów po przyłożeniu w jednej grze. Musisz wrócić do strefy końcowej z dwóch jardów dalej.

Crackback Block: Strategia ofensywna, w której zawodnik znajduje się w pobliżu linii bocznej i biegnie z powrotem do środka boiska w momencie pstryknięcia, aby zablokować zawodnika drużyny broniącej się do biegu wstecz. Blok zwrotny nie jest dozwolony, jeżeli styk znajduje się poniżej linii paska. Skutkiem tego będzie kara 15 jardów.

Opóźniona gra: Opóźnienie w grze, które jest karane utratą miejsca.

Down: Próba ataku. Drużyna ma prawo do czterech prób wyprzedzenia o dziesięć jardów każda. Z reguły drużyna strzela do czwartego dołka, albo po to, by strzelić gola na boisku, albo po to, by zrobić punt.

W dół. Strzał w tee jest sumą wszystkich ruchów. Innymi słowy: kompletna seria ataków, aż do momentu, gdy przeciwnik ponownie wejdzie w posiadanie piłki.

Tee-off: Talenty zawodników z college’u losują w siedmiu rundach. Pierwszy wybór pierwszej rundy dokonywany jest przez najsłabszy zespół przed sezonem, ostatni wybór pierwszej rundy przez mistrza Super Bowl. Więc idzie po kolei, aż do ostatniego wyboru.

Atak: Zawodnik przemieszcza się do strefy neutralnej przed porwaniem i dotyka zawodnika drużyny atakującej. Wynik: Utrata miejsca o 5 jardów. Ruch zostaje przerwany i próba zostaje powtórzona.

Strefa końcowa: Strefa po obu stronach pola gry pomiędzy linią bramkową (linia pomiędzy polem gry a strefą końcową) a linią końcową (linia na poziomie słupków bramkowych). Jajko” musi być tam przeniesione lub złapane, aby zdobyć przyłożenie.

Dodatkowy punkt: Po przyłożeniu, drużyna atakująca ma możliwość zdobycia dodatkowego punktu poprzez strzelanie przez bramki z linii 15 jardów.

Maska na twarz: Maska na twarz nazywana jest zarówno kratką kasku jak i uchwytem w kratce. Ważne: Chwytanie do siatki jest dozwolone, ale jeśli chwycisz kask, czynność ta zostanie uznana za faul. (kara: 15 jardów)

Fair Catch: Podpis gracza, który zdecyduje się nie biegać do przodu przed złapaniem ciosu. W tym przypadku nie może być zaatakowany przez przeciwnika. Jeśli nie złapie ani nie upuści piłki, to jest to rzut wolny.

Fair Catch Kick: Po Fair Catch, drużyna łapiąca ma możliwość wykonania próby gola polowego. Zaleta: Obrona jest 10 metrów dalej.

Fake-Interception-Fumble-Recover: Sztuka, którą rozumie tylko Jan Stecker.

Fałszywy start: Jest to pionowy ruch zawodnika drużyny atakującej. Przed pstryknięciem, tylko jeden zawodnik (“Man in Motion”) może poruszać się równolegle do linii ataku.

Cel pola: Udane kopnięcie przez słupki bramkowe, za które otrzymujesz trzy punkty.

First Down: Pierwsza z czterech dostępnych dla drużyny atakującej prób zdobycia dziesięciu metrów przestrzeni.

Flaga: Rzucana na boisko przez sędziów w przypadku faulu.

Fumble: Upuść piłkę, gdy nośnik kulki miał nad nią kontrolę. Często prowadzi to do zwrotu akcji, utraty prawa do ataku. Jest to ważne w tym przypadku: kontakt zawodnika z podłożem nie może prowadzić do potknięcia – piłka musi być więc wybijana z ręki lub wymykająca się spod kontroli.

Metaliczny: Przymiotnik używany głównie do opisu obrony. Synonim: snappy, jagged, malicious. Używane tylko przez prawdziwych ekspertów NFL.
Odchodzi jak wstrząśnięty seltzer: definicja prędkości swobodnie dostosowana od Patricka Esume’a.

Żółta linia: Wizualna pomoc dla widza telewizyjnego, pokazująca, z której pozycji wykonywana jest nowa, pierwsza w dół dla drużyny atakującej. Jednak nie wszystkie nadawcze stacje telewizyjne z USA oferują tę funkcję.

Zdrowaś Maryjo: Długie podanie (zwykle nie zakończone sukcesem) do strefy końcowej tuż przed końcem gry. Rzuca go przecież tylna drużyna, żeby zdobyć punkty.

Handoff: Jest to bezpośrednie przekazanie piłki bez rzucania jej.

Pitch and Pitch: Ruch ofensywny, w którym rozgrywający rzuca piłkę do odbiornika, który natychmiast zwraca piłkę do innego odbiorcy lub rzuca ją na krótko.

Trzymaj: Zagranie faulowe, w którym zatrzymuje się zawodnika drużyny przeciwnej, który nie jest w posiadaniu piłki. Zatrzymanie przez ofensywnego zawodnika skutkuje karą 10 jardów. Jeśli faul zostanie popełniony przez zawodnika drużyny broniącej się, drużyna zostaje ukarana stratą 5 jardów i automatycznym pierwszym puchnięciem dla przeciwnika.

Huddle: Zbiórka zawodników przed ustawieniem się na linii pola walki. Rozgrywający wyznacza następny ruch.

Nadchodzi: Oznacza, że gracz jest nadal na boisku.

Niekompletny Fumble: Gdy fumble nie jest zabezpieczony, ale piłka pozostaje wolna, dopóki gra nie zostanie zatrzymana.

Niekompletne podanie: Niekompletne podanie: podanie przez rozgrywającego, który dotyka ziemi, zanim zostanie złapany i kontrolowany przez odbiorcę. W przeciwieństwie do przechwytywania, nie powoduje to utraty piłki.

Celowe uziemienie: Wyrzucanie piłki przez rozgrywającego bez odbiornika podań w pobliżu. Ważne: Celowe uziemienie jest inicjowane tylko wtedy, gdy rozgrywający nadal znajduje się w kieszeni, w obszarze za linią ataku. Dozwolone jest rzucanie piłki na ziemię, aby zatrzymać czas. Zegar jest zatrzymywany, jeśli przepustka jest niekompletna. Zabronione jest jednak rzucanie piłki, jeżeli żaden zawodnik własnej drużyny nie jest ustawiony daleko i szeroko, aby uniknąć rychłej utraty miejsca. Wyjątek: rozgrywający jest na zewnątrz torby.

Przechwytywanie: Przechwytywanie piłki nożnej z powietrza, dzięki czemu drużyna broniąca się otrzymuje prawo do ataku.

Zakłócenia: Nielegalne przeszkadzanie odbiorcy podania lub, w przypadku strzałów, zawodnikowi wykonującemu strzał. W przypadku ingerencji w podanie, mecz zostaje wznowiony w miejscu, w którym nastąpiło zakłócenie.

Kick-off: kick-off, w którym zawodnik odbierając piłkę kopie ją do przodu z tee (mały plastikowy stojak).

Powrót do gry po odbiciu: Próba przesunięcia piłki przez obronę do przodu po odbiciu.

Pazur metra sześciennego: Gracz, który jest tak szeroki, jak on jest wysoki. Według Patricka Esume’a.

Przejście boczne: Jest to przejście tylne lub boczne. W odróżnieniu od podania do przodu (które może być rzucane tylko raz na każdy ruch i tylko za linią rzutu), podanie boczne może być rzucane tyle razy, ile jest to pożądane.

Line of Scrimmage: Wyimaginowana linia, po której drużyny ustawiają się w kolejce, aby po przerwaniu gry odzyskać piłkę.

Człowiek w ruchu: Człowiek w ruchu jest jedynym graczem, który może poruszać się równolegle do linii rzutu przed meczem, aby wywołać zamieszanie.

Strefa neutralna: Oficjalne oznaczenie linii rzutu, która nie jest linią samą w sobie, ponieważ piłka z jej obwodem określa zasięg strefy.

Naruszenie Strefy Neutralnej: Kiedy obrońca wchodzi do Strefy Neutralnej przed pstryknięciem i prowokuje “fałszywy początek” ataku. Kara wynosi pięć jardów. Gra zostaje natychmiast przerwana.

No Huddle. Rozgrywający nie omawia kolejnego ruchu. Normalnie gra się pod presją czasu.

Offside: Offside w futbolu amerykańskim. Offside to sytuacja, w której obrońca znajduje się w strefie neutralnej podczas pstryknięcia. Następnie gra jest kontynuowana (w odróżnieniu od przewinienia lub przewinienia strefy neutralnej). Jest “wolna gra” za przestępstwo. Kara wynosi pięć jardów.

Rzut wewnętrzny: Celowo krótkie odbicie wykonane, aby szybko przywrócić posiadanie piłki.

Poza granicami: Teren poza boiskiem. Teren poza granicami.

Mijająca trasa: Jest to przećwiczony przebieg odbiornika przepustki.

Wybierz sześć: Przyłożenie wynikające z przechwycenia.

Akcja gry: Przepustka, która jest podrobiona z działającą grą.

Kieszeń: Jest to “kieszeń” utworzona przez graczy na linii atakującej w celu ochrony rozgrywającego przed atakami obrońców podczas próby podania.

Lista PUP: PUP oznacza fizyczną niezdolność do gry, co oznacza, że zawodnik jest fizycznie niezdolny do treningu lub gry. Lista PUP jest używana dla zawodników, którzy doznają kontuzji piłki nożnej przed rozpoczęciem regularnego czasu gry, ale od których oczekuje się, że będą mogli grać w regularnym czasie gry lub podczas regularnego czasu gry. Rozróżnia się pomiędzy Active/PUP i Reserve/PUP. Zawodnicy, którzy znajdują się na liście rezerwowej/PU nie mogą grać ani trenować przez pierwsze sześć tygodni sezonu i nie liczą się jako część 53-osobowego składu. Po tych sześciu tygodniach, drużyna ma kolejne sześć tygodni na przywrócenie zawodnika do treningu, umieszczenie go na liście IR lub zwolnienie go.

Punt: tee off the hand. Ćwiczony jest przez drużynę atakującą, gdy tylko nie dotrze ona na place wymagane do pierwszego uderzenia – zwykle po 3 ciosie. Po ciosie, posiadanie piłki zwykle się zmienia.

Pylon: Są to pomarańczowe bloki pianki, które oznaczają narożniki strefy końcowej. Pylon jest częścią strefy końcowej.

Rozgrywający: Centralna pozycja zawodnika, który odbiera piłkę od środka przez nogi, albo przekazuje ją w pośpiechu do tyłu, albo wyrzuca przez linię defensywną do odbiorcy. Dodatkowo, rozgrywający może sam biegać do przodu z piłką.

Rozgrywający może się skradać: Rozgrywający porusza się do przodu natychmiast po pstryknięciu.

Strefa czerwona: Obszar boiska pomiędzy linią 20 jardów a strefą końcową. Czerwona strefa nie ma oficjalnego, ale statystycznego znaczenia i zazwyczaj nie jest zaznaczona na boisku.

Do tyłu: W biegu wstecznym zawodnik wracający za linią pola karnego podaje piłkę do szerokiego odbiornika biegnącego w jego kierunku od strony przeciwnej. Drużyna ofensywna ma nadzieję, że obrońcy skoncentrują się na bieganiu do tyłu i że szeroki odbiornik będzie mógł biec stosunkowo bez przeszkód.

Roughing: Jest to późny atak na kickera lub rozgrywającego po podaniu piłki. Faul jest karany pierwszym puchnięciem i 15-cio jardowym rzutem karnym.

Bieg do tyłu: jest to bieg do tyłu: zawodnik na tej pozycji ma za zadanie jak najdalej idący do przodu przez linię defensywy.

Run Pass Option: Opcja Run Pass, w skrócie RPO, to gra, w której linia atakująca jest zablokowana w taki sposób, że można zagrać podanie lub run play. Decyzja podejmowana jest ostatecznie przez rozgrywającego, tuż przed przekazaniem piłki do tyłu. W zależności od tego, co rozgrywający uważa za lepszą opcję, może podać piłkę lub rzucić podanie. Oczywiście, mobilny rozgrywający może również sam biegać po piłkę. Dla obrony RPO są bardzo trudne do obrony ze względu na ich zmienność.

Worek: Atak obrony na rozgrywającego, gdzie rozgrywający zostaje powalony zanim będzie mógł podać piłkę.ezembed

Bezpieczeństwo: Po pierwsze, odnosi się to do stanowiska Libero w obronie. A po drugie, zawodnik atakujący, który jest w posiadaniu piłki, zostaje sprowadzony na ziemię we własnej strefie punktowej. Daje to zespołowi broniącemu dwa punkty.

Scuffle: Próba przez rozgrywającego, aby uniknąć obrońców podczas gry podania, aby uzyskać dodatkowy czas na próbę podania.

Screen Pass: Rozgrywający próbuje uniknąć obrońców podczas gry polegającej na podawaniu, aby zyskać dodatkowy czas na próbę podania: Rozgrywający udaje długie podanie, ale rzuca krótkie podanie za linię pola walki.

Shotgun: Rozgrywający rzuca krótkie podanie za linię pola walki: Rozgrywający znajduje się około 5 metrów za lucjatą podczas snap’u. Dłuższy dystans daje mu więcej czasu na przejście.

Zjeżdżalnia: Jest to zjeżdżalnia do przodu, ze stopami najpierw po biegu. Pozwala to na uniknięcie obrażeń, ponieważ nie wolno cię atakować podczas poślizgu.

Snapper: Piłka jest przenoszona z centrum przez nogi do rozgrywającego znajdującego się za nim. Z tą akcją rozpoczyna się atak. W przypadku kopnięcia lub uderzenia, środek rzuca piłkę do zawodnika znajdującego się za nim.

Rzut wewnętrzny: Celowo krótkie odbicie wykonane, aby szybko przywrócić posiadanie piłki.

Poza granicami: Teren poza boiskiem. Teren poza granicami.

Mijająca trasa: Jest to przećwiczony przebieg odbiornika przepustki.

Wybierz sześć: Przyłożenie wynikające z przechwycenia.

Akcja gry: Przepustka, która jest podrobiona z działającą grą.

Kieszeń: Jest to “kieszeń” utworzona przez graczy na linii atakującej w celu ochrony rozgrywającego przed atakami obrońców podczas próby podania.

Lista PUP: PUP oznacza fizyczną niezdolność do gry, co oznacza, że zawodnik jest fizycznie niezdolny do treningu lub gry. Lista PUP jest używana dla zawodników, którzy doznają kontuzji piłki nożnej przed rozpoczęciem regularnego czasu gry, ale od których oczekuje się, że będą mogli grać w regularnym czasie gry lub podczas regularnego czasu gry. Rozróżnia się pomiędzy Active/PUP i Reserve/PUP. Zawodnicy, którzy znajdują się na liście rezerwowej/PU nie mogą grać ani trenować przez pierwsze sześć tygodni sezonu i nie liczą się jako część 53-osobowego składu. Po tych sześciu tygodniach, drużyna ma kolejne sześć tygodni na przywrócenie zawodnika do treningu, umieszczenie go na liście IR lub zwolnienie go.

Punt: tee off the hand. Ćwiczony jest przez drużynę atakującą, gdy tylko nie dotrze ona na place wymagane do pierwszego uderzenia – zwykle po 3 ciosie. Po ciosie, posiadanie piłki zwykle się zmienia.

Pylon: Są to pomarańczowe bloki pianki, które oznaczają narożniki strefy końcowej. Pylon jest częścią strefy końcowej.

Rozgrywający: Centralna pozycja zawodnika, który odbiera piłkę od środka przez nogi, albo przekazuje ją w pośpiechu do tyłu, albo wyrzuca przez linię defensywną do odbiorcy. Dodatkowo, rozgrywający może sam biegać do przodu z piłką.

Rozgrywający może się skradać: Rozgrywający porusza się do przodu natychmiast po pstryknięciu.

Strefa czerwona: Obszar boiska pomiędzy linią 20 jardów a strefą końcową. Czerwona strefa nie ma oficjalnego, ale statystycznego znaczenia i zazwyczaj nie jest zaznaczona na boisku.

Do tyłu: W biegu wstecznym zawodnik wracający za linią pola karnego podaje piłkę do szerokiego odbiornika biegnącego w jego kierunku od strony przeciwnej. Drużyna ofensywna ma nadzieję, że obrońcy skoncentrują się na bieganiu do tyłu i że szeroki odbiornik będzie mógł biec stosunkowo bez przeszkód.

Roughing: Jest to późny atak na kickera lub rozgrywającego po podaniu piłki. Faul jest karany pierwszym puchnięciem i 15-cio jardowym rzutem karnym.

Bieg do tyłu: jest to bieg do tyłu: zawodnik na tej pozycji ma za zadanie jak najdalej idący do przodu przez linię defensywy.

Run Pass Option: Opcja Run Pass, w skrócie RPO, to gra, w której linia atakująca jest zablokowana w taki sposób, że można zagrać podanie lub run play. Decyzja podejmowana jest ostatecznie przez rozgrywającego, tuż przed przekazaniem piłki do tyłu. W zależności od tego, co rozgrywający uważa za lepszą opcję, może podać piłkę lub rzucić podanie. Oczywiście, mobilny rozgrywający może również sam biegać po piłkę. Dla obrony RPO są bardzo trudne do obrony ze względu na ich zmienność.

Worek: Atak obrony na rozgrywającego, gdzie rozgrywający zostaje powalony zanim będzie mógł podać piłkę.ezembed

Bezpieczeństwo: Po pierwsze, odnosi się to do stanowiska Libero w obronie. A po drugie, zawodnik atakujący, który jest w posiadaniu piłki, zostaje sprowadzony na ziemię we własnej strefie punktowej. Daje to zespołowi broniącemu dwa punkty.

Scuffle: Próba przez rozgrywającego, aby uniknąć obrońców podczas gry podania, aby uzyskać dodatkowy czas na próbę podania.

Screen Pass: Rozgrywający próbuje uniknąć obrońców podczas gry polegającej na podawaniu, aby zyskać dodatkowy czas na próbę podania: Rozgrywający udaje długie podanie, ale rzuca krótkie podanie za linię pola walki.

Shotgun: Rozgrywający rzuca krótkie podanie za linię pola walki: Rozgrywający znajduje się około 5 metrów za lucjatą podczas snap’u. Dłuższy dystans daje mu więcej czasu na przejście.

Zjeżdżalnia: Jest to zjeżdżalnia do przodu, ze stopami najpierw po biegu. Pozwala to na uniknięcie obrażeń, ponieważ nie wolno cię atakować podczas poślizgu.

Snapper: Piłka jest przenoszona z centrum przez nogi do rozgrywającego znajdującego się za nim. Z tą akcją rozpoczyna się atak. W przypadku kopnięcia lub uderzenia, środek rzuca piłkę do zawodnika znajdującego się za nim.

Opcja prędkości: Opcja prędkości jest prostą metodą ataku na zewnątrz linii obrony. Jest to gra w biegu, w której karnet rozgrywającego do biegu wstecznego jest albo fałszywy, albo faktycznie wykonywany – obie opcje są dostępne. Następnie próbuje się biegać wokół linii obronnej. Decyzja o tym, czy rozgrywający, czy też biegnący z powrotem, jest często podejmowana w ostatniej chwili, w zależności od tego, jak odczytywana jest obrona.

Spike: Rozgrywający celowo rzuca piłkę na ziemię po pstryknięciu. Skok nie jest liczony jako celowe uziemienie. Po skoku, zegar zostaje zatrzymany. Spike jest również liczony jako dopingowy rzut piłki na ziemię po przyłożeniu.

Sztywne ramię: Nośnik piłki wyciąga ramię w kierunku przeciwnika, aby uniknąć sprzętu i utrzymać przeciwnika na dystans.

Silna strona: Jest to strona ataku, na której znajduje się ciasny koniec.

Walka: akcja obronna, w której zawodnik drużyny przeciwnej będący w posiadaniu piłki jest przytrzymywany lub doprowadzany na ziemię. Poruszanie się jest dozwolone tylko po przeciwnej stronie uchwytu kulowego.

Namierzone: Dostępny tylko w studenckiej piłce nożnej. Walka o głowę lub szyję jest karana 15 jardami i gracz jest odsyłany. Jeżeli zawieszenie ma miejsce w drugiej połowie meczu, zawieszenie dotyczy również pierwszej połowy następnego meczu.

Kpina: Kpina to prowokacja wywołana słowami lub gestami wobec drużyny przeciwnej. Przykład: Piłka nożna jest rzucana lub rzucana na przeciwnika na ziemię. Kpiące przestępstwo jest karane karą 15 jardów.

Trzy i koniec: Przestępstwo nie dochodzi do pierwszej próby ofensywy.

Time out: Time out. Każda drużyna może mieć trzy przerwy na połowę.

Touchback: Jeżeli piłka toczy się, leci lub drużyna broniąca jest w posiadaniu piłki w strefie punktowej i nie wybiega poza strefę punktową podczas odbicia lub po uderzeniu, przyznaje się touchback. Drużyna atakująca rozpoczyna swój ruch atakujący na linii 25 jardów.

Przyłożenie: Cel ataku, który zostaje osiągnięty, gdy piłka zostanie wniesiona do strefy punktowej lub złapana przez odbiornik znajdujący się w strefie punktowej. Otrzymujesz sześć punktów za przyłożenie.
Trip: Wstawaj. Jest karany karą 10 jardów.

Ostrzeżenie dwuminutowe: Na dwie minuty przed końcem każdej połowy, sędzia sygnalizuje koniec gry. Gra zostaje przerwana.

Konwersja dwóch punktów: Próba zdobycia dwóch dodatkowych punktów po przyłożeniu. Drużyna atakująca zrzeka się zwykłej bramki (1 punkt) i zamiast tego gra pełną partię z przeciwnej linii 2 jardów. Atak jest udany, jeśli piłka zostanie złapana przez zawodnika lub przeniesiona do strefy punktowej przeciwnika. Jeśli dwupunktowa konwersja nie zakończy się sukcesem, atak jest kontynuowany z kopnięciem.

Słaba strona: Strona ataku, gdzie brakuje ciasnego końca.

Wide Receiver: Strona ataku, po której brakuje Tight End: Pozycja zwykle zajmowana przez najszybszych zawodników na boisku. Zadaniem szerokiego odbiornika jest przechwycenie szerokich przejść od rozgrywającego, a następnie sprint w miarę możliwości do strefy końcowej.

Author
Published
2 years ago
Categories
Ogólne
Comments
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wiki

NFL: Lexicon van de belangrijkste termen in het American Football

Het NFL woordenboek op nfl-news.net. De belangrijkste termen van American Football, zodat u zonder problemen de National Football League kunt volgen. Hier vindt u een alfabetische lijst van alle belangrijke termen.

Afgewezen: Wanneer een pass wordt ‘afgebogen’, heeft een verdedigende speler een pass geblokkeerd of in ieder geval zo afgebogen dat deze niet aankomt. Wanneer een pas “vervalst” is, heeft Patrick Esume geprobeerd zijn Denglish te vertalen en is hij de enige die weet wat er bedoeld wordt. De overige termen in dit woordenboek zijn overigens serieus bedoeld.

Hoorbaar: Als de quarterback een reeds aangekondigde beweging kort voor de knip verandert, wordt dit een “hoorbare” beweging genoemd.

Backfield: In het backfield zijn de aanvallende spelers die niet direct op de scrimmage lijn zitten. Onder andere de quarterback. Het verdedigende team heeft hoekschoppen en onderpand in het achterveld. Ze staan ook bekend als “secundaire” spelers.

Blinde kant: De blinde kant is de kant van de overtreding waar de quarterback na de klap zijn rug naar toe draait. Een rechtshandige speler gebruikt bijvoorbeeld meestal de linkerkant.

Blind Side Hit: is een tackle van de blinde kant. Quarterbacks worden daarom meestal aan de blinde kant beschermd door de sterkste offensieve lijnwerker van het team.

Blitz: Een defensieve zet waarbij extra verdedigers de quarterback aanvallen om hem voor de worp neer te slaan of om zijn pass te voorkomen.

Knippen: Is een illegaal blok onder de gordel in de nek van de tegenstander. Als straf krijgt het team van de vervuilde speler een ruimtewinst van 15 yards.

Full Pass: Een pas die uit de lucht wordt gehaald en veilig wordt vastgehouden.

Conversie: De mogelijkheid om twee extra punten te scoren na een touchdown met één spel. Je moet terug naar de eindzone van twee meter afstand.

Crackback Block: Een offensieve strategie waarbij een speler zich in de buurt van de zijlijn bevindt en terugloopt naar het midden van het veld op het moment van de snap om een verdedigende speler te blokkeren voor de running back. Een terugloopblokje is niet toegestaan als het contact zich onder de gordellijn bevindt. Dit zal resulteren in een straf van 15 meter.

Vertraagd spel: Een vertraging in het spel die wordt bestraft met ruimteverlies.

Omlaag: Poging tot aanval. Een team heeft recht op vier pogingen om elk tien meter vooruit te komen. In de regel zal een team op de vierde plaats schieten, ofwel om een velddoelpunt te scoren ofwel om een punt te maken.

Omlaag: Een tee shot is de som van alle bewegingen. Met andere woorden: een complete serie aanvallen totdat de tegenstander weer in balbezit is.

Tee-off: Het talent van de universiteitsspelers trekt over zeven ronden. De eerste keuze van de eerste ronde wordt gemaakt door het zwakste team van het voorseizoen, de laatste keuze van de eerste ronde door de kampioen van de Super Bowl. Dus het gaat rond tot de laatste selectie.

Aanval: Een speler beweegt zich in de neutrale zone voordat hij een aanvallende speler aanraakt. Resultaat: Verlies van ruimte met 5 meter. De verhuizing wordt onderbroken en de poging wordt herhaald.

Eindzone: Het gebied aan weerszijden van het speelveld tussen de doellijn (lijn tussen het speelveld en de eindzone) en de eindlijn (lijn ter hoogte van de doelpalen). Het “ei” moet daar worden gedragen of gevangen om een touchdown te scoren.

Extra punt: Na een touchdown heeft het aanvallende team de mogelijkheid om een extra punt te scoren door vanaf de 15-yard lijn door de doelpalen te schieten.

Gezichtsmasker: Het gezichtsmasker wordt zowel het raster van de helm als de grip in het raster genoemd. Belangrijk: Een greep in het raster is toegestaan, maar als je de helm pakt, wordt de actie als een overtreding beschouwd. (straf: 15 yards)

Fair Catch: Handtekening van een speler die besluit niet vooruit te lopen voordat hij een punt vangt. In dit geval mag hij niet worden aangevallen door de tegenstander. Als hij de bal niet vangt of laat vallen, is het een vrije trap.

eerlijke vangstkick: na een eerlijke vangst heeft het vangstteam de mogelijkheid om een velddoelpoging te doen. Voordeel: de verdediging ligt op 10 meter afstand.

Fake-Interception-Fumble-Recover: Een toneelstuk dat alleen Jan Stecker begrijpt.

Valse start: is een verticale beweging van een aanvallende speler. Voor de snap mag slechts één speler (“Man in Motion”) zich parallel aan de scrimmage bewegen.

Velddoel: Succesvolle trap door de doelpalen, waarvoor je drie punten krijgt.

First Down: Eerste van de vier pogingen die het aanvallende team ter beschikking staan om tien meter ruimte te winnen.

Vlag: Op het veld gegooid door de scheidsrechters in geval van een overtreding.

Knoeien: Laat de bal vallen als de baldrager de controle over de bal heeft. Dit leidt vaak tot een ommekeer, het verlies van het recht om aan te vallen. Dit is hier belangrijk: het contact van de speler met de grond kan niet leiden tot een knoeiboel – de bal moet daarom uit de hand of uit de hand worden geslagen.

Gallisch: Bijvoeglijk naamwoord dat vooral wordt gebruikt om een verdediging te beschrijven. Synoniem voor: pittig, gekarteld, kwaadaardig. Alleen gebruikt door echte NFL-experts.
Gaat weg zoals geschud seltzer: Definitie van snelheid vrij aangepast van Patrick Esume.

Gele lijn: Visuele hulp voor de tv-kijker, die laat zien vanaf welke positie een nieuwe first down voor het aanvallende team wordt uitgevoerd. Niet alle tv-zenders uit de VS bieden deze functie echter aan.

Wees gegroet Maria: Een lange pas (meestal niet met succes bekroond) in de eindzone vlak voor het einde van het spel. Het wordt door het achterste team gegooid om toch punten te scoren.

Handoff: Is een directe overdracht van de bal zonder te gooien.

Pitch and Pitch: Offensieve beweging waarbij de quarterback de bal naar een ontvanger gooit, die de bal onmiddellijk naar een andere ontvanger terugbrengt of kortstondig gooit.

Wacht: Foul play waarbij een speler van de tegenpartij die niet in balbezit is, wordt gestopt. Het vasthouden van een aanvallende speler resulteert in een straf van 10 yards. Als de overtreding wordt begaan door een verdedigende speler, wordt het team gestraft met een verlies van 5 yards en een automatische first down voor de tegenstander.

Huddle: Verzamelen van spelers voordat ze zich aan de lijn van scrimmage positioneren. De quarterback bepaalt de volgende zet in de huddle.

Inkomend: Betekent dat een speler nog steeds op het veld staat.

Incomplete Fumble: Wanneer de fumble niet beveiligd is, maar de bal blijft vrij totdat het spel wordt gestopt.

Incomplete Pass: Incomplete Pass: Een pass door de quarterback die de grond raakt voordat deze wordt gepakt en gecontroleerd door de ontvanger. In tegenstelling tot onderschepping leidt dit niet tot het verlies van de bal.

Opzettelijke aarding: Het weggooien van de bal door de quarterback zonder dat er een passontvanger in de buurt is. Belangrijk: De opzettelijke aarding wordt alleen geïnitieerd als de quarterback nog in zijn zak zit, het gebied achter de aanvalslijn. Het is toegestaan om de bal naar de grond te gooien om de tijd te stoppen. De klok wordt gestopt als de pas niet compleet is. Het is echter verboden om de bal te gooien als geen enkele speler van het eigen team ver en wijd gepositioneerd is om een dreigend verlies van ruimte te voorkomen. Uitzondering: de quarterback is buiten de tas.

Onderscheppen: Onderscheppen van de voetbal vanuit de lucht, waarbij het verdedigende team het recht krijgt om aan te vallen.

Storing: Illegale obstructie van een passontvanger of, in het geval van schoten, van de speler die het schot neemt. In het geval van een verstoring van de pass zal de wedstrijd opnieuw worden gestart op de plaats waar de verstoring heeft plaatsgevonden.

Kick-off: aftrap waarbij de speler die de aftrap neemt de bal vanaf de tee naar voren trapt (kleine plastic standaard).

Terugkeer van de aftrap: Poging van de verdediging om de bal na een aftrap naar voren te brengen.

Kubieke meter klauw: Speler die even breed is als hij hoog is. Volgens Patrick Esume.

Zijpas: Het is een achter- of zijpas. In tegenstelling tot een voorwaartse pass (die slechts één keer per beweging en slechts achter de scrimmage mag worden gegooid), mag een zijwaartse pass zo vaak als gewenst worden gegooid.

Lijn van Scrimmage: denkbeeldige lijn waarop de teams zich opstellen om de bal na een onderbreking weer in het spel te krijgen.

Man in beweging: De man in beweging is de enige speler die parallel aan de Line of Scrimmage voor het spel mag bewegen om verwarring te zaaien.

Neutrale zone: Officiële aanduiding van de Lijn van Scrimmage, die geen lijn op zich is, aangezien de bal met zijn omtrek de omvang van de zone bepaalt.

Neutrale Zone Infraction: Wanneer een verdediger in de Neutrale Zone beweegt voor de aanval en een “valse start” van de aanval uitlokt. De straf is vijf yards. Het spel wordt onmiddellijk onderbroken.

No Huddle: De quarterback bespreekt de volgende stap niet. Normaal gesproken wordt het spel onder tijdsdruk gespeeld.

Buitenspel: Buitenspel in het American football. Buitenspel is wanneer een verdediger zich in de neutrale zone bevindt tijdens de klik. Het spel gaat dan echter verder (in tegenstelling tot de overtreding of Neutrale Zone Infraction). Er is een “vrij spel” voor de overtreding. De straf is vijf yards.

Inside kick: Een bewust korte aftrap genomen om het balbezit snel te herstellen.

Buiten de grenzen: Het gebied buiten het veld. Het gebied buiten de grenzen.

De passerende route: Is de ingestudeerde run van de pasontvanger.

Kies zes: Touchdown als gevolg van een onderschepping.

Spelactie: een pas die is gesmeed met een lopend spel.

Zak: Is de “zak” gevormd door de spelers op de aanvallende lijn om de quarterback te beschermen tegen de aanvallen van de verdedigers wanneer ze proberen te passen.

PUP-lijst: PUP staat voor fysiek onvermogen om te spelen, wat betekent dat een speler fysiek niet in staat is om te trainen of te spelen. De PUP-lijst wordt gebruikt voor spelers die voor aanvang van de reguliere speeltijd een voetbalblessure oplopen, maar van wie verwacht wordt dat ze in de reguliere speeltijd of tijdens de reguliere speeltijd kunnen spelen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen Active/PUP en Reserve/PUP. Spelers die op de Reserve/PUP-lijst staan, mogen de eerste zes weken van het seizoen niet spelen of trainen en tellen niet mee in het 53-man team. Na deze zes weken heeft het team nog zes weken de tijd om de speler weer in training te brengen, hem op de IR-lijst te plaatsen of te ontslaan.

Punt: tee van de hand. Wordt geoefend door het aanvallende team zodra ze niet de vereiste yards hebben bereikt voor een eerste down – meestal na het 3de punt. Na een punt verandert het balbezit meestal.

Pylon: Zijn oranje schuimblokken die de hoeken van de eindzone markeren. De pyloon maakt deel uit van de eindzone.

Quarterback: Centrale positie van de speler die de bal vanuit het midden door zijn benen ontvangt, om hem ofwel naar de running back te brengen voor een rush, ofwel om hem over de verdedigingslinie naar een ontvanger te gooien. Bovendien kan de quarterback zelf met de bal naar voren rennen.

De quarterback kan sluipen: De quarterback beweegt zich direct na de knip vooruit.

Rode zone: Het gebied van de standplaats tussen de 20-yard lijn en de eindzone. De rode zone heeft geen officiële, maar statistische betekenis en is normaal gesproken niet gemarkeerd op het speelveld.

Achteruit: In een achterwaartse beweging geeft de speler achter de scrimmage-lijn de bal door aan een wijde ontvanger die vanuit de tegenovergestelde richting naar hem toe rent. Het aanvallende team hoopt dat de verdedigers zich zullen concentreren op de running back en dat de wide receiver relatief ongehinderd kan lopen.

Roughing: Is een late aanval op de kicker of quarterback nadat de bal is gepasseerd. De overtreding wordt gestraft met een eerste down en een strafschop van 15 meter.

Running Back: Is een running back: Een speler in deze positie heeft de taak om de bal zo ver mogelijk naar voren te dragen door de verdedigingslinie.

Running Pass Option: Een Run Pass Option, kortweg RPO, is een spel waarbij de aanvallende lijn zodanig wordt geblokkeerd dat een pass of een lopend spel kan worden gespeeld. De beslissing wordt uiteindelijk genomen door de quarterback, net voordat de bal wordt doorgegeven aan de running back. Afhankelijk van wat de quarterback denkt dat de beste optie is, kan hij de bal passen of een pass gooien. Natuurlijk kan een mobiele quarterback ook zelf voor de bal rennen. Voor de verdediging zijn RPO’s zeer moeilijk te verdedigen vanwege hun variabiliteit.

Sack: Verdedigingsaanval op de quarterback, waarbij de quarterback wordt neergeslagen voordat hij de ball.ezembed kan passeren.

Veiligheid: In de eerste plaats verwijst het naar Libero’s positie in de verdediging. En ten tweede wordt een aanvallende speler die in balbezit is naar de grond gebracht in zijn eigen eindzone. Dit geeft het verdedigende team twee punten.

Strijd: Poging van de quarterback om de verdedigers te ontwijken tijdens een passeerwedstrijd om extra tijd te winnen voor de passeerpoging.

Screen Pass: Quarterback’s poging om de verdedigers te ontwijken tijdens een passeerwedstrijd om extra tijd te winnen voor de passeerpoging: De quarterback doet alsof hij een lange pass heeft, maar gooit een korte pass achter de scrimmage.

Shotgun: De quarterback gooit een korte pass achter de scrimmage: De quarterback zit ongeveer 5 meter achter de snapper tijdens de snap. De langere afstand geeft hem meer tijd om te passeren.

Glijbaan: Is een glijbaan naar voren, met de voeten eerst na een run. Dit voorkomt verwondingen, omdat je niet aangevallen mag worden bij het glijden.

Snapper: De bal wordt van het midden door de benen naar de achter hem gepositioneerde quarterback gebracht. Met deze actie begint de aanval. In het geval van een schop of punt, gooit het centrum de bal naar de speler achter hem.

Snelheidsoptie: De snelheidsoptie is een eenvoudige methode om de buitenkant van de verdedigingslinie aan te vallen. Het is een lopend spel waarbij de pass van de quarterback naar de running back is vervalst of daadwerkelijk wordt uitgevoerd – beide opties zijn beschikbaar. Dan wordt er een poging gedaan om rond de verdedigingslinie te rennen. De beslissing of de quarterback of de running back loopt, wordt vaak op het laatste moment genomen, afhankelijk van hoe de verdediging wordt gelezen.

Spike: De quarterback gooit de bal met opzet op de grond na de knip. Een piek wordt niet meegeteld als opzettelijke aarding. Na een piek wordt de klok stilgezet. Een spike wordt ook geteld als een juichende worp van de bal naar de grond na een touchdown.

Stijve arm: De baldrager steekt een arm uit naar de tegenstander toe om een tackel te vermijden en de tegenstander op afstand te houden.

Sterke kant: Is de kant van de aanval waarop het strakke eind wordt geplaatst.

Aanpakken: Verdedigingsactie waarbij de speler van de tegenstander die in balbezit is, wordt vastgehouden of naar de grond wordt gebracht. Aanpakken is alleen toegestaan tegenover de baldrager.

Gerichte: Alleen beschikbaar in college football. Een tackel tegen het hoofd of de nek wordt bestraft met 15 yards en de speler wordt weggestuurd. Als de schorsing in de tweede helft van de wedstrijd plaatsvindt, geldt de schorsing ook voor de eerste helft van de volgende wedstrijd.

Spot: Een spot is een provocatie die wordt veroorzaakt door woorden of gebaren naar de tegenpartij toe. Voorbeeld: Een voetbal wordt op de grond gegooid of naar een tegenstander gegooid. Een spottend vergrijp wordt bestraft met een straf van 15 meter.

Drie en uit: De overtreding reikt niet als eerste naar beneden bij de eerste offensieve poging.

Time out. Time out. Elk team mag drie time-outs per helft.

Touchback: Als de bal rolt, vliegt of het verdedigende team in balbezit is in de eindzone en niet buiten de eindzone komt tijdens de aftrap of na een punt, wordt een touchback toegekend. Het aanvallende team begint zijn aanvalsbeweging bij de 25 meter lijn.

Touchdown: Het doel van een aanval die wordt bereikt wanneer de bal ofwel in de eindzone wordt gedragen ofwel wordt gevangen door een ontvanger die zich in de eindzone bevindt. Je krijgt zes punten voor een touchdown.
Trip: Sta op. Wordt gestraft met een 10-yard straf.

Waarschuwing van twee minuten: Twee minuten voor het einde van elke helft geeft de scheidsrechter het einde van het spel aan. Het spel is gestopt.

Tweepunts conversie: Poging om twee extra punten te scoren na een touchdown. Het aanvallende team ziet af van het gebruikelijke velddoelpunt (1 punt) en speelt in plaats daarvan een volledige wedstrijd vanaf de tegengestelde 2-yard lijn. De aanval is succesvol als de bal wordt gevangen door of gedragen in de eindzone van de tegenstander door een speler. Als de tweepuntsomzetting niet succesvol is, wordt de aanval voortgezet met een kick-off.

Zwakke kant: De kant van de aanval waar het strakke einde ontbreekt.

Wide Receiver: De kant van de aanval waar de Tight End ontbreekt: Positie die normaal gesproken wordt ingenomen door de snelste spelers op het veld. De taak van de wide receiver is om brede passen van de quarterback te onderscheppen en vervolgens zo ver mogelijk in de eindzone te sprinten.

 

 

Author
Published
2 years ago
Categories
Algemeen
Comments
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wiki

NFL: Lessico dei termini più importanti del football americano

Il dizionario NFL su nfl-news.net. I termini più importanti del Football americano, in modo da poter seguire la National Football League senza problemi. Qui trovate un elenco alfabetico di tutti i termini importanti.

Respinta: Quando un passaggio è “deviato”, un difensore ha bloccato un passaggio o almeno lo ha deviato in modo tale che non arrivi. Quando un lasciapassare viene “falsificato”, Patrick Esume ha cercato di tradurre il suo Denglish ed è l’unico a sapere cosa significa. A proposito, i termini rimanenti di questo dizionario hanno un significato serio.

Audible: Se il quarterback cambia una mossa già annunciata poco prima dello snap, si chiama “audible”.

Backfield: Nel backfield ci sono i giocatori offensivi che non sono direttamente sulla linea di scrimmage. Tra gli altri il quarterback. La squadra in difesa ha calci d’angolo e collaterali nel backfield. Sono anche noti come giocatori “secondari”.

Blind side: Il blind side è il lato dell’attacco a cui il quarterback volge le spalle dopo lo snap. Per esempio, un giocatore destrorso di solito usa il lato sinistro.

Blind Side Hit: è un placcaggio dal lato cieco. I quarterback sono quindi di solito protetti sul lato cieco dal lineman offensivo più forte della squadra.

Blitz: una mossa difensiva in cui i difensori aggiuntivi attaccano il quarterback per abbatterlo prima del lancio o per impedire il suo passaggio.

Ritaglio: È un blocco illegale sotto la cintura nella parte posteriore del collo dell’avversario. Come penalità, la squadra del giocatore che ha subito il fallo ottiene un guadagno di spazio di 15 yard.

Full Pass: un passaggio che viene preso dall’aria e tenuto in modo sicuro.

Conversione: la possibilità di segnare due punti extra dopo un touchdown con una sola partita. Dovete tornare alla zona di arrivo da due metri di distanza.

Crackback Block: Una strategia offensiva in cui un giocatore è vicino alla linea laterale e corre indietro al centro del campo al momento dello snap per bloccare un difensore per il running back. Non è consentito il blocco del crackback se il contatto si trova al di sotto della linea di cintura. Questo comporterà una penalità di 15 yard.

Gioco ritardato: un ritardo nel gioco che viene penalizzato con la perdita di spazio.

Giù: Tentato attacco. Una squadra ha diritto a quattro tentativi di avanzare di dieci metri ciascuno. Di regola, una squadra tira al quarto down, sia per segnare un field goal che per fare un punt.

Giù: Un tee shot è la somma di tutte le mosse. In altre parole: una serie completa di attacchi fino a quando l’avversario non è di nuovo in possesso della palla.

Tee-off: il talento dei giocatori del college pareggia in sette turni. La prima scelta del primo turno è fatta dalla squadra più debole del precampionato, l’ultima scelta del primo turno dal campione del Super Bowl. Così si aggira di round in round fino all’ultima selezione.

Attacco: Un giocatore si sposta nella zona neutrale prima di strappare e tocca un attaccante. Risultato: perdita di spazio di 5 metri. Il movimento viene interrotto e il tentativo viene ripetuto.

Zona di meta: l’area su entrambi i lati del campo di gioco tra la linea di meta (linea tra il campo di gioco e la zona di meta) e la linea di meta (linea a livello dei pali della porta). L'”uovo” deve essere portato o preso lì per segnare un touchdown.

Punto aggiuntivo: dopo un touchdown, la squadra in attacco ha la possibilità di segnare un punto aggiuntivo tirando attraverso i pali della porta dalla linea delle 15 yard.

Maschera facciale: La maschera facciale è chiamata sia la griglia del casco che l’impugnatura nella griglia. Importante: è consentita una presa nella griglia, ma se si afferra il casco, l’azione è considerata fallo. (penalità: 15 metri)

Fair Catch: firma di un giocatore che decide di non correre in avanti prima di prendere un punt In questo caso non può essere attaccato dall’avversario. Se non prende o lascia cadere la palla, è un calcio di punizione.

calcio di punizione equo: dopo un calcio di punizione equo, la squadra di cattura ha l’opportunità di fare un tentativo di Field Goal. Vantaggio: la difesa è a 10 metri.

Fake-Interception-Fumble-Recover: un gioco che solo Jan Stecker capisce.

Finta partenza: è un movimento verticale di un giocatore offensivo. Prima dello snap, solo un giocatore (“Man in Motion”) può muoversi parallelamente alla linea di scrimmage.

Field Goal: Calcio di successo attraverso i pali della porta, per il quale si ricevono tre punti.

Primo Down: primo dei quattro tentativi a disposizione della squadra in attacco per guadagnare dieci metri di spazio.

Bandiera: Lanciata in campo dagli arbitri in caso di fallo.

Fumble: Lasciare cadere la palla quando il portatore di palla aveva il controllo della palla. Questo porta spesso a un’inversione di tendenza, alla perdita del diritto di attaccare. Questo è importante in questo caso: il contatto del giocatore con il terreno non può portare a un fumble – il pallone deve quindi essere messo fuori uso o fuori controllo.

Gallico: aggettivo usato principalmente per descrivere una difesa. Sinonimo di: scattante, frastagliato, malizioso. Usato solo da veri esperti della NFL.
Se ne va come un seltzer scosso: definizione di velocità liberamente adattata da Patrick Esume.

Linea gialla: aiuto visivo per il telespettatore, che mostra da quale posizione viene eseguito un nuovo primo down per la squadra in attacco. Tuttavia, non tutte le emittenti televisive degli Stati Uniti offrono questa funzione.

Ave Maria: un passaggio lungo (di solito non coronato da successo) nella zona finale poco prima della fine della partita. Viene lanciata dalla squadra avversaria per segnare punti, dopotutto.

Handoff: è un trasferimento diretto della palla senza lanciarla.

Pitch and Pitch: movimento offensivo in cui il quarterback lancia la palla ad un ricevitore, che la restituisce immediatamente ad un altro ricevitore o la lancia brevemente.

Fermi: Fallo in cui un giocatore della squadra avversaria che non è in possesso di palla viene fermato. La presa da parte di un attaccante comporta una penalità di 10 yard. Se il fallo viene commesso da un difensore, la squadra viene penalizzata con una perdita di 5 yard e un primo down automatico per l’avversario.

Huddle: raccolta dei giocatori prima che si posizionino sulla linea di scrimmage. Nella mischia, il quarterback determina la prossima mossa.

In arrivo: significa che un giocatore è ancora in campo.

Incomplete Fumble: quando il fumble non è assicurato ma la palla rimane libera fino a quando il gioco non viene fermato.

Passaggio incompleto: Passaggio incompleto: Passaggio del quarterback che tocca terra prima di essere preso e controllato dal ricevitore. A differenza delle intercettazioni, questo non comporta la perdita della palla.

Messa a terra intenzionale: Lancio della palla da parte del quarterback senza un ricevitore nelle vicinanze. Importante: la messa a terra intenzionale viene avviata solo se il quarterback è ancora in tasca, l’area dietro la linea d’attacco. E’ permesso lanciare la palla a terra per fermare il tempo. L’orologio si ferma se il passaggio è incompleto. Tuttavia, è proibito lanciare il pallone se nessun giocatore della propria squadra è posizionato in lungo e in largo per evitare un’imminente perdita di spazio. Eccezione: il quarterback è fuori dalla borsa.

Intercettazione: Intercettazione del calcio dall’aria, con la quale la squadra in difesa ha il diritto di attaccare.

Interferenza: Ostruzione illegale di un ricevitore di passaggio o, in caso di tiri, del giocatore che effettua il tiro. In caso di interferenza con il passaggio, l’incontro riprenderà nel luogo in cui si è verificata l’interferenza.

Calcio d’inizio: calcio d’inizio dove il giocatore che prende il calcio d’inizio calcia il pallone in avanti dal tee (piccolo supporto di plastica).

Ritorno del calcio d’inizio: Tentativo della difesa di spostare il pallone in avanti dopo un calcio d’inizio.

Artiglio del metro cubo: giocatore tanto largo quanto alto. Secondo Patrick Esume.

Passaggio laterale: è un pass posteriore o laterale. A differenza di un passaggio in avanti (che può essere lanciato solo una volta per mossa e solo dietro la linea di scrimmage), un passaggio laterale può essere lanciato tutte le volte che si desidera.

Linea di Scrimmage: linea immaginaria su cui le squadre si allineano per rimettere in gioco la palla dopo un’interruzione

Uomo in movimento: L’uomo in movimento è l’unico giocatore che può muoversi parallelamente alla Linea di Scrimmage prima della partita per creare confusione.

Zona neutrale: designazione ufficiale della Linea di Scrimmage, che non è una linea in sé, in quanto la palla con la sua circonferenza determina l’estensione della zona.

Infrazione nella Zona Neutrale: quando un difensore si muove nella Zona Neutrale prima dello snap e provoca una “falsa partenza” dell’attacco. La penalità è di cinque metri. Il gioco viene immediatamente interrotto.

No Huddle: il quarterback non discute la prossima mossa. Normalmente il gioco si gioca sotto la pressione del tempo.

Fuorigioco: fuorigioco nel football americano. Il fuorigioco è quando un difensore si trova nella zona neutra durante lo snap. Tuttavia, il gioco continua (a differenza dell’infrazione o dell’Infrazione a Zona Neutrale). C’è un “gioco libero” per l’attacco. La penalità è di cinque metri.

Calcio d’inizio: Calcio d’inizio volutamente corto per ripristinare rapidamente il possesso del pallone.

Fuori dai limiti: La zona fuori dal campo. L’area al di fuori dei confini.

Il percorso di passaggio: È la corsa di prova del ricevitore del pass.

Scegliere sei: Touchdown risultante da un’intercettazione.

Azione di gioco: un passaggio che viene forgiato con un gioco di corsa.

Pocket: è la “tasca” formata dai giocatori sulla linea d’attacco per proteggere il quarterback dagli attacchi dei difensori quando cercano di passare.

Elenco PUP: PUP sta per fisicamente incapace di giocare, il che significa che un giocatore è fisicamente incapace di allenarsi o di giocare. La lista PUP viene utilizzata per i giocatori che subiscono un infortunio da calcio prima dell’inizio del tempo di gioco regolare, ma che ci si aspetta possano giocare nel tempo di gioco regolare o durante il tempo di gioco regolare. Si distingue tra Active/PUP e Reserve/PUP. I giocatori che sono nella lista della Riserva/PUP non possono giocare o allenarsi durante le prime sei settimane della stagione e non contano come parte della squadra di 53 uomini. Dopo queste sei settimane, la squadra ha altre sei settimane per riportare il giocatore in allenamento, inserirlo nella lista IR o licenziarlo.

Punt: tee off the hand. Viene praticato dalla squadra in attacco non appena non ha raggiunto le yard necessarie per un primo down – di solito dopo il 3° punt. Dopo un punt, il possesso palla di solito cambia.

Pilone: sono blocchi di schiuma arancione che segnano gli angoli della zona finale. Il pilone fa parte della zona finale.

Quarterback: posizione centrale del giocatore che riceve la palla dal centro attraverso le gambe, per passarla al running back per un rush o per lanciarla oltre la linea difensiva ad un ricevitore. Inoltre, il quarterback stesso può correre in avanti con la palla.

Il quarterback può sgattaiolare: Il quarterback avanza subito dopo lo snap.

Zona rossa: l’area del campo tra la linea delle 20 yard e la zona finale. La zona rossa non ha un significato ufficiale, ma statistico e normalmente non è segnata sul campo di gioco.

All’indietro: Quando corre all’indietro, il giocatore di ritorno dietro la linea di mischia passa la palla ad un wide receiver che corre verso di lui dalla direzione opposta. La squadra in attacco spera che i difensori si concentrino sul running back e che il wide receiver possa correre relativamente senza ostacoli.

Roughing: è un attacco tardivo sul calciatore o sul quarterback dopo che il pallone è stato passato. Il fallo viene punito con un primo down e un calcio di rigore da 15 yard.

Running Back: è un running back: un giocatore in questa posizione ha il compito di portare la palla il più avanti possibile attraverso la linea difensiva.

Opzione Passaggio in corsa: Un’opzione di passaggio in corsa, in breve RPO, è un gioco in cui la linea d’attacco è bloccata in modo tale che si possa giocare un passaggio o una corsa. La decisione viene presa alla fine dal quarterback, poco prima che la palla venga passata al running back. A seconda di ciò che il quarterback pensa sia l’opzione migliore, può passare la palla o lanciare un passaggio. Naturalmente, anche un quarterback mobile può correre per la palla. Per la difesa, le RPO sono molto difficili da difendere a causa della loro variabilità.

Sack: attacco difensivo sul quarterback, dove il quarterback viene abbattuto prima di poter passare la palla.ezembed

Sicurezza: Innanzitutto si riferisce alla posizione di Libero in difesa. In secondo luogo, un giocatore in attacco che è in possesso della palla viene portato a terra nella propria end zone. Questo dà alla squadra in difesa due punti.

Rissa: Tentativo del quarterback di evitare i difensori durante una partita di passaggio per guadagnare tempo supplementare per il tentativo di passaggio.

Screen Pass: tentativo del quarterback di evitare i difensori durante una partita di passaggio per guadagnare tempo supplementare per il tentativo di passaggio: Il quarterback finge un passaggio lungo, ma lancia un passaggio corto dietro la linea di scrimmage.

Shotgun: Il quarterback lancia un passaggio corto dietro la linea di scrimmage: Il quarterback è a circa 5 metri dietro il snapper durante lo snap. La distanza maggiore gli dà più tempo per passare.

Scivolo: è uno scivolo in avanti, con i piedi prima dopo una corsa. In questo modo si evitano le lesioni, perché non si deve essere attaccati quando si scivola.

Snapper: La palla viene trasferita dal centro attraverso le gambe al quarterback posizionato dietro di lui. Con questa azione inizia l’attacco. In caso di calcio o di punt, il centro lancia la palla al giocatore dietro di lui.

Opzione velocità: L’opzione velocità è un semplice metodo per attaccare l’esterno della linea difensiva. Si tratta di un gioco di corsa in cui il passaggio del quarterback al running back è finto o effettivamente eseguito – entrambe le opzioni sono disponibili. Poi si cerca di correre intorno alla linea difensiva. La decisione se il quarterback o il running back è in corsa viene spesso presa all’ultimo momento, a seconda di come viene letta la difesa.

Spike: Il quarterback lancia deliberatamente la palla a terra dopo lo snap. Un picco non viene conteggiato come messa a terra intenzionale. Dopo un picco, l’orologio si ferma. Uno spike è anche contato come un lancio di tifo della palla a terra dopo un touchdown.

Braccio rigido: il portatore di palla estende un braccio verso l’avversario per evitare un placcaggio e tenere l’avversario a distanza.

Lato forte: E’ il lato dell’attacco su cui è posizionato il tight end.

Placcaggio: Azione di difesa in cui il giocatore della squadra avversaria che è in possesso del pallone viene trattenuto o portato a terra. Il placcaggio è consentito solo di fronte al portatore di palla.

Mirato: Disponibile solo nel football universitario. Un placcaggio contro la testa o il collo viene penalizzato con 15 yard e il giocatore viene espulso. Se la sospensione avviene nella seconda metà della partita, la sospensione vale anche per la prima metà della partita successiva.

Derisione: Una derisione è una provocazione causata da parole o gesti verso la squadra avversaria. Esempio: un pallone da calcio viene lanciato o lanciato ad un giocatore avversario a terra. Un reato beffardo è punibile con una pena di 15 yard.

Tre e fuori: L’infrazione non raggiunge il primo down al primo tentativo di attacco.

Time out: Time out. Ogni squadra ha diritto a tre time-out per ogni tempo.

Touchback: Se il pallone rotola, vola o la squadra in difesa è in possesso del pallone nella end zone e non esce dalla end zone durante il calcio d’inizio o dopo un punt, viene assegnato un touchback. La squadra in attacco inizia la sua mossa d’attacco sulla linea delle 25 yard.

Touchdown: L’obiettivo di un attacco che si raggiunge quando la palla viene portata nella end zone o presa da un ricevitore che si trova nella end zone. Si ricevono sei punti per un touchdown.
Viaggio: Alzati. Viene punito con una penalità di 10 yard.

Avviso di due minuti: due minuti prima della fine di ogni tempo, l’arbitro segnala la fine del gioco. Il gioco si è fermato.

Conversione di due punti: Tentativo di segnare due punti extra dopo un touchdown. La squadra in attacco rinuncia al consueto field goal (1 punto) e gioca invece una partita completa dalla linea delle 2 yard avversaria. L’attacco ha successo se la palla viene presa o portata nella zona di meta avversaria da un giocatore. Se la conversione da due punti non va a buon fine, l’attacco continua con un kick-off.

Lato debole: il lato dell’attacco dove manca il tight end.

Ricevitore largo: Il lato dell’attacco dove manca il Tight End: Posizione normalmente occupata dai giocatori più veloci in campo. Il compito del wide receiver è quello di intercettare i passaggi larghi del quarterback e quindi di sprintare il più possibile nella zona finale.

Author
Published
2 years ago
Categories
Generale
Comments
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wiki

NFL: Léxico dos termos mais importantes no futebol americano

O dicionário da NFL em nfl-news.net. Os termos mais importantes do Futebol Americano, para que você possa acompanhar a Liga Nacional de Futebol sem qualquer problema. Aqui você encontrará uma lista alfabética de todos os termos importantes.

Rejeitado: Quando um passe é “desviado”, um jogador defensivo bloqueou um passe ou pelo menos desviou-o de tal forma que ele não chega. Quando um passe é “falso”, Patrick Esume tentou traduzir o seu Denglish e é o único que sabe o que significa. A propósito, os termos restantes neste dicionário são sérios.

Audível: Se o quarterback muda uma jogada já anunciada pouco antes do snap, é chamado de “audível”.

Backfield: No backfield estão os jogadores ofensivos que não estão diretamente na linha de scrimmage. Entre outros, o quarterback. A equipa defensiva tem pontapés de canto e garantias no backfield. Eles também são conhecidos como jogadores “secundários”.

Lado cego: O lado cego é o lado da ofensiva para o qual o quarterback vira as costas após o estalido. Por exemplo, um jogador destro normalmente usa o lado esquerdo.

Blind Side Hit: É um tackle do lado cego. Os quarterbacks são, portanto, geralmente protegidos do lado cego pelo mais forte atacante da equipe.

Blitz: Uma jogada defensiva em que defesas adicionais atacam o quarterback para derrubá-lo antes do lançamento ou para evitar o seu passe.

Clipping: É um bloco ilegal abaixo da cintura na parte de trás do pescoço do adversário. Como penalidade, a equipa do jogador falhado obtém um ganho de espaço de 15 jardas.

Passe completo: Um passe que é capturado do ar e mantido em segurança.

Conversão: A possibilidade de marcar dois pontos extra após um touchdown com um jogo. Você deve voltar à zona final a dois metros de distância.

Crackback Block: Uma estratégia ofensiva onde um jogador está perto da linha lateral e corre de volta ao centro do campo no momento do snap para bloquear um jogador defensivo para o running back. Um bloco de crackback não é permitido se o contato estiver abaixo da linha da correia. Isto resultará em uma penalidade de 15 jardas.

Atraso no jogo: Um atraso no jogo que é penalizado com perda de espaço.

Abaixo: Tentativa de ataque. Uma equipa tem direito a quatro tentativas de avançar dez jardas cada uma. Como regra, uma equipa remata no quarto “down”, quer para marcar um golo de campo, quer para fazer um “punt”.

Para baixo: Um “tee shot” é a soma de todos os movimentos. Em outras palavras: uma série completa de ataques até que o adversário esteja de volta na posse da bola.

Tee-off: O talento dos jogadores universitários atrai mais de sete rounds. A primeira escolha da primeira volta é feita pela equipa mais fraca da pré-temporada, a última escolha da primeira volta pelo campeão do Super Bowl. Por isso, vai rodando por rodada até a última seleção.

Ataque: Um jogador se move para a zona neutra antes de roubar e tocar um jogador ofensivo. Resultado: Perda de espaço em 5 jardas. O movimento é interrompido e a tentativa é repetida.

Zona final: A área de cada lado do campo de jogo entre a linha da baliza (linha entre o campo de jogo e a zona final) e a linha final (linha ao nível das traves da baliza). O “ovo” deve ser carregado ou apanhado lá para marcar um touchdown.

Ponto adicional: após um touchdown, a equipa atacante tem a oportunidade de marcar um ponto adicional, rematando através das balizas a partir da linha das 15 jardas.

Máscara facial: A máscara facial é chamada tanto a grelha do capacete como o punho na grelha. Importante: É permitido agarrar-se à rede, mas se você agarrar o capacete, a ação é considerada uma falta. (penalização: 15 jardas)

Fair Catch: Assinatura de um jogador que decide não correr para a frente antes de apanhar um murro Neste caso, ele não pode ser atacado pelo adversário. Se ele não apanhar ou largar a bola, é um pontapé livre.

Fair Catch Kick: Depois de um Fair Catch, a equipa de captura tem a oportunidade de fazer uma tentativa de Gol de Campo. Vantagem: A defesa fica a 10 metros de distância.

Fake-Interception-Fumble-Recover: Uma peça que só Jan Stecker entende.

Fake Start: É um movimento vertical de um jogador ofensivo. Antes do snap, apenas um jogador (“Homem em Movimento”) pode mover-se paralelamente à linha de scrimmage.

Gol de Campo: Pontapé bem sucedido através das balizas, pelo qual você recebe três pontos.

Primeiro Down: Primeira das quatro tentativas à disposição da equipa atacante para ganhar dez metros de espaço.

Bandeira: Atirada para o campo pelos árbitros em caso de falta.

Fumble: Larga a bola quando o porta-bolas tinha o controlo da bola. Isto leva frequentemente a uma reviravolta, a perda do direito ao ataque. Isto é importante aqui: o contacto do jogador com o chão não pode levar a uma confusão – a bola deve, por isso, ser derrubada fora de mão ou fora de controlo.

Gálico: Adjetivo usado principalmente para descrever uma defesa. Sinónimo de: rápido, recortado, malicioso. Só usado por verdadeiros especialistas da NFL.
Vai embora como um seltzer abanado: Definição de velocidade livremente adaptada de Patrick Esume.

Linha amarela: Ajuda visual para o telespectador, mostrando de que posição é feito um novo down para a equipe atacante. No entanto, nem todas as emissoras de TV dos EUA oferecem esta função.

Ave Maria: Um passe longo (geralmente não coroado de sucesso) para a zona final pouco antes do final do jogo. Afinal de contas, é atirado pela equipa de trás para marcar pontos.

Handoff: É uma transferência directa da bola sem a atirar.

Lance e Arremesso: Movimento ofensivo em que o quarterback lança a bola para um receptor, que imediatamente devolve a bola para outro receptor ou a lança brevemente.

Espera: Jogo de falta em que um jogador da equipa adversária que não esteja na posse da bola é parado. Segurar por um jogador ofensivo resulta em uma penalidade de 10 jardas. Se a falta for cometida por um jogador defensivo, a equipa é penalizada com uma perda de 5 jardas e um primeiro down automático para o adversário.

Huddle: Colecção de jogadores antes de se posicionarem na linha de scrimmage. No amontoado, o quarterback determina a próxima jogada.

Entrada: Significa que um jogador ainda está em campo.

Incomplete Fumble: Quando a bola não está segura mas a bola permanece livre até que o jogo seja parado.

Passe Incompleto: Passe Incompleto: Um passe do quarterback que toca o chão antes de ser apanhado e controlado pelo receptor. Ao contrário da intercepção, isto não resulta na perda da bola.

Aterramento intencional: Atirar a bola para longe pelo quarterback sem um receptor de passe por perto. Importante: O aterramento intencional só é iniciado se o quarterback ainda estiver em seu bolso, a área atrás da linha de ataque. É permitido atirar a bola para o chão para parar o tempo. O relógio pára se o passe estiver incompleto. No entanto, é proibido lançar a bola se nenhum jogador da própria equipa estiver posicionado longe e largo para evitar uma perda iminente de espaço. Exceção: o quarterback está fora do saco.

Intercepção: Intercepção do futebol a partir do ar, através da qual o time defensor tem o direito de atacar.

Interferência: obstrução ilegal de um receptor de passe ou, no caso de tiros, do jogador que está a dar o tiro. No caso de uma interferência com o passe, a partida deve ser reiniciada no local onde a interferência ocorreu.

Pontapé de saída: pontapé de saída onde o jogador que dá o pontapé de saída chuta a bola para a frente a partir do tee (pequena bancada de plástico).

Retorno do pontapé de saída: Tentativa da defesa de mover a bola para a frente após um pontapé de saída.

Garra de metro cúbico: Jogador que é tão largo quanto alto. De acordo com Patrick Esume.

Passe lateral: É um passe para trás ou lateral. Ao contrário de um passe para a frente (que só pode ser jogado uma vez por movimento e apenas atrás da linha de scrimmage), um passe lateral pode ser jogado quantas vezes desejar.

Linha de Scrimmage: Linha imaginária em que as equipes se alinham para colocar a bola de volta em jogo após uma interrupção

Homem em movimento: O homem em movimento é o único jogador autorizado a mover-se paralelamente à Linha de Scrimmage antes do jogo para causar confusão.

Zona Neutra: Designação oficial da Linha de Scrimmage, que não é uma linha em si mesma, pois a bola com a sua circunferência determina a extensão da zona.

Infracção da Zona Neutra: Quando um defensor se move para a Zona Neutra antes do estalido e provoca um “falso início” do ataque. A pena é de cinco jardas. O jogo é imediatamente interrompido.

No Huddle: O quarterback não discute a próxima jogada. Normalmente o jogo é jogado sob pressão de tempo.

Fora de jogo: Fora de jogo no futebol americano. Fora de jogo é quando um zagueiro está na zona neutra durante o jogo. No entanto, o jogo continua (ao contrário da infracção ou Infracção de Zona Neutra). Há uma “jogada livre” para a ofensiva. A pena é de cinco jardas.

Pontapé de dentro: Um pontapé de saída deliberadamente curto para restaurar rapidamente a posse da bola.

Fora dos limites: A área fora do campo. A área fora dos limites.

A rota de passagem: É o ensaio do receptor do passe.

Escolha seis: Touchdown resultante de uma intercepção.

Game Action: Um passe que é forjado com um jogo de corrida.

Pocket: É o “bolso” formado pelos jogadores na linha de ataque para proteger o quarterback dos ataques dos defensores ao tentar passar.

Lista PUP: PUP significa fisicamente incapaz de jogar, o que significa que um jogador é fisicamente incapaz de treinar ou jogar. A lista PUP é utilizada para jogadores que sofrem uma lesão futebolística antes do início do tempo normal de jogo, mas que se espera que possam jogar em tempo normal de jogo ou durante o tempo normal de jogo. É feita uma distinção entre Active/PUP e Reserve/PUP. Jogadores que estão na lista de reserva/PUP não podem jogar ou treinar durante as primeiras seis semanas da temporada e não contam como parte do plantel de 53 jogadores. Após estas seis semanas, a equipa tem mais seis semanas para trazer o jogador de volta ao treino, colocá-lo na lista de RI ou despedi-lo.

Punt: tee fora da mão. É praticado pela equipa atacante assim que não atinge as jardas necessárias para um primeiro down – normalmente após o 3º murro. Depois de um murro, a posse de bola normalmente muda.

Pylon: São blocos de espuma laranja que marcam os cantos da zona final. O pilão faz parte da zona final.

Quarterback: Posição central do jogador que recebe a bola do meio através das pernas, seja para passá-la para o running back para uma corrida ou para jogá-la sobre a linha defensiva para um receptor. Além disso, o próprio quarterback pode correr para a frente com a bola.

O quarterback pode escapar: O quarterback avança imediatamente após o snap.

Zona vermelha: A área do campo entre a linha das 20 jardas e a zona final. A zona vermelha não tem significado oficial, mas sim estatístico e normalmente não é marcada no campo de jogo.

Para trás: Em uma corrida para trás, o jogador de volta atrás da linha de scrimmage passa a bola para um receptor largo correndo para ele na direção oposta. A equipa ofensiva espera que os defesas se concentrem no running back e que o amplo receptor possa correr relativamente sem impedimentos.

Roughing: é um ataque tardio ao chute ou quarterback depois que a bola foi passada. A falta é punida com um primeiro down e um pontapé de pênalti de 15 jardas.

Running Back: É um running back: Um jogador nesta posição tem a tarefa de levar a bola o mais para a frente possível através da linha defensiva.

Running Pass Option: A Run Pass Option, RPO para abreviar, é um jogo onde a linha atacante é bloqueada de tal forma que um passe ou uma jogada de corrida pode ser jogada. A decisão é finalmente tomada pelo quarterback, pouco antes de a bola ser passada para o running back. Dependendo do que o quarterback pensa ser a melhor opção, ele pode passar a bola ou lançar um passe. É claro que um quarterback móvel também pode correr pela bola sozinho. Para a defesa, as RPOs são muito difíceis de defender devido à sua variabilidade.

Sack: ataque de defesa ao quarterback, onde o quarterback é derrubado antes que ele possa passar a bola.ezembed

Segurança: Antes de mais nada, refere-se à posição da Libero na defesa. E, em segundo lugar, um jogador atacante que está na posse da bola é levado ao chão na sua própria zona final. Isto dá dois pontos à equipa defensiva.

Scuffle: Tentativa do quarterback de evitar os defensores durante um jogo de passe para ganhar tempo extra para a tentativa de passe.

Passe de Tela: tentativa do quarterback de evitar os defensores durante um jogo de passe para ganhar tempo adicional para a tentativa de passe: O quarterback finge um passe longo, mas lança um passe curto para trás da linha de scrimmage.

Shotgun: O quarterback lança um passe curto atrás da linha de scrimmage: O quarterback está cerca de 5 metros atrás do snapper durante o snap. A maior distância dá-lhe mais tempo para passar.

Slide: É um slide para a frente, com os pés primeiro depois de uma corrida. Isto evita lesões, porque não se deve ser atacado ao deslizar.

Snapper: A bola é transferida do centro através das pernas para o quarterback posicionado atrás dele. Com esta acção, o ataque começa. Em caso de pontapé ou soco, o centro atira a bola para o jogador atrás dele.

Opção de velocidade: A opção de velocidade é um método simples de atacar o exterior da linha defensiva. É um jogo de corrida onde o passe do quarterback para o running back é falso ou realmente executado – ambas as opções estão disponíveis. Depois é feita uma tentativa de correr à volta da linha defensiva. A decisão se o quarterback ou o running back é tomada frequentemente no último momento, dependendo de como a defesa é lida.

Spike: O quarterback atira a bola deliberadamente para o chão após o snap. Um espigão não é contado como um aterramento intencional. Depois de um espigão, o relógio pára. Um espigão também é contado como um lançamento da bola para o chão após um touchdown.

Braço Rígido: O porta-bolas estende um braço na direcção do adversário para evitar um tackle e manter o adversário à distância.

Lado forte: é o lado do ataque em que a ponta apertada é colocada.

Tackling: Acção de defesa onde o jogador da equipa adversária que está na posse da bola é retido ou trazido para o chão. Só é permitido fazer frente ao portador de bolas.

Alvo: Só disponível no futebol universitário. Um tackle contra a cabeça ou pescoço é penalizado com 15 jardas e o jogador é expulso. Se a suspensão ocorrer na segunda parte do jogo, a suspensão também se aplica à primeira parte do jogo seguinte.

Gozo: Um gozo é uma provocação causada por palavras ou gestos para a equipa adversária. Exemplo: Uma bola de futebol é atirada ou atirada a um jogador adversário no chão. Um delito de troça é punido com uma pena de 15 jardas.

Três e fora: A ofensa não chega primeiro na primeira tentativa ofensiva.

Desconto de tempo: Desconto de tempo. Cada equipa tem direito a três interrupções de tempo por metade.

Touchback: Se a bola rolar, voar ou a equipa defensiva estiver na posse da bola na zona final e não ficar fora da zona final durante o pontapé de saída ou depois de um murro, é atribuído um touchback. A equipa atacante começa o seu movimento de ataque na linha das 25 jardas.

Touchdown: O objectivo de um ataque que é alcançado quando a bola é levada para a zona final ou apanhada por um receptor localizado na zona final. Você recebe seis pontos por um touchdown.
Viagem: Levante-se. É punido com uma pena de 10 jardas.

Aviso de dois minutos: Dois minutos antes do final de cada metade, o árbitro assinala o fim da jogada. O jogo está parado.

Conversão de dois pontos: Tentativa de marcar dois pontos extra após um touchdown. A equipa atacante desiste do habitual golo de campo (1 ponto) e em vez disso joga um jogo completo a partir da linha adversária de 2 jardas. O ataque é bem sucedido se a bola for apanhada ou levada para a zona final do adversário por um jogador. Se a conversão de dois pontos não for bem sucedida, o ataque é continuado com um pontapé de saída.

Lado fraco: O lado do ataque onde falta o lado apertado.

Receptor largo: O lado do ataque onde falta o Tight End: Posição normalmente ocupada pelos jogadores mais rápidos no campo. A tarefa do amplo receptor é interceptar os passes largos do quarterback e depois correr o mais longe possível para a zona final.

Author
Published
2 years ago
Categories
Geral
Comments
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wiki

NFL: Léxico de los términos más importantes del fútbol americano

El diccionario de la NFL en nfl-news.net. Los términos más importantes del fútbol americano, para que puedas seguir la Liga Nacional de Fútbol sin problemas. Aquí encontrará una lista alfabética de todos los términos importantes.

Rechazado: Cuando un pase es “desviado”, un jugador defensivo ha bloqueado un pase o al menos lo ha desviado de tal manera que no llega. Cuando un pase es “falsificado”, Patrick Esume ha tratado de traducir su Denglish y es el único que sabe lo que significa. Por cierto, los restantes términos de este diccionario son de carácter serio.

Audible: Si el mariscal de campo cambia un movimiento ya anunciado poco antes del snap, se llama “audible”.

En el campo: En el campo están los jugadores ofensivos que no están directamente en la línea de ataque. Entre otros el mariscal de campo. El equipo defensor tiene saques de esquina y colaterales en el campo trasero. También se les conoce como jugadores “secundarios”.

Lado ciego: El lado ciego es el lado de la ofensiva al que el mariscal de campo le da la espalda después del snap. Por ejemplo, un jugador diestro suele usar el lado izquierdo.

Blind Side Hit: Es un placaje desde el lado ciego. Por lo tanto, los mariscales de campo suelen estar protegidos en el lado ciego por el liniero ofensivo más fuerte del equipo.

Blitz: Un movimiento defensivo en el que los defensores adicionales atacan al mariscal de campo ya sea para derribarlo antes del lanzamiento o para impedir su pase.

Recorte: es un bloqueo ilegal debajo del cinturón en la nuca del oponente. Como penalización, el equipo del jugador que cometió la falta obtiene una ganancia de espacio de 15 yardas.

Pase completo: Un pase que es atrapado desde el aire y sujetado con seguridad.

Conversión: La posibilidad de anotar dos puntos extra después de un touchdown con un juego. Debes volver a la zona de anotación desde dos metros de distancia.

Bloqueo del crackback: Una estrategia ofensiva en la que un jugador está cerca de la línea de banda y corre hacia el centro del campo en el momento del snap para bloquear a un jugador defensivo para el running back. No se permite un bloqueo de crackback si el contacto está por debajo de la línea del cinturón. Esto resultará en una penalización de 15 yardas.

Juego retrasado: Un retraso en el juego que se penaliza con la pérdida de espacio.

Abajo: Intento de ataque. Un equipo tiene derecho a cuatro intentos de avanzar diez yardas cada uno. Como regla, un equipo disparará al cuarto down, ya sea para marcar un gol de campo o para hacer un punt.

Abajo: Un golpe de salida es la suma de todos los movimientos. En otras palabras: una serie completa de ataques hasta que el oponente vuelve a tener la pelota.

Tee-off: El talento de los jugadores universitarios se sortea a lo largo de siete rondas. La primera elección de la primera ronda la hace el equipo más débil de la pretemporada, la última elección de la primera ronda la hace el campeón del Super Bowl. Así que va ronda por ronda hasta la última selección.

Ataque: Un jugador se mueve a la zona neutral antes de arrebatar y toca a un jugador ofensivo. Resultado: Pérdida de espacio por 5 yardas. Se interrumpe el movimiento y se repite el intento.

Zona de anotación: El área a ambos lados del campo de juego entre la línea de meta (línea entre el campo de juego y la zona de anotación) y la línea de anotación (línea a nivel de los postes de meta). El “huevo” debe ser llevado o atrapado allí para anotar un touchdown.

Punto adicional: Después de un touchdown, el equipo atacante tiene la oportunidad de anotar un punto adicional disparando a través de los postes de la meta desde la línea de 15 yardas.

Máscara facial: La máscara facial se llama tanto la rejilla del casco como el agarre en la rejilla. Importante: Se permite un agarre en la rejilla, pero si se agarra el casco, la acción se considera una falta. (penalización: 15 yardas)

Fair Catch: Firma de un jugador que decide no correr hacia adelante antes de atrapar una batea. En este caso no puede ser atacado por el oponente. Si no atrapa o deja caer el balón, es un tiro libre.

Patada de captura justa: Después de una captura justa, el equipo de captura tiene la oportunidad de hacer un intento de gol de campo. Ventaja: La defensa está a 10 metros de distancia.

Fake-Interception-Fumble-Recover: Una obra que sólo Jan Stecker entiende.

Fake Start: Es un movimiento vertical de un jugador ofensivo. Antes del snap, sólo un jugador (“Hombre en movimiento”) puede moverse paralelo a la línea de escaramuza.

Gol de campo: Patada exitosa a través de los postes de la meta, por la que se reciben tres puntos.

Primer Down: El primero de los cuatro intentos del equipo atacante para ganar diez metros de espacio.

Bandera: Lanzada al campo por los árbitros en caso de falta.

Se caen: Suelta la pelota cuando el portador de la pelota tiene el control de la misma. Esto a menudo lleva a un cambio de rumbo, la pérdida del derecho a atacar. Esto es importante aquí: El contacto del jugador con el suelo no puede llevar a una caída, por lo que el balón debe ser golpeado fuera de la mano o fuera de control.

Gálico: Adjetivo utilizado principalmente para describir una defensa. Sinónimo de: brusco, dentado, malicioso. Sólo lo usan los verdaderos expertos de la NFL.
Desaparece como el agua de Seltz agitada: Definición de velocidad libremente adaptada de Patrick Esume.

Línea amarilla: Ayuda visual para el espectador de televisión, mostrando desde qué posición se realiza un nuevo primer down para el equipo atacante. Sin embargo, no todas las emisoras de televisión de los EE.UU. ofrecen esta función.

Un pase largo (normalmente no coronado con éxito) a la zona de anotación justo antes del final del juego. Es lanzada por el equipo de atrás para anotar puntos después de todo.

Handoff: es una transferencia directa de la pelota sin lanzarla.

Pitch and Pitch: Movimiento ofensivo en el que el mariscal de campo lanza el balón a un receptor, que inmediatamente devuelve el balón a otro receptor o lo lanza brevemente.

Aguanta: Juego sucio en el que se detiene a un jugador del equipo contrario que no tiene la posesión del balón. Si un jugador ofensivo se mantiene en el campo de juego, se le penaliza con 10 yardas de penalización. Si la falta es cometida por un jugador defensivo, el equipo es penalizado con una pérdida de 5 yardas y un primer down automático para el oponente.

Huddle: Recolección de jugadores antes de que se posicionen en la línea de escaramuza. En el grupo, el mariscal de campo determina el siguiente movimiento.

Entrante: Significa que un jugador sigue en el campo.

Fumble incompleto: Cuando el fumble no está asegurado pero la pelota permanece libre hasta que el juego se detiene.

Pase incompleto: Pase incompleto: Un pase del mariscal de campo que toca el suelo antes de ser atrapado y controlado por el receptor. A diferencia de la interceptación, esto no resulta en la pérdida de la pelota.

Conexión a tierra intencional: Lanzando el balón por el mariscal de campo sin un receptor de pase cerca. Importante: La conexión a tierra intencional sólo se inicia si el mariscal de campo sigue en su bolsillo, el área detrás de la línea de ataque. Se permite lanzar la pelota al suelo para detener el tiempo. El reloj se detiene si el pase está incompleto. Sin embargo, está prohibido lanzar el balón si ningún jugador de su propio equipo se posiciona a lo largo y ancho para evitar una inminente pérdida de espacio. Excepción: el mariscal de campo está fuera de la bolsa.

Intercepción: Intercepción del balón desde el aire, por la cual se le da al equipo defensor el derecho de atacar.

Interferencia: Obstrucción ilegal de un receptor de pase o, en el caso de los tiros, del jugador que hace el disparo. En caso de interferencia con el pase, el partido se reanudará en el lugar donde se produjo la interferencia.

Kick-off: patada en la que el jugador que hace el saque de salida patea la pelota hacia adelante desde el tee (pequeño soporte de plástico).

Retorno del saque de salida: Intento de la defensa de mover el balón hacia adelante después de un saque de salida.

Garra de metro cúbico: Jugador que es tan ancho como alto. Según Patrick Esume.

Pase lateral: Es un pase trasero o lateral. A diferencia de un pase delantero (que sólo puede ser lanzado una vez por movimiento y sólo detrás de la línea de escaramuza), un pase lateral puede ser lanzado tantas veces como se desee.

Línea de Escaramuza: Línea imaginaria en la que los equipos se alinean para volver a poner el balón en juego después de una interrupción.

Hombre en movimiento: El hombre en movimiento es el único jugador al que se le permite moverse en paralelo a la Línea de Escaramuza antes del juego para causar confusión.

Zona Neutral: Designación oficial de la Línea de Escaramuza, que no es una línea en sí misma, ya que la pelota con su circunferencia determina la extensión de la zona.

Infracción de la Zona Neutral: Cuando un defensor se mueve a la Zona Neutral antes del snap y provoca un “falso comienzo” del ataque. La pena es de cinco yardas. El juego se interrumpe inmediatamente.

No Huddle: El mariscal de campo no discute el siguiente movimiento. Normalmente el juego se juega bajo presión de tiempo.

Fuera de juego: El fuera de juego en el fútbol americano. El fuera de juego es cuando un defensor está en la zona neutral durante el snap. Sin embargo, el juego continúa (a diferencia de la infracción o de la infracción de la zona neutral). Hay un “juego libre” para la ofensiva. La pena es de cinco yardas.

Patada interior: Una patada deliberadamente corta realizada para restaurar rápidamente la posesión del balón.

Fuera de los límites: El área fuera del campo. El área fuera de los límites.

La ruta de paso: es la carrera ensayada del receptor del pase.

Elige seis: Touchdown resultante de una interceptación.

Acción del juego: Un pase que se forja con un juego de carreras.

Bolsillo: Es el “bolsillo” formado por los jugadores en la línea de ataque para proteger al mariscal de campo de los ataques de los defensores cuando intentan pasar.

Lista de PUP: PUP significa físicamente incapaz de jugar, lo que significa que un jugador es físicamente incapaz de entrenar o jugar. La lista PUP se utiliza para los jugadores que sufren una lesión en el fútbol antes del comienzo del tiempo de juego regular, pero que se espera que puedan jugar en el tiempo de juego regular o durante el tiempo de juego regular. Se hace una distinción entre Activo/PUP y Reserva/PUP. Los jugadores que están en la lista de Reserva/PUP no pueden jugar o entrenar durante las primeras seis semanas de la temporada y no cuentan como parte del equipo de 53 hombres. Después de estas seis semanas, el equipo tiene otras seis semanas para traer al jugador de vuelta al entrenamiento, ponerlo en la lista de IR o despedirlo.

Punt: tee de la mano. Es practicado por el equipo atacante tan pronto como no ha llegado a las yardas requeridas para un primer down – usualmente después del tercer punt. Después de un punt, la posesión del balón suele cambiar.

Pilón: Son bloques de espuma naranja que marcan las esquinas de la zona final. El pilón es parte de la zona final.

Mariscal de campo: Posición central del jugador que recibe el balón desde el centro a través de sus piernas, ya sea para pasarlo al corredor para una carrera o para lanzarlo sobre la línea defensiva a un receptor. Además, el propio mariscal de campo puede correr hacia adelante con el balón.

El mariscal de campo puede escabullirse: El mariscal de campo avanza inmediatamente después del chasquido.

Zona roja: El área del campo entre la línea de las 20 yardas y la zona de anotación. La zona roja no tiene un significado oficial, sino estadístico, y normalmente no está marcada en el campo de juego.

Retroceso: En una carrera de retroceso, el jugador de retorno detrás de la línea de scrimmage pasa el balón a un receptor ancho que corre hacia él desde la dirección opuesta. El equipo ofensivo espera que los defensores se concentren en el corredor y que el receptor ancho pueda correr relativamente sin obstáculos.

Roughing: Es un ataque tardío al pateador o al mariscal de campo después de que el balón haya sido pasado. La falta se castiga con un primer down y un penalti de 15 yardas.

Running Back: Es un running back: Un jugador en esta posición tiene la tarea de llevar el balón lo más lejos posible hacia adelante a través de la línea defensiva.

Opción de Pase Corriente: Una Opción de Pase Corriente, RPO para abreviar, es un juego en el que la línea de ataque se bloquea de tal manera que se puede jugar un pase o una jugada de carrera. La decisión la toma el mariscal de campo, justo antes de que el balón pase al corredor. Dependiendo de lo que el mariscal de campo piense que es la mejor opción, puede pasar el balón o lanzar un pase. Por supuesto, un mariscal de campo móvil también puede correr por la pelota él mismo. Para la defensa, las OPR son muy difíciles de defender debido a su variabilidad.

Sack: Ataque defensivo al mariscal de campo, donde el mariscal de campo es derribado antes de que pueda pasar el balón.ezembed

Seguridad: En primer lugar, se refiere a la posición de Libero en la defensa. Y en segundo lugar, un jugador atacante en posesión del balón es llevado al suelo en su propia zona de anotación. Esto le da al equipo defensor dos puntos.

Escaramuza: Intento del mariscal de campo de evitar a los defensores durante un juego de pase para ganar tiempo extra para el intento de pase.

Pase de pantalla: El intento del mariscal de campo de evitar a los defensores durante un juego de pase para ganar tiempo adicional para el intento de pase: El mariscal de campo finge un pase largo, pero lanza un pase corto detrás de la línea de escaramuza.

El mariscal de campo lanza un pase corto detrás de la línea de scrimmage: El mariscal de campo está a unos 5 metros detrás del pargo durante el snap. La mayor distancia le da más tiempo para pasar.

Deslizamiento: Es un deslizamiento hacia adelante, con los pies primero después de una carrera. Esto evita lesiones, porque no debe ser atacado al deslizarse.

El balón se transfiere desde el centro a través de las piernas al mariscal de campo colocado detrás de él. Con esta acción comienza el ataque. En caso de una patada o puntada, el centro lanza el balón al jugador que está detrás de él.

Opción de velocidad: La opción de velocidad es un método simple de atacar el exterior de la línea defensiva. Es un juego de carreras en el que el pase del mariscal de campo al corredor es fingido o ejecutado, ambas opciones están disponibles. Luego se intenta correr alrededor de la línea defensiva. La decisión de si el mariscal de campo o el corredor está corriendo se toma a menudo en el último momento, dependiendo de cómo se lea la defensa.

El mariscal de campo lanza deliberadamente el balón al suelo después del chasquido. Un pico no se cuenta como una conexión a tierra intencional. Después de un pico, el reloj se detiene. Un pincho también se cuenta como un tiro de animación del balón al suelo después de un touchdown.

Brazo rígido: El portador de la pelota extiende un brazo hacia el oponente para evitar un placaje y mantener al oponente a distancia.

Lado fuerte: es el lado del ataque en el que se coloca el extremo apretado.

Tackling: Acción de defensa en la que el jugador del equipo contrario que está en posesión del balón es sujetado o llevado al suelo. El placaje sólo se permite frente al portador del balón.

Dirigido: Sólo disponible en el fútbol universitario. Un tackle contra la cabeza o el cuello es penalizado con 15 yardas y el jugador es expulsado. Si la suspensión tiene lugar en la segunda mitad del juego, la suspensión también se aplica a la primera mitad del siguiente juego.

Burla: Una burla es una provocación causada por palabras o gestos hacia el equipo contrario. Ejemplo: Una pelota de fútbol es lanzada o lanzada a un jugador contrario en el suelo. Un delito de burla se castiga con una pena de 15 yardas.

Tres y fuera: El delito no llega a la primera baja en el primer intento ofensivo.

Tiempo muerto: Tiempo muerto. A cada equipo se le permiten tres tiempos muertos por cada mitad.

Touchback: Si el balón rueda, vuela o el equipo defensor está en posesión del balón en la zona de anotación y no sale de la zona de anotación durante el saque de salida o después de un punt, se concede un touchback. El equipo atacante comienza su movimiento de ataque en la línea de 25 yardas.

Touchdown: El objetivo de un ataque que se logra cuando el balón es llevado a la zona de anotación o atrapado por un receptor situado en la zona de anotación. Recibes seis puntos por un touchdown.
Trip: Levántate. Se castiga con una pena de 10 yardas.

Advertencia de dos minutos: Dos minutos antes del final de cada mitad, el árbitro señala el final del juego. El juego se ha detenido.

Conversión de dos puntos: Intenta anotar dos puntos extra después de un touchdown. El equipo atacante renuncia al gol de campo habitual (1 punto) y en su lugar juega un partido completo desde la línea de 2 yardas del oponente. El ataque es exitoso si el balón es atrapado o llevado a la zona de anotación del oponente por un jugador. Si la conversión de dos puntos no tiene éxito, el ataque continúa con un saque inicial.

Lado débil: El lado del ataque donde falta el extremo apretado.

Receptor Amplio: El lado del ataque donde falta el Tight End: Posición normalmente ocupada por los jugadores más rápidos del campo. La tarea del receptor ancho es interceptar los pases anchos del mariscal de campo y luego correr lo más lejos posible hacia la zona de anotación.

Author
Published
2 years ago
Categories
General
Comments
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wiki

NFL : Lexique des termes les plus importants du football américain

Le dictionnaire de la NFL sur nfl-news.net. Les termes les plus importants du football américain, afin que vous puissiez suivre la Ligue nationale de football sans aucun problème. Vous trouverez ici une liste alphabétique de tous les termes importants.

Rejeté : Lorsqu’une passe est “déviée”, un joueur défensif a bloqué une passe ou du moins l’a déviée de manière à ce qu’elle n’arrive pas. Lorsqu’une passe est “truquée”, Patrick Esume a essayé de traduire son denglish et est le seul à savoir ce que cela signifie. Au fait, les autres termes de ce dictionnaire sont pris au sérieux.

Audible : Si le quarterback modifie un mouvement déjà annoncé peu avant le snap, on parle d’un “audible”.

Arrière-scène : Dans l’arrière-scène se trouvent les joueurs offensifs qui ne sont pas directement sur la ligne de mêlée. Entre autres, le quarterback. L’équipe qui défend a des coups de pied de coin et des collatéraux dans le champ arrière. Ils sont également connus sous le nom d’acteurs “secondaires”.

Côté aveugle : Le côté aveugle est le côté de l’attaque vers lequel le quarterback tourne le dos après le coup de sifflet. Par exemple, un joueur droitier utilise généralement le côté gauche.

Blind Side Hit : est un tacle du côté aveugle. Les quarts-arrières sont donc généralement protégés du côté aveugle par le joueur de ligne offensive le plus fort de l’équipe.

Blitz : mouvement défensif dans lequel des défenseurs supplémentaires attaquent le quarterback soit pour le faire tomber avant le lancer, soit pour empêcher sa passe.

Coupure : Est un bloc illégal sous la ceinture dans la nuque de l’adversaire. En guise de pénalité, l’équipe du joueur fautif obtient un gain d’espace de 15 yards.

Full Pass : un laissez-passer qui est pris en l’air et tenu en toute sécurité.

Conversion : possibilité de marquer deux points supplémentaires après un touchdown avec un seul match. Vous devez retourner dans la zone d’extrémité à deux mètres de là.

Crackback Block : Stratégie offensive dans laquelle un joueur se trouve près de la ligne de touche et court vers le centre du terrain au moment de l’engagement pour bloquer un joueur défensif pour le running back. Un bloc de fissuration n’est pas autorisé si le contact se situe en dessous de la ligne de ceinture. Cela entraînera une pénalité de 15 mètres.

Retard de jeu : Un retard de jeu qui est pénalisé par la perte d’espace.

En bas : Tentative d’attaque. Une équipe a droit à quatre tentatives pour avancer de dix mètres chacune. En règle générale, une équipe tirera au quatrième essai, soit pour marquer un but de terrain, soit pour faire un punt.

En bas : Un coup de départ est la somme de tous les coups. En d’autres termes : une série complète d’attaques jusqu’à ce que l’adversaire reprenne possession du ballon.

Tee-off : Le tirage au sort des talents des joueurs universitaires se déroule sur sept tours. Le premier choix du premier tour est fait par l’équipe la plus faible de la pré-saison, le dernier choix du premier tour par le champion du Super Bowl. Elle se déroule donc tour à tour jusqu’à la dernière sélection.

Attaque : Un joueur se déplace dans la zone neutre avant d’arracher et touche un joueur offensif. Résultat : perte d’espace de 5 mètres. Le mouvement est interrompu et la tentative est répétée.

Zone d’en-but : zone située de part et d’autre du terrain de jeu entre la ligne de but (ligne entre le terrain de jeu et la zone d’en-but) et la ligne d’en-but (ligne au niveau des poteaux de but). L'”œuf” doit y être porté ou attrapé pour marquer un touchdown.

Point supplémentaire : Après un touchdown, l’équipe attaquante a la possibilité de marquer un point supplémentaire en tirant à travers les poteaux de but depuis la ligne des 15 yards.

Masque facial : le masque facial est appelé à la fois la grille du casque et la prise dans la grille. Important : une prise dans la grille est autorisée, mais si vous saisissez le casque, l’action est considérée comme une faute. (pénalité : 15 mètres)

Fair Catch : Signature d’un joueur qui décide de ne pas courir vers l’avant avant d’attraper un coup de pied Dans ce cas, il ne peut être attaqué par l’adversaire. S’il n’attrape pas ou ne laisse pas tomber la balle, il s’agit d’un coup franc.

Fair Catch Kick : après une prise équitable, l’équipe qui a attrapé le ballon a la possibilité de faire une tentative de Field Goal. Avantage : la défense se trouve à 10 mètres.

Fausse-Interception-Fumble-Recover : une pièce que seul Jan Stecker comprend.

Faux départ : mouvement vertical d’un joueur offensif. Avant le coup d’envoi, un seul joueur (“Man in Motion”) peut se déplacer parallèlement à la ligne de mêlée.

But de terrain : coup de pied réussi à travers les poteaux de but, pour lequel vous recevez trois points.

First Down : Première des quatre tentatives dont dispose l’équipe attaquante pour gagner dix mètres d’espace.

Drapeau : jeté sur le terrain par les arbitres en cas de faute.

Fumble : Lâchez la balle lorsque le porteur de la balle en a le contrôle. Cela conduit souvent à un retournement de situation, à la perte du droit d’attaquer. C’est important ici : le contact du joueur avec le sol ne peut pas conduire à une maladresse – le ballon doit donc être frappé hors de portée ou hors de contrôle.

Gaulois : Adjectif utilisé principalement pour décrire une défense. Synonyme de : vif, dentelé, malveillant. Uniquement utilisé par de vrais experts de la NFL.
S’en va comme l’eau de seltz : définition de la vitesse librement adaptée de Patrick Esume.

Ligne jaune : aide visuelle pour le téléspectateur, montrant à partir de quelle position un nouveau premier essai est effectué pour l’équipe attaquante. Cependant, toutes les chaînes de télévision américaines n’offrent pas cette fonction.

Ave Maria : Une longue passe (généralement non couronnée de succès) dans la zone d’en-but juste avant la fin du match. Il est lancé par l’équipe arrière pour marquer des points après tout.

Handoff : Transfert direct du ballon sans le lancer.

Lancer et lancer : Mouvement offensif dans lequel le quarterback lance le ballon à un receveur, qui le renvoie immédiatement à un autre receveur ou le lance brièvement.

Attendez : Faute de jeu dans laquelle un joueur de l’équipe adverse qui n’est pas en possession du ballon est arrêté. La tenue par un joueur offensif entraîne une pénalité de 10 yards. Si la faute est commise par un joueur défensif, l’équipe est pénalisée avec une perte de 5 yards et un premier essai automatique pour l’adversaire.

Huddle : rassemblement des joueurs avant qu’ils ne se positionnent à la ligne de mêlée. Dans le caucus, c’est le quarterback qui détermine le prochain coup.

Entrant : signifie qu’un joueur est toujours sur le terrain.

Fumble incomplet : Lorsque le fumble n’est pas sécurisé mais que le ballon reste libre jusqu’à l’arrêt du jeu.

Passe incomplète : Passe incomplète : passe du quarterback qui touche le sol avant d’être rattrapée et contrôlée par le receveur. Contrairement à l’interception, cela n’entraîne pas la perte du ballon.

Une ancrage intentionnel : Lancer le ballon par le quarterback sans qu’un receveur de passe ne soit à proximité. Important : l’immobilisation au sol intentionnelle n’est déclenchée que si le quarterback est toujours dans sa poche, la zone située derrière la ligne d’attaque. Il est permis de lancer la balle au sol pour arrêter le temps. L’horloge est arrêtée si le passage est incomplet. Cependant, il est interdit de lancer le ballon si aucun joueur de sa propre équipe n’est positionné loin et à côté pour éviter une perte d’espace imminente. Exception : le quarterback est hors jeu.

Interception : Interception du football depuis les airs, par laquelle l’équipe qui défend a le droit d’attaquer.

Interférence : obstruction illégale d’un receveur de passe ou, dans le cas de tirs, du joueur qui effectue le tir. En cas d’interférence avec la passe, le match doit être repris à l’endroit où l’interférence s’est produite.

Coup d’envoi : coup d’envoi où le joueur qui donne le coup d’envoi envoie le ballon vers l’avant depuis le tee (petit support en plastique).

Retour de coup d’envoi : Tentative de la défense pour faire avancer le ballon après un coup d’envoi.

Griffe de mètre cube : Joueur aussi large que haut. Selon Patrick Esume.

Passe latérale : Il s’agit d’une passe arrière ou latérale. Contrairement à une passe vers l’avant (qui ne peut être lancée qu’une fois par mouvement et uniquement derrière la ligne de mêlée), une passe latérale peut être lancée autant de fois que souhaité.

Ligne de mêlée : Ligne imaginaire sur laquelle les équipes s’alignent pour remettre le ballon en jeu après une interruption

Un homme en mouvement : L’homme en mouvement est le seul joueur autorisé à se déplacer parallèlement à la ligne de mêlée avant le jeu pour semer la confusion.

Zone neutre : désignation officielle de la ligne de mêlée, qui n’est pas une ligne en soi, car la balle avec sa circonférence détermine l’étendue de la zone.

Infraction en Zone Neutre : Lorsqu’un défenseur entre dans la Zone Neutre avant le déclenchement et provoque un “faux départ” de l’attaque. La pénalité est de cinq yards. Le jeu est immédiatement interrompu.

No Huddle : le quarterback ne discute pas du prochain coup. Normalement, le jeu se joue sous la pression du temps.

Hors-jeu : Le hors-jeu dans le football américain. Il y a hors-jeu lorsqu’un défenseur se trouve dans la zone neutre pendant le tir. Cependant, le jeu continue ensuite (contrairement à l’infraction ou à l’infraction en zone neutre). Il y a un “jeu libre” pour l’attaque. La pénalité est de cinq yards.

Coup de pied intérieur : Coup d’envoi délibérément court pour reprendre rapidement possession du ballon.

Hors limites : La zone située à l’extérieur du terrain. La zone située en dehors des limites.

L’itinéraire de passage : C’est la répétition du passage du receveur de passe.

Choisissez six : Touchdown résultant d’une interception.

Action de jeu : Une passe qui est forgée avec un jeu de course.

Poche : C’est la “poche” formée par les joueurs sur la ligne d’attaque pour protéger le quarterback des attaques des défenseurs lorsqu’ils tentent de passer.

Liste PUP : PUP signifie physiquement incapable de jouer, ce qui signifie qu’un joueur est physiquement incapable de s’entraîner ou de jouer. La liste PUP est utilisée pour les joueurs qui souffrent d’une blessure de football avant le début du temps de jeu régulier, mais qui sont censés pouvoir jouer en temps de jeu régulier ou pendant le temps de jeu régulier. Une distinction est faite entre Actif/PUP et Réserve/PUP. Les joueurs qui figurent sur la liste de réserve/PUP ne sont pas autorisés à jouer ou à s’entraîner pendant les six premières semaines de la saison et ne font pas partie de l’équipe des 53. Après ces six semaines, l’équipe dispose de six semaines supplémentaires pour ramener le joueur à l’entraînement, le placer sur la liste des IR ou le licencier.

Punt : tee de la main. Il est pratiqué par l’équipe attaquante dès qu’elle n’a pas atteint les verges requises pour une première tentative – généralement après le 3ème coup de pied. Après un coup de pied, la possession du ballon change généralement.

Pylône : Ce sont des blocs de mousse orange qui marquent les coins de la zone d’extrémité. Le pylône fait partie de la zone d’extrémité.

Quaterback : Position centrale du joueur qui reçoit le ballon du milieu par les jambes, soit pour le passer au running back pour un rush, soit pour le lancer par-dessus la ligne défensive à un receveur. De plus, le quarterback lui-même peut courir en avant avec le ballon.

Le quarterback peut se faufiler : Le quarterback avance immédiatement après le snap.

Zone rouge : La zone du terrain entre la ligne des 20 yards et la zone d’en-but. La zone rouge n’a pas de signification officielle, mais statistique et n’est normalement pas marquée sur le terrain de jeu.

En arrière : Dans une course en arrière, le joueur de retour derrière la ligne de mêlée passe le ballon à un large receveur qui court vers lui depuis la direction opposée. L’équipe offensive espère que les défenseurs se concentreront sur la course de retour et que le receveur large pourra courir relativement sans entrave.

Roughing : attaque tardive sur le botteur ou le quarterback après que le ballon a été passé. La faute est sanctionnée par un premier essai et un penalty de 15 yards.

Running Back : C’est un running back : un joueur dans cette position a pour tâche de porter le ballon le plus loin possible vers l’avant à travers la ligne de défense.

Running Pass Option : un Run Pass Option, RPO en abrégé, est un jeu où la ligne d’attaque est bloquée de telle sorte qu’une passe ou un jeu de course peut être joué. La décision est finalement prise par le quarterback, juste avant que la balle ne soit passée au running back. Selon ce que le quarterback pense être la meilleure option, il peut passer le ballon ou faire une passe. Bien sûr, un quarterback mobile peut aussi courir lui-même pour le ballon. Pour la défense, les RPO sont très difficiles à défendre en raison de leur variabilité.

Sack : attaque défensive sur le quarterback, où le quarterback est mis à terre avant de pouvoir passer le ballon.ezembed

Sécurité : Tout d’abord, il s’agit de la position de Libero en matière de défense. Et deuxièmement, un joueur attaquant qui est en possession du ballon est amené au sol dans sa propre zone d’en-but. Cela donne deux points à l’équipe qui défend.

Bagarre : Tentative du quarterback d’éviter les défenseurs pendant un jeu de passes afin de gagner du temps supplémentaire pour la tentative de passe.

Passe à l’écran : Tentative du quart-arrière d’éviter les défenseurs pendant un jeu de passes pour gagner du temps supplémentaire pour la tentative de passe : Le quarterback simule une longue passe, mais lance une courte passe derrière la ligne de mêlée.

Shotgun : Le quarterback lance une courte passe derrière la ligne de mêlée. Le quarterback se trouve à environ 5 mètres derrière le vivaneau pendant le snap. La distance plus longue lui donne plus de temps pour passer.

Glissade : Il s’agit d’une glissade vers l’avant, les pieds en premier après une course. Cela permet d’éviter les blessures, car il ne faut pas se faire attaquer en glissant.

Snapper : le ballon est transféré du centre par les jambes au quarterback placé derrière lui. Avec cette action, l’attaque commence. En cas de coup de pied ou de coup de pied de service, le centre lance le ballon au joueur qui se trouve derrière lui.

Option de vitesse : L’option de vitesse est une méthode simple pour attaquer l’extérieur de la ligne de défense. Il s’agit d’un jeu de course où la passe du quarterback au running back est soit feinte, soit exécutée – les deux options sont possibles. Ensuite, on tente de contourner la ligne de défense. La décision de savoir si le quarterback ou le running back court est souvent prise au dernier moment, en fonction de la façon dont la défense est lue.

Spike : Le quarterback lance délibérément le ballon au sol après le snap. Un pic n’est pas compté comme une mise à la terre intentionnelle. Après une pointe, l’horloge s’arrête. Une pointe est également comptée comme un lancer de joie du ballon au sol après un touchdown.

Bras raide : le porteur du ballon tend un bras vers l’adversaire pour éviter un plaquage et maintenir l’adversaire à distance.

Le côté fort : C’est le côté de l’attaque sur lequel est placé le bout serré.

Tackling : Action de défense où le joueur de l’équipe adverse qui est en possession du ballon est tenu ou amené au sol. Le plaquage n’est autorisé que face au porteur du ballon.

Ciblé : Uniquement disponible dans le football universitaire. Un plaquage contre la tête ou le cou est pénalisé de 15 yards et le joueur est exclu. Si la suspension a lieu dans la deuxième moitié du match, elle s’applique également à la première moitié du match suivant.

Moquerie : Une moquerie est une provocation causée par des mots ou des gestes envers l’équipe adverse. Exemple : un ballon de football est lancé ou lancé sur un joueur adverse au sol. Un délit de moquerie est passible d’une peine de 15 yards.

Trois et terminé : L’infraction n’atteint pas la première tentative offensive.

Time out : Temps mort. Chaque équipe a droit à trois temps morts par mi-temps.

Touchback : si le ballon roule, vole ou si l’équipe qui défend est en possession du ballon dans la zone d’en-but et ne sort pas de la zone d’en-but pendant le coup d’envoi ou après un coup de pied de réparation, un touchback est accordé. L’équipe attaquante commence son mouvement d’attaque à la ligne des 25 mètres.

Touchdown : but d’une attaque qui est atteint lorsque le ballon est soit porté dans la zone d’en-but, soit attrapé par un receveur situé dans la zone d’en-but. Vous recevez six points pour un touchdown.
Trip : Debout. Est puni d’une peine de 10 yards.

Avertissement de deux minutes : deux minutes avant la fin de chaque mi-temps, l’arbitre signale la fin du jeu. Le jeu est arrêté.

Conversion de deux points : Tentative de marquer deux points supplémentaires après un touchdown. L’équipe attaquante renonce au field goal habituel (1 point) et joue plutôt un match complet depuis la ligne des 2 yards de l’équipe adverse. L’attaque est réussie si le ballon est attrapé ou porté dans la zone d’en-but de l’adversaire par un joueur. Si la conversion en deux points n’est pas réussie, l’attaque est poursuivie avec un coup d’envoi.

Côté faible : Le côté de l’attaque où il manque le côté serré.

Récepteur large : Le côté de l’attaque où le Tight End est absent : Position normalement occupée par les joueurs les plus rapides sur le terrain. La tâche du receveur large est d’intercepter les passes larges du quarterback puis de sprinter le plus loin possible dans la zone d’en-but.

Author
Published
2 years ago
Categories
Généralités
Comments
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wiki

NFL: Lexicon of the most important terms in American Football

The NFL dictionary on nfl-news.net. The most important terms of American Football, so that you can follow the National Football League without problems. Here you will find an alphabetical listing of all important terms.

Abdeflected: When a pass is „deflected“, a player from the defense has blocked a pass or at least deflected it in such a way that it does not arrive. If a pass is „abgedeflected“, Patrick Esume has tried to translate his Denglish and is the only one who knows what is meant. By the way, the rest of the terms in this dictionary are meant seriously.

Audible: If the quarterback changes an already announced move shortly before the snap, it is called an audible.

Backfield: In the backfield are those offensive players who are not directly positioned at the line of scrimmage. Among others the quarterback. The defending team has cornerbacks and safetys in the backfield. They are also called „secondary“.

Blind Side: The blind side is the side of the offense to which the quarterback turns his back after the snap. For example, a right-handed player usually uses the left side.

Blind Side Hit: Is a tackle from the blind side. Quarterbacks are therefore usually protected on the blind side by the strongest offensive lineman in the team.

Blitz: A defensive move in which additional defenders rush at the quarterback either to knock him down before the throw or to prevent his pass.

Clipping: Is an illegal block below the belt into the back of the opponent. As a penalty, the team of the fouled player receives a 15 yards space gain.

Complete Pass: A pass that is caught from the air and held securely.

Conversion: The possibility of scoring two extra points after a touchdown with one play. You have to reach the end zone again from two yards away.

Crackback Block: An offensive strategy where a player is near the touchline and runs back to the center of the field at the moment of the snap to block a defensive player for the running back. A crackback block is illegal if the contact is below the waistline. Resulting in a 15-yard penalty.

Delay of Game: A game delay that is penalized with loss of space.

Down: Attempted attack. A team is entitled to four attempts to advance ten yards each time. As a rule, a team kicks at the fourth down, either to attempt a field goal or to make a punt.

Drive: A drive is the sum of all moves. In other words, a complete series of attacks until the opponent is back in possession of the ball.

Draft: The talent draw of the college players over seven rounds. The first pick of the first round is taken by the weakest team of the preseason, the last pick of the first round by the Super Bowl Champion. So it goes round by round until the last pick.

Encroachment: A player moves into the Neutral Zone before the snap and touches an offensive player. Result: Loss of space of 5 yards. The move is interrupted and the attempt is repeated.

End zone: The area on either side of the pitch between the goal line (line between the pitch and the end zone) and the end line (line at the height of the goalposts). The „egg“ must be carried there or caught there to score a touchdown.

Extra point: After a touchdown, the attacking team has the opportunity to score an extra point by kicking from the 15-yard line through the goalposts.

Face Mask: Face Mask is called both the grid of the helmet and a grip into the grid. Important: A grab into the grid is allowed, but if you grab it, the action is considered a foul. (penalty: 15 yards)

Fair Catch: Sign given by a player who decides not to run forward before catching a punt. In this case he may not be attacked by the opponent. If he does not catch or drop the ball, it is a free ball.

Fair Catch Kick: After a Fair Catch, the catching team has the option to make a Field Goal attempt. Advantage: The defense is 10 yards away.

Fake-Interception-Fumble-Recover: A move that only Jan Stecker understands.

False Start: Is a vertical movement of an offensive player. Before the snap, only one player („Man in Motion“) may move parallel to the line of scrimmage.

Field Goal: Successful kick through the goalposts, for which you get three points.

First Down: First of the four attempts available to the attacking team to gain ten yards of space.

Flag: Thrown onto the field by the referees when there is a foul.

Fumble: Dropping the ball when the ball carrier had control of the ball. This often results in a turnaround, the loss of the right to attack. Important here: The player’s contact with the ground cannot cause a fumble – the ball must therefore be knocked out of hand or slip out of control.

Gallic: Adjective used primarily to describe a defence. Synonym for: biting, snappy, malicious. Only used by real NFL experts.
Goes off like shaken seltzer: Definition of speed freely adapted from Patrick Esume.

Yellow line: Optical aid for the TV viewer, showing from which position there is a new first down for the attacking team. However, not all of the transmitting TV stations from the USA offer this feature.

Hail Mary: A long pass (usually not crowned with success) into the end zone shortly before the end of the game. It is thrown by the team behind to score points after all.

Handoff: Is a direct transfer of the ball without throwing it.

Hitch and Pitch: Offensive move in which the quarterback throws the ball to a receiver, which immediately passes the ball back to another receiver or throws it briefly.

Holding: Foul in which a player of the opposing team who is not in possession of the ball is stopped. A holding by an offensive player results in a penalty of 10 yards. If the foul is committed by a defensive player, the team is penalized with a 5 yards space loss and an Automatic First Down for the opponent.

Huddle: Collection of players before they position themselves at the line of scrimmage. In the huddle, the quarterback determines the next move.

Inbound: Means that a player is still within the playing field.

Incomplete Fumble: If the fumble is not secured, but the ball remains free until the game is stopped.

Incomplete Pass: A pass of the quarterback who touches the ground before it is caught and controlled by the receiver. Unlike interception, this does not result in the ball being lost.

Intentional Grounding: Throwing the ball away by the quarterback without a pass receiver in the vicinity. Important: The Intentional Grounding is only whistled if the quarterback is still in the pocket, the area behind the offense line. It is allowed to throw the ball to the ground to stop the time. The clock is stopped at an Incomplete Pass. However, it is forbidden to throw the ball where no player of one’s own team is positioned far and wide, in order to avoid an impending bag of space loss. Exception: The quarterback is outside the pocket.

Interception: Interception of the football from the air, giving the defending team the right to attack.

Interference: Illegal obstruction of a pass receiver or, in the case of kicks, of the kick returning player. In the case of pass interference, the game is continued from the place where the interference occurred.

Kick-off: Kick-off where the kicker kicks the ball forward from the tee (small plastic stand).

Kick Return: Attempt by the defence to carry the ball forward after a kick-off.

Cubic meter claw: Player who is as wide as he is high. According to Patrick Esume.

Lateral pass: It’s a back or lateral pass. In contrast to a forward pass (which may only be thrown once per move and only behind the line of scrimmage), the lateral pass may be thrown as often as desired.

Line of Scrimmage: Imaginary line on which the teams line up to get the ball back into play after an interruption.

Man in Motion: The man in motion is the only player on the offense who may move parallel to the line of scrimmage before the game to cause confusion.

Neutral Zone: Official name of the Line of Scrimmage, which is not a line in itself, as the ball with its circumference determines the extent of the zone.

Neutral Zone Infraction: When a defender moves into the Neutral Zone before the snap and provokes a „false start“ of the offense. The penalty is five yards. The play is immediately interrupted.

No Huddle: The quarterback does not discuss the next move. Usually played under time pressure.

Offside: Offside in American football. The defense is offside when a defensive player is in the neutral zone during the snap. However, the play then continues (unlike in Encroachment or Neutral Zone Infraction). There is a „Free Play“ for the offense. The penalty is five yards.

Onside kick: A kick that is intentionally short and is performed to quickly regain possession of the ball.

Out of Bounds: The area outside the playing field. The out of bounds.

Pass route: Is the rehearsed run of the pass receiver.

Pick Six: Touchdown resulting from an interception.

Play Action: A passing game that is faked with a running game.

Pocket: Is the „pocket“ formed by the offense line players to shield the quarterback from the attacks of the defenders when passing attempts.

PUP list: PUP stands for physically unable to perform, which means that a player is physically unable to train or play. The PUP list will be used for players who suffer a football injury prior to the start of the Regular Season, but who are expected to be fit to play at or during the Regular Season. A distinction is made between Active/PUP and Reserve/PUP. Players who are on the Reserve/PUP list are not allowed to play or train during the first six weeks of the season and do not count as part of the 53-man squad. After these six weeks the team has another six weeks to bring the player back into training, put him on the IR list or dismiss him.

Punt: tee off from the hand. Is practiced by the attacking team as soon as it has not reached the yards required for a first down – usually after the 3rd down. Following a punt, possession of the ball usually changes.

Pylon: Are orange foam blocks that mark the corners of the end zone. The pylon is part of the end zone.

Quarterback: Central position of the player who receives the ball from the centre through his legs, either to hand it to the running back for a rush or to throw it to a receiver across the defensive line. Furthermore, the quarterback himself can run forward with the ball.

Quarterback sneak: The quarterback moves forward immediately after the snap.

Red Zone: The zone of the field between the 20-yard line and the end zone. The Red Zone has no official but statistical meaning and is usually not marked on the field.

Reverse: In a reverse, the running back behind the line of scrimmage passes the ball to a wide receiver running towards it from the opposite direction. The offensive team hopes that the defenders will focus on the running back and that the wide receiver will be able to run relatively unhindered.

Roughing: Is a late attack on kicker or quarterback after the ball has been handed in. The foul is punished with a first down and a 15-yard penalty.

Running Back: A player in this position has the task of carrying the ball as far forward as possible through the defensive line.

Run Pass Option: A Run Pass Option, RPO for short, is a play where the offensive line blocks in such a way that a passing or running play can be played. The decision is ultimately made by the quarterback just before the ball is handed over to the running back. The ball can be passed or the quarterback can throw a pass, depending on what he thinks is the better option In addition, a mobile quarterback can of course also run for the ball himself. For the defense, RPOs are very difficult to defend because of their variability.

Sack: Attack of the defense on the quarterback, where the quarterback is knocked down before he can pass the ball.ezembed

Safety: First of all, it refers to the Libero position in the defense. And secondly: An attacking player in possession of the ball is brought to the ground in his own end zone. This gives the defending team two points.

Scramble: Attempt by the quarterback to avoid the defenders during a passing game in order to gain additional time for the passing attempt.

Screen Pass: The quarterback fakes a long pass but throws a short pass behind the line of scrimmage.

Shotgun: The quarterback is about 5 yards behind the snapper at the snap. The longer distance gives him more time to pass.

Slide: Is a forward slide, feet first after a run. This avoids injuries, because you are not allowed to be attacked while sliding.

Snap: The center’s ball transfer through the legs to the quarterback positioned behind him. With this action the attack begins. At a kick or punt, the center throws the ball to the player behind him.

Speed Option: The Speed Option is a simple method of attacking the outside of the defensive line. This is a running play where the quarterback’s pass to the running back is either faked or actually executed – both options are available. Then an attempt is made to run around the defensive line. The decision whether the quarterback or the running back is running is often made at the last moment, depending on how the defense is read.

Spike: The quarterback deliberately throws the ball to the ground after the snap. A spike is not counted as intentional grounding. After a spike, the clock is stopped. A spike is also counted as a cheering throw of the ball to the ground after a touchdown.

Stiff Arm: The ball carrier extends an arm towards the opponent to avoid a tackle and to keep the opponent at a distance.

Strong Side: Is the side of the offense where the Tight End is placed.

Tackle: Action of the defense, where the player of the opposing team in possession of the ball is held or brought to the ground. A tackle is only allowed opposite the ball carrier.

Targeting: Only available in college football. A tackle against the head or neck is punishable by 15 yards and the player is excluded from the game. If the suspension occurs in the second half, the suspension also applies to the first half of the next game.

Taunting: Taunting is a provocation that is caused by words or gestures directed at the opposing team. Example: A football is thrown or spun towards an opposing player on the ground. A taunting offence will result in a 15-yard penalty.

Three and out: The offense does not reach a first down on its first attack attempt.

Timeout: Time out. Each team is allowed three time-outs per half.

Touchback: If the ball rolls, flies, or the defending team has possession of the ball in the end zone and does not run out of the end zone during kick-off or after a punt, a touchback is awarded. The offense starts its attack move at the 25-yard line.

Touchdown: The goal of an attack, which is achieved when the ball is either carried into the end zone or caught by a receiver located in the end zone. You get six points for a touchdown.
Tripping: Standing up. Is punished with a 10-yard penalty.

Two-minute warning: Two minutes before the end of each half, the referee signals the end of the playing time. The game is stopped.

Two Point Conversion: The attempt to score two extra points after a touchdown. The attacking team forgoes the usual field goal (1 point) and instead makes a complete play from the opposing two-yard line. The attack is successful if the ball is caught by a player in the opponent’s end zone or carried into it. If the two-point conversion is not successful, the attack continues with a kickoff.

Weak Side: The side of the offense where the Tight End is missing.

Wide Receiver: Position that is usually filled by the fastest players on the field. The task of the wide receiver is to catch wide passes from the quarterback and then sprint as far as possible towards the end zone.

Author
Published
2 years ago
Categories
General
Comments
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *